200 immigranten die aankomen in Israël openen het nieuwe ‘aliyah seizoen’

Ook last van antisemitisme? Slechts één goed antwoord: Go To Israel! Aliyah! Nu!

Plaatje bovenaan: Ongeveer 200 Olim, immigranten arriveerden op woensdag 18 juli 2019 in Israël vanuit Frankrijk, Rusland, Argentinië, Brazilië en Venezuela aan boord van speciale vluchten georganiseerd door The Jewish Agency for Israel. De twee grootste groepen van Olim kwamen uit Frankrijk en Rusland, 100 uit Frankrijk en 80 uit Rusland.

De nieuwkomers, waaronder 70 kinderen die het Israëlische onderwijssysteem zullen betreden wanneer de school na de zomervakantie begint, werden begroet op de luchthaven Ben Gurion met een feestelijke receptie getiteld ‘Choosing Israel‘, georganiseerd door The Jewish Agency, het Israëlische ministerie van Aliyah en Integratie, en Keren Hayesod-United Israel Appeal.

De receptie zag ook 200 jonge volwassenen van 18-35 jaar oud, die onlangs vanuit 27 landen naar Israël zijn verhuisd en deelnemen aan speciale programma’s voor nieuwe immigranten gesponsord door The Jewish Agency en het ministerie van Aliyah en integratie. Zomertijd in Israël wordt ook beschouwd als het ‘Aliyah-seizoen’, wanneer Joden ervoor kiezen om naar Israël te verhuizen.

Isaac Herzog, voorzitter van The Jewish Agency, verwelkomde de nieuwe immigranten “in de naam van het Joodse volk over de hele wereld. Ik ben trots en verheugd om 200 nieuwe Olim te mogen verwelkomen die net zijn aangekomen in hun historische thuisland. We vieren ook de komst van de duizenden nieuwe Olim die deze zomer in Israël aankomen,” verklaarde hij.

Hoewel Aliyah vaak de realisatie is van een levenslange droom, kunnen de Olim moeilijkheden ondervinden bij het navigeren door het Israëlische bureaucratische systeem en de verschillende uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd.

LiAmi Lawrence, CEO en medeoprichter van de non-profit KeepOlim, die oplossingen biedt voor deze problemen, verklaarde in een verklaring aan TPS: “het is hartverwarmend om zoveel nieuwe Israëliërs hier te zien komen” en drong er bij overheidsfunctionarissen en agentschappen op aan om door te gaan hun ondersteuning van de Olim in de komende maanden.

Bijna 30.000 Joden uit de hele wereld kozen ervoor om Israël in 2018 hun nieuwe thuis te maken, een stijging van 5 procent op jaarbasis. Ongeveer 3,5 miljoen mensen hebben Aliyah gemaakt sinds 1948, goed voor 42 procent van de totale bevolking. In 2018, meer dan 70 jaar na de Holocaust, woont ’s werelds grootste Joodse bevolking in Israël. Dit cijfer vertegenwoordigt 43 procent van het wereld-Jodendom.


Bronnen:

♥ naar een artikel van Arye Green “200 Immigrants Arrive in Israel, Kicking Off ‘Aliyah Season’” van 18 juli 2019 op de site van The Jewish Press