Palestijnse Autoriteit: ‘Verenigde Staten zijn racistisch en helpen Israël om Jeruzalem te judaïseren’

De Amerikaanse ambassadeur in Israël David Friedman, de Amerikaanse gezant Jason Greenblatt, en de Amerikaanse senator Lindsey Graham hebben vorige maand deelgenomen aan de inauguratieceremonie van de 2000 jaar oude Bedevaartsweg, een onderaardse archeologische vindplaats ten zuiden van de Tempelberg in Jeruzalem.

De afgegraven weg werd gebruikt door Joodse pelgrims die de Tweede Tempel bezochten rond de eerste eeuw v.Chr. en de Arabische wijk Silwan is sindsdien erbovenop gebouwd. De PA noemde de opening van de oude weg een daad van ‘Judaïsering’ en PA-voorzitter Abbas herhaalde de gekende PA-kwakkel dat Israël werkt om “de Arabische kenmerken van Jeruzalem te veranderen”.

De officiële dagkrant van de Palestijnse Autoriteit Al-Hayat Al-Jadida, schreef op 13 juli 2019:

[PA] President Abbas lichtte zijn Russische collega [president Vladimir Poetin] in omtrent de crisis in de betrekkingen met Israël, en ook over de dagelijkse schendingen, waarvan de laatste de opgraving van een tunnel was om de Arabische kenmerken van Jeruzalem te veranderen.

Hoge PA-functionarissen maakten van de gelegenheid gebruik om de Amerikaanse functionarissen die aanwezig waren bij de opening te bekritiseren en te veroordelen.

Abbas’ adviseur voor religieuze aangelegenheden en islamitische relaties, Mahmoud Al-Habbash (plaatje bovenaan), beschuldigde Friedman en de andere Amerikaanse functionarissen van ‘piraterij’ en herhaalde de weigering van de PA om enige Joodse historische aanwezigheid ooit in Jeruzalem te erkennen, bewerende dat Jeruzalem “een Arabische, Palestijnse en islamitische stad” is.

WAFA, het persagentschap van de Palestijnse Autoriteit, schreef op 30 juni 2019:

Hij [Al-Habbash] benadrukte dat de acties van [Friedman] piraterij en een flagrante aanval op het internationale recht vormen, die Jeruzalem als een bezette stad beschouwt en een puur islamitisch erfgoed [site] … Al-Habbash zei dat de kolonialistische daden van het bestuur van Trump en zijn vertegenwoordigers – geleid door kolonist Friedman – in Jeruzalem … de historische en religieuze waarheid over de stad niet zullen veranderen, omdat het een Arabische, Palestijnse en Islamitische stad is – het was en zal zo blijven totdat Allah de aarde en haar bewoners erft. Hij merkte op dat de complotten van de bezettingsstaat, en daarachter de kolonialistische regering die het Witte Huis controleert, er niet in zullen slagen om de stad te Judaiseren of haar islamitische en Palestijnse karakter te veranderen.

Al-Habbash voegde eraan toe dat Friedman een extremist is en een racistische kolonist:

De activiteiten van Friedman staan zover mogelijk van de diplomatie af, aangezien hij zich gedraagt ​​als een extremistische kolonist die wordt beheerst door racistische ideeën tegen alle volkeren en niet alleen tegen het Palestijnse volk.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Nan Jacques Zilberdik “PA: The US is ‘racist’ and helps Israel ‘Judaize’ Jerusalem” van 18 juli 2019 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

♦ een artikel op deze blogPalestijnen: ‘2000 jaar oude Bedevaartsweg in Jeruzalem is van ons en de rest van de wereld ook’” van 8 juli 2019 en een artikel2000 jaar oude bedevaartsweg ontdekt in Jeruzalem’s Stad van David” van 30 juni 2019

Een gedachte over “Palestijnse Autoriteit: ‘Verenigde Staten zijn racistisch en helpen Israël om Jeruzalem te judaïseren’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.