Katholieke vredesgroep vindt het ‘logisch’ om Amerikaanse Joden te doden ‘voor wat Israël doet’

Plaatje hierboven: De rijke Joodse Shylock wordt hier na zijn proces achterna gezeten door een meute christen kinderen. Shylock was een personage in het antisemitisch toneelstuk ‘De koopman van Venetië‘ van William Shakespeare (ca. 1596). Daarin werd hij voorgesteld als een sterotiepe hebzuchtige Joodse geldschieter. Zijn nederlaag en bekering tot het christendom vormen het hoogtepunt van het verhaal.

Als er al enige twijfel bestond dat leugens over de moderne staat van Israël aanzetten tot geweld tegen Amerikaanse Joden, dan werd hdie laatst twijfel weggenomen na de recente verschijning van de professionele Joden-bijter E. Michael Jones op het YouTube-kanaal van Catholics Against Militarism (CAM).

Tijdens het interview betoogde Jones, een mislukte academicus die zichzelf beschouwt als het ‘absolute doodscentrum van de katholieke traditie’, dat “de dood van burgers bij de door Hamas georganiseerde ‘Mars van de Terugkeer’ logischerwijs de moord op Joden in synagogen In de Verenigde Staten rechtvaardigt 

In plaats van de verklaring van Jones voor wat het was te confronteren – een naakte bevestiging van vijandigheid Joden in de Verenigde Staten – reageerde Ellen Finnigan van Catholics Against Militarism en Pax Christi USA, een schrijfster die afstudeerde aan het Boston College, verdoofd en zei: “Ja. Ja. Dat klinkt logisch.

Het gesprek is volledig te beluisteren in een interview dat op 14 mei 2019 op het YouTube-kanaal van CAM is geplaatst. Tijdens het interview profiteert Jones volledig van Finnigan’s diepe onwetendheid over de geschiedenis van antisemitisme, de reactie van de katholieke kerk op de Holocaust, Joodse oppositie tegen de Irak oorlog en het Arabisch-Israëlische conflict. Zonder uitdaging, geeft Jones de schuld aan Joden voor bijna elk aspect van het Amerikaanse leven en de moderniteit zelf die hij niet leuk vindt.

De bevestiging van Jones dat het volkomen legitiem is om Joden in Amerika neer te schieten vanwege het Israëlische beleid in het Heilige Land, komt op ongeveer 37 minuten in de video van 58 minuten nadat hij verklaart dat als Israël niet met zijn buren kan opschieten, dit niet zijn probleem is. Dit zet Finnigan aan om cynisch te grinniken voordat Jones verklaart dat Israëlische sluipschutters Palestijnen in koelen bloede hebben gedood tijdens de ‘Mars van de Terugkeer’ -protesten aan het veiligheidsheklken dat Gaza scheidt van Israël.

Jones verklaart dat hij fotografisch bewijs van dergelijke moorden zag terwijl hij enkele dagen daarvoor door Henrik Palmgren werd geïnterviewd. Palmgren is YouTuber die blanke supremacie aanhangt, het idee van blanke genocide en vervelende antisemitische propaganda over de ‘slechte dingen’ in de Talmoed promoot. (Om de een of andere reden leek Finnigan, de gastheer van een YouTube-programma dat pacifisme promoot, niet geschikt om Jones uit te dagen over zijn verschijning in het programma van Palmgren.

Met zijn reactie op de ‘Mars van de Terugkeer’ -protesten, zegt Jones, leert Israël de wereld om te moorden. “Je leert bloedige instructies,” zegt hij, terwijl hij zijn vinger richt. “Dus als je dat doet, wees dan niet verrast wanneer iemand een pistool in Poway, Californië of Pittsburgh pakt en mensen in een synagoge neerschiet.

Juist,” antwoord Ellen Finnigan daarop. “Je predikt dat geweld de oplossing is voor elk probleem“, zegt hij. “En als je meent dat je gerechtvaardigd bent om dat Palestijnen aan te doen, waarom heeft deze kerel [John Earnest *] dan niet het recht om dat de Joden aan te doen? Vertel me dat. Leg me dat eens uit,” voegde Jones eraan toe, waarop Ellen Finnegan antwoordde: “Ja. Ja. Dat klinkt logisch.

Denkt Ellen Finnigan van Catholics Against Militarism en Pax Christi USA werkelijk dat het zinvol is om Amerikaanse Joden neer te schieten vanwege dingen waarvan Israëlische soldaten ten onrechte worden beschuldigd? Heeft zij enig idee hoe deze logica kan worden toegepast op andere tragedies waar burgers worden afgeslacht door groepen zoals ISIS?

Is dit het soort logica dat een katholieke vredesorganisatie zoals CAM zou moeten bevestigen en promoten? Wat is er aan de hand bij “katholieken tegen militarisme” (CAM)? Waarom promoot het wreed antisemitisme op zijn YouTube-kanaal? Is demoniseren van Joden echt de weg naar vrede?

[*] John Earnest was de rechtsextremist en ‘blanke supremacist’ die op 27 april 2019, op de Joodse Pasen (Pesach) die dit jaar op de sabbat viel, de synagoge van Poway (Californië, VS) binnendrong. Gewapend met een AR-15-stijl geweer opende hij het vuur op de gelovigen waarbij de 60 jarige Lori Gilbert-Kaye werd gedood en nog eens drie anderen werden gewond, waaronder de 57-jarige Yisroel Goldstein, de rabbijn van de synagoge.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dexter Van Zile “Catholic peace group affirms ‘logic’ of killing American Jews for what Israel does” van 19 juli 2019 op de site van CAMERA

2 gedachtes over “Katholieke vredesgroep vindt het ‘logisch’ om Amerikaanse Joden te doden ‘voor wat Israël doet’

  1. Katholieke Jodenhaat….en het nieuws is?

    Wat betreft deze Mr. Jones…….
    De man heeft waarschijnlijk een zwaar identiteitsprobleem, zoals de meeste Jodenhaters en hun vredes(g)roepen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.