PLO-leider Mahmoud Abbas roept (alweer) het einde uit van alle overeenkomsten met Israël

De bijna 84-jarige president-voor-het-leven van de Palestijnse Autoriteit, Abu Mazen, nom de guerre van Mahmoud Abbas, heeft op donderdag voor de zoveelste keer het einde verklaard van al de ondertekende samenwerkingsakkoorden met Israël, uit het verleden en het heden.

Tijdens een dringende spoedvergadering in Ramallah heeft Abbas de beslissing genomen om te stoppen met de onderhandelingen over de sloop van Israël van 10 illegale gebouwen in Arabische handen in de wijk Sur Baher in Oost-Jeruzalem, die vergunningen van de Palestijnse Autoriteit hadden verkregen en zich in Gebied A bevonden, die valt onder de volledige jurisdictie van de Autoriteit.

We zullen niet bezwijken voor de dictaten en het opleggen van een voldongen feit aan de grond met brutale kracht, in het bijzonder in Jeruzalem,” zei Abbas, en noemde alles wat Israël in Judea, Samaria en Oost-Jeruzalem uitvoert “illegaal en onwettig.

Abbas beschuldigde:

De Amerikaanse regering biedt door haar bevooroordeelde beleid ten aanzien van Israël en haar pogingen om internationale referentievoorwaarden te veranderen met zijn ‘akkoord van de eeuw’, dekking voor Israëlische schendingen tegen ons volk, die we hebben afgewezen en zullen blijven afwijzen in overeenstemming met Internationaal recht, VN-resoluties en de belangen van ons volk en hun rechten. Ons Palestijnse volk, met hun standvastigheid en vreedzaam verzet van de bevolking, zal zowel de Israëlische als de Amerikaanse plannen verijdelen.

De marxistische terreurgroep, het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP),  zei in een reactie dat het opschorten van de overeenkomsten met Israël een stap in de goede richting is, die moet worden gevolgd door een volledige terugtrekking uit de overeenkomst van Oslo en uit al zijn verplichtingen.

Deze omvatten de veiligheidssamenwerking tussen Israël en de PA, die de basis vormt van het gehele Oslo-kader. Tot op heden is deze samenwerking het enige positieve resultaat van Oslo geweest, aangezien de PA-veiligheidsdiensten de Shin Bet en de IDF hebben gewaarschuwd met betrekking tot terroristische activiteiten in de PA en Israëlische anti-terreuroperaties hebben ondersteund.

Opgemerkt moet worden dat de toespraak van Mahmoud Abbas weinig aandacht kreeg in de Israëlische media.

Plaatje hierboven: De president van de Palestijnse Autoriteit, Abu Mazen, nom de guerre van Mahmoud Abbas droomt nog steeds hardop van de verovering van de Joodse staat. Hij lijkt zich daarbij te inspireren op de beroemde film ‘The Great Dictator‘ met Charly Chaplin in de rol van Adenoid Hynkel. De scene waarin hij met de wereldbol speelt is onvergetelijk [beeldbron: Film Forum]


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Israel “Abbas Declares End of Agreements with Israel” van 26 juli 2019 op de site van The Jewish Press

2 gedachtes over “PLO-leider Mahmoud Abbas roept (alweer) het einde uit van alle overeenkomsten met Israël

 1. ShalomShapira2012;
  …………en voorgaande periodes van de historie vanaf de slachting in Medina; van de Joodse inwoners.
  Lees eens het boek van: “Robin de Ruiter” over AH c.s.

  Like

 2. “De palestijnen, hun eeuwenlange geschiedenis & hun gestolen land”.

  De grootste leugen uit de moderne geschiedenis!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.