Israëlische luchtmacht bestookt opnieuw doelwitten van Iran en Hezbollah in Syrië

Israëlische straaljagers hebben op dinsdag 23 juli stellingen van Iraanse en Hezbollah-strijders gebombardeerd in Al-Harra in het Daraa-gebied, Tal al-Ahmar en al-Ba’ath in het Quneitra-gebied op de Golanhoogten. Volgens inwoners van Noord-Israël werden explosies gehoord op de berg Hermon.

Arabieren melden dat tenminste vier soldaten van president Assad’s regeringsleger werden gewond als gevolg van Israëlische luchtaanvallen gericht op wapenmagazijnen in Naba Alsakher. Het officiële persbureau SANA van Syrië bevestigde dat de IDF-aanvallen op Tel al-Harah schade hebben veroorzaakt.

Al-Harra is een strategisch gelegen gebied in de zuidelijke provincie Daraa met uitzicht op de Israëlische Golan-hoogvlakte. In de afgelopen jaren heeft Israël honderden aanvallen uitgevoerd op Iraanse en Hezbollah-terroristische doelwitten in Syrië.

Wapensmokkel vanuit Iran
Israël heeft een nieuwe Iraanse route onthuld waarlangs wapens naar de Libanese terreurgroep Hezbollah worden gesmokkeld via de zee, door de haven van Beiroet. De ambassadeur van Israël bij de Verenigde Naties, Danny Danon, zei tijdens de bijeenkomst van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties dat:

Israël beschikt over inlichtingen die bewijzen dat Iran wapens naar de Libanese terreurgroep Hezbollah smokkelt via de haven van Beiroet. Iran smokkelde producten voor tweeërlei gebruik om de raket- en misselecapaciteiten van Hezbollah te verbeteren, met behulp van Syrische functionarissen.

Het afgelopen jaar smokkelde de Iraanse Quds Forces rakettenfabricageapparatuur die werd aangekocht bij CIVIELE bedrijven via CIVIELE havens rechtstreeks in handen van Hezbollah. Nou, Iran, als je van plan was dit geheim te houden – dat schip is uitgevaren“, twitterde van woordvoerder van de IDF.

In september 2018 onthulde premier Benjamin Netanyahu faciliteiten in de buurt van de internationale luchthaven van Beiroet, waar de door Iran gesteunde Hezbollah-terreurgroep raketten omzet in geleide raketten.

Wapensmokkelroute vanuit Iran naar Hezbollah in Libanon

Hezbollah terrorist opgepakt
De inlichtingendiensten van Oeganda, hebben in een gezamenlijke operatie met de Israëlische Mossad, eerder deze maand een undercover Hezbollah-terrorist gearresteerd. De Libanese staatsburger is geïdentificeerd als Hussein Mahmood Yassine, die sinds 2010 in Oeganda woont en werkt.

Hij werd op 7 juli 2019 gearresteerd toen hij op het punt stond aan boord van een vlucht naar Libanon te gaan via Addis Abeba, Ethiopië. Hij was net een paar uur eerder terug aangekomen op de luchthaven van Entebbe vanuit Dar es Salaam, Tanzania.

Volgens lokale bronnen volgen de schokkende onthullingen op intense ondervragingen door het Oegandese gezamenlijke veiligheidsteam in overleg en samenwerking met de Mossad.

De terrorist werd maandenlang gevolgd door het gezamenlijke veiligheidsteam tot hij op zondag 7 juli werd gearresteerd bij zijn terugkeer uit Tanzania. Yassine werd aangeworven in de buitenlandse verbindingseenheid van Hezbollah door een senior Hezbollah-terrorist Ali Wahib Hussein, ook bekend als Abu Jihad.

Hij kreeg de opdracht om potentiële Amerikaanse en Israëlische doelwitten in Oeganda en de regio te identificeren, Libanezen aan te werven die in Oeganda wonen, met name Libanezen die vaak naar Europa en de VS reizen.

Ook Oegandese moslims kwamen in aanmerking voor recrutering om, telkens wanneer zij naar Saoedi-Arabië reisden voor religieuze doeleinden zoals het bijwonen van de jaarlijkse Hajj (islamitische bedevaart), om daar op te treden als agenten voor Hebollah.

Naar verluidt hebben de Amerikaanse en Israëlische autoriteiten na de arrestatie geëist dat hij berecht zou worden in Oeganda.

Hezbollah terrorist Hussein Mahmood Yassine opgepakt


Bronnen:

♦ naar een artikelSyria: Israeli fighter jets bombed Iranian, Hezbollah positions on the Golan Heights” en een artikelIsrael exposes new Iranian path to smuggle weapons to Hezbollah – IDF: That ship has sailed” en een artikelUganda: Mossad-provided intel helps local intelligence arrest undercover Hezbollah terrorist” van 23 juli 2019 op de site van Behind The News

2 gedachtes over “Israëlische luchtmacht bestookt opnieuw doelwitten van Iran en Hezbollah in Syrië

  1. Van dit soort berichten worden EU, linkse wereldverbeteraars & VN Israel bashers totaal zenuwachtig.

    Omgekeerd had volgens hen een beter scenario geweest!!

    Like

  2. De “priesters ” van Hezbollah en andere islamitische denominatie’s loopt het bloed letterlijk en figuurlijk uit hun bek om Israël en het Joodse volk te kunnen vernietigen !!Islam en vrede is en blijft een leugen!!Alleen de “sprookjes leiders “van Europa geloven in het bloedsprookje van de islam!!!Eigenwijze mannetjes als Frans Timmermans geloven waarschijnlijk in de leugens van de islam !

    Like

Reacties zijn gesloten.