Gaza: 6000 Arabische relschoppers trachten met geweld doorheen Israël’s grens te breken

Voor de 67ste vrijdag op rij sinds 30 maart 2018 demonstreerden duizenden Arabieren in Gaza aan het veiligheidshekken dat de Strook scheidt van Israël. Zoals steeds de voorgaande keren ging het er opnieuw gewelddadig aan toe, hoewel de Hamas propagandamachine beweert dat het om ‘vreedzame spontane protesten‘  gaat.

Naar verluidt namen zo’n 6000 mensen deel aan de demonstraties. Het leger zei dat sommige relschoppers stenen en explosieven naar de grensomheining gooiden en dat troepen met minder dodelijke middelen reageerden en in een aantal gevallen met scherp schoten op de plekken waar verdachten trachtten het hekken te saboteren of door de grens heen te breken.

Het propaganda kantoor van Hamas, dat door de terreurgroep soms ‘gezondheidsministerie’ wordt genoemd, zei dat meer dan 100 mensen gewond zijn geraakt tijdens de demonstraties, waarvan ongeveer de helft door kogels werden geraakt. Ook werden vier vermeende paramedici en twee verslaggevers gewond, aldus het ‘ministerie’ van Hamas.

De Israëlische zender Kanaal 12 Nieuws meldde dat een IDF-voertuig werd geraakt door een kogel tijdens de demonstraties, maar niemand raakte gewond. Volgens rapporten werden schoten afgevuurd op een jeep in de buurt van de grens. Na een onderzoek concludeerde de IDF dat het om een metalen knikker ging die naar het voertuig werd geschoten. In een afzonderlijk incident werd een brandbom naar een jeep van het IDF gegooid. Er waren geen gewonden onder de troepen.

Plaatje hierboven: Ook werd demonstratief een Israëlische vlag verbrand aan het veiligheidshekken. Echter de woordvoerder van de IDF zei dat Israël nog over voldoende Israëlische vlaggen beschikt en dat er geen onmiddellijk tekort aan vlaggen dreigt. Het lijkt er wel op dat de voorraad autobanden in Gaza nagenoeg uitgeput is. Tienduizenden banden werden op 16 maanden betogen verbrand en er is een ernstig tekort ontstaan [beeldbron: BTN]

Ten minste drie branden braken uit in het zuiden van Israël als gevolg van brandbommen en explosieven die vastgehecht aan ballonnen werden gelanceerd door de terroristen vanuit Gaza. Meerdere brandweereenheden hadden de handen vol om branden te blussen die door Hamas werden aangestoken in het Beeri-bos.

Het ziet er niet naar uit dat de rellen spoedig zullen stoppen, ondanks vergeefse bemiddelingspogingen van de VN en Egypte. Hamas-woordvoerder Abdel Latif al-Qanoua wuifde alle kritriek van de hand en  zei op vrijdag 19 juli 2019 dat “onze mensen de strijd zullen voortzetten totdat de bezetting is verslagen.

Hamas heeft het dan wel over Israël zelves dat volgens de terreurorganisatie al sinds het ontstaan van de aarde Palestijns grondgebied is maar dat geroofd en bezet wordt door de Joden. Echter, de kans dat de Joden zich vrijwillig terugtrekken uit Israël is erg minimaal, temeer omdat 75 procent van de Israëliërs in Israël geboren is. Hooguit 20.000 échte Palestijnse ‘vluchtelingen’ van 1948 zijn de facto in Israël geboren.

Kinderpret in Gaza na het vrijdaggebed
menselijke schilden voor de terreurgroep Hamas


Bronnen:

♦ naar een artikelThousands protest at Gaza border, over 100 said injured amid riots” van 19 juli 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelMuslim terrorists riot along the Gaza border – IDF jeeps came under attack” van 19 juli 2019 op de site van Behind The News (BTN)

Een gedachte over “Gaza: 6000 Arabische relschoppers trachten met geweld doorheen Israël’s grens te breken

  1. Wat een bezoek aan een op de duivelse leer van Mohammed gebaseerde leer door een bezoek aan een afgodentempel (moskee) toch maar teweeg kan brengen ,zelfs Hitler is het niet gelukt om zolang Jodenhaat te prediken en elke vrijdag deze haat in praktijk te brengen!!!!Islam en vrede is en blijft een illusie, alleen de onnozelen van geest,,zoals de sprookjesprins en huilebalk Frans Timmermans en zijn onnozele entourage van de Europese commissie geloven in het sprookje van Mohammed en zijn roversbende !Brussel en Straatsburg
    doen mij trouwens ook aan een totalitair sprookje denken ,oftewel een bodemloze put zonder einde!
    Wie zwijgt stemt toe in zijn eigen ondergang,de islam in al haar gradatie’s leidt net zoals het heidendom naar onze ondergang!

    Like

Reacties zijn gesloten.