Joodse gelovigen bespoten met waterpistolen toen ze hun synagoge verlieten

Plaatje hierboven: Jeruzalem, 19 September 2017. De Israëlische politie zet het waterkanon in om ultraorthodoxe Joden te verdrijven die demonstreerden tegen de invoering van legerdienst voor religieuze Joden bij de IDF [beeldbron: The Telegraph/EPA/Abir Sultan]

Drie mensen worden ondervraagd nadat de politie heeft gezegd dat een bende vandalen waterpistolen gebruikte om Joodse gelovigen met water te bespuiten net op het moment dat ze na de gebedsdienst hun synagoge in New Jersey verlieten.

Het incident, dat momenteel wordt onderzocht als een mogelijk haatmisdrijf, gebeurde net vóór 21.00 uur op vrijdagavond 12 juli toen de gelovigen de Jong Israel synagoge van Teaneck in New Jersey (VS) verlieten en ze beschimpt werd met antisemitische scheldwoorden.

Loco-burgemeester Elie Katz plaatste op Facebook onderstaande bericht zeggende dat de verdachten zich bevonden in een zilveren Honda Accord, videobeelden namen en waterpistolen gebruikten om de mensen met water te bespuiten die de gebedsdienst verlieten.

Katz zei dat ze niet wisten of de onbekende vloeistof schadelijk was, maar “ze de vloeistof was donker en een schokkende ervaring voor de slachtoffers. Wanneer de daders gevraagd werd om daarmee te stoppen begonnen ze antisemitische scheldwoorden te schreeuwen naar de gelovigen.

Vandaag waterpistolen en morgen échte wapens?


Bronnen:

♦ naar een artikelSynagogue worshipers hit with water guns, antisemitic slurs in New Jersey” van 18 juli 2019 op de site van op de site van Coordination Forum for Countering Antisemitism (CFCA)

♦ naar een artikel van Cnaan Liphshiz “Police identify 3 men who sprayed NJ synagogue worshippers with water guns” van 18 juli 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)