Belgische neonazi met huis vol nazisymbolen voor de rechtbank gedaagd

Plaatjes hierboven en onder: Hitlerfanaat, de Belg George Boeckstaens uit Keerbergen, heeft zijn tuin en huis opgetuigd met hakenkruizen, Hitlerfoto’s en SS-bliksemschichten en creerde er ‘mijn’ Adelaarsnest en ‘mijn’ Kamp tot grote ergernis van de buren en het locale gemeentebestuur [beeldbron: HLN e.a.]

Hitlerfan Georges Boeckstaens (76 jaar) uit Keerbergen moet aan de rechter gaan uitleggen waarom hij z’n huis en tuin versiert met nazisymbolen, aldus bericht Het Laatste Nieuws op donderdag, 25 juli 2019.

Het Leuvense parket opende begin dit jaar een gerechtelijk onderzoek na een klacht van gelijkekansencentrum Unia. Volgens hen heeft Boeckstaens in zijn bomen pamfletten met antisemitische boodschappen opgehangen die duidelijk zichtbaar zijn vanop straat.

Ja, ik noem mezelf een neonazi en een Hitlerfan“, verklaarde Boeckstaens tegenover het dagblad De Morgen. Boeckstaens zou in Hitlers boek Mein Kampf, dat hij naar eigen zeggen vier keer heeft gelezen, zijn “eigen verhaal” herkennen.

Twee ooms waren vrijwilliger in het Duitse leger als Oostfronter. Na de oorlog hebben ze mijn moeders haar afgeschoren als straf. Ik moest altijd op de laatste bank zitten op school en ik werd afgeranseld omdat mijn ouders ‘zwarten’ waren“, vertelde hij.

Reeds in 2014 [!] werd een klacht geseponeerd omdat er niets strafbaars kon worden aangetoond. Boeckstaens werd nu doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Hij riskeert een jaar cel, maar de man is niet van plan een advocaat onder de arm nemen. De zaak wordt op 19 november 2019 gepleit. Unia zal zich burgerlijke partij stellen, aldus HLN op woensdag 24 juli.


Bronnen:

♦ naar een artikelHitlerfanaat (76) met huis vol nazisymbolen moet zich verantwoorden” van 25 juli 2019 en een artikelNazihuis schokt Keerbergen” van 12 september 2014 en een artikelBewoner van huis met nazisymbolen in Keerbergen: Ik geniet van de aandacht’” van 15 september 2014 op de site van Het Laatste Nieuws

♦ naar een artikel van David van der Heeden “Onderzoek naar Belgische Hitlerfan (75) die huis ‘versiert’ met nazisymbolen” van 15 februari 2019 op de site van Het Algemeen Dagblad (AD)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.