Nederland stemt vóór anti-Israël resolutie VN wegens ‘schending vrouwenrechten’

Plaatje hierboven: Protestmanifestatie in Brussel, 2005. Een Iraanse vrouw, symbolisch opgetuigd als een slachtoffer van de dood door steniging, neemt hier deel aan een demonstratie van de National Council of Resistance of Iran (NCRI) aan de EU-gebouwen in Brussel tijdens een ontmoeting van de EU-ministers van BZ [beeldbron: Thierry Roge/Reuters ]

Er telkens weer hetzelfde land uitpikken uit meer dan 200 landen om het tot voorwerp van kritiek, veroordeling, straf en of boycot te maken  en tegelijkertijd de grootste échte schenders van vrouwen- homo- en mensenrechten totaal ongemoeid te laten en enkel Israël te vernoemen, heet in mensentaal: antisemitisme. Israël als de ‘Jood onder de naties’.

In het Theater van de Absurditeit behoren Nederland, Saoedi-Arabië, Iran, Jemen en Pakistan bij de landen die gisteren in de Economische- en Sociale raad van de Verenigde Naties (ECOSOC) vóór stemden voor een absurde resolutie waarin Israël als enige land ter wereld werd veroordeeld voor het schenden van vrouwenrechten.

De Joodse staat werd hard en herhaaldelijk veroordeeld in een resolutie, aangenomen met 40 stemmen voor, 2 stemmen tegen, met 9 onthoudingen en 3 afwezig. Omdat Israël volgens deze absurde stemming het “grootste obstakel” zou zijn voor Palestijnse vrouwen “met betrekking tot hun vooruitgang, zelfredzaamheid en integratie in de ontwikkeling van hun samenleving”.

De resolutie negeert volledig hoe Palestijnse vrouwenrechten worden beïnvloed door hun eigen bestuurlijke autoriteiten – de Palestijnse Autoriteit op de Westelijke Jordaanoever en Hamas in Gaza – en vermeldt ook geheel niet hoe vrouwen worden gediscrimineerd in de patriarchale Palestijns-Islamitische samenleving.

Bovendien sloot ECOSOC zijn jaarlijkse sessie af door de ergste misbruikers van vrouwenrechten ter wereld te negeren en weigerde een enkele resolutie aan te nemen over de situatie van vrouwen in Saoedi-Arabië, Iran, Pakistan of de Republiek Congo, die allemaal in de top tien van slechtste landen staan in het Global Gender Gap Report van vorig jaar, opgesteld door het World Economic Forum.

Stemmers: resolutie waarin Israël wordt veroordeeld wegens schending van de rechten van de vrouw. De grootste schenders zijn in het vet weergegeven:

JA:  Andorra, Angola, Armenië, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Benin, Cambodja,  China , Colombia, Denemarken, Ecuador,  Egypte , El Salvador, Ethiopië, Frankrijk, Ghana, India,  Iran, Ierland, Japan, Kenia, Luxemburg, Mali, Malta , Marokko, Nederland, Noorwegen,  Pakistan , Paraguay, Filippijnen, Zuid-Korea, Rusland, St. Vincent,  Saoedi-Arabië, Soedan, Turkije, Turkmenistan , Uruguay,  Venezuela en Jemen.

NEE:  Verenigde Staten en Canada

ONTHOUDING:  Brazilië, Kameroen, Duitsland, Jamaica, Mexico, Roemenië, Togo, Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk.

Lees hier het volledige verslag van Joop Soesan op Joods.nl

Plaatje hierboven: Riyad, Saoedi-Arabië, 9 januari 2013: onthoofding van Rizana Nafeek. In Saoedi-Arabië staat de doodstraf op overspel, homoseksualiteit, verraad aan Islam enz. De doodstraf wordt gewoonlijk uitgevoerd door het afhakken van het hoofd met een vlijmscherp zwaard. Dat zou volgens Saoedische experten de minst pijnlijke dood zijn [beeldbron: Life in Saudi-Arabia]]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Joop Soesan “Nederland stemt vóór anti-Israel resolutie VN wegens “schending vrouwenrechten” op de site van Joods.nl

♦ naar een artikel van Aaron Bandler “UN Council Condemns Israel in Two Resolutions” van 24 juli 2019 op de site van The Jewish Journal (JJ)

♦ naar een artikelUN Singles Out Israel as World’s Only Violator of Women’s Rights; Iran, Saudi Arabia & Yemen Among the Voters” van 24 juli 2019 op de site van UN Watch

♦ naar een artikelNederland stemt vóór anti-Israël resolutie VN wegens “schending vrouwenrechten”” van 25 juli 2019 op de site van E.J. Bron

8 gedachtes over “Nederland stemt vóór anti-Israël resolutie VN wegens ‘schending vrouwenrechten’

 1. Die beleefde tik op de vingers had een flinke stomp in de maag moeten zijn anders zullen ze het nooit leren in Den Haag.

  Like

 2. Wat kunnen we ook anders verwachten van onze politieke huichelaars?
  De leugen en het onbenul regeren in ons verziekte land!
  De Nederlandse vlag heeft voor mij nog maar weinig waarde, die staat niet meer voor de morele waarden waar ons land vroeger voor stond. Ik vind de vlag van Israël de enige vlag die mijn respect verdient!

  Geliked door 1 persoon

 3. Onthouding is géén antwoord! Het is ‘kop in het zand politiek!
  Ook zij hadden gewoon nee kunnen stemmen!

  Waarom? Omdat deze resolutie totaal op leugens berust.

  Nederland, Ierland & Noorwegen zijn tenminste eerlijk.
  Om Israel te veroordelen zullen ze zich prostitueren met ieder kwalijk regime.

  Deze ‘beschaafde’ Europeanen weten dat hun stem berust op een leugen maar geven hem alsnog.

  Er meer tussen hemel & aarde en dat zal ze tot hun gepaste straf veroordelen en kijkend om ons heen is deze al bezig zich te voltrekken.

  Een ieder die de Joden tot hun vijand heeft gemaakt heeft daarvoor betaald. Het zal ditmaal niet anders zijn!

  Like

 4. De slappe houding v Nederland toont weer ons ware gezicht, hypocrite weg kijkende houding wie niet voor israel is is tegen hen

  Like

 5. Nederland had ook gewoon ‘NEEN’ kunnen stemmen of zich kunnen onthouden hebben zoals Duitsland en Groot-Brittannië dat deden.

  Dan hadden ze ook niks toegevoegd of gewijzigd maar politiek was het wel een krachtig signaal geweest, niet alleen tegenover Israël maar binnen de Europese Unie zelves.

  Like

 6. Met al die rare opmerkingen die ik hier en daar hoor en lees verbaast me dat niet. In ieder geval denkt niet iedereen er zo over. Voorlopig is dit regeringsbeleid. Heb geen idee waarom deze Nederlandse stem iets toevoegt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.