IDF doekt in Judea & Samaria een netwerk op van geldsmokkelaars van Hamas

Plaatje hierboven: Gaza, 16 juli 2019. Israëlische soldaten arresteerden in het noorden van de Strook een terrorist van Hamas die zich een weg had geknipt doorheen het veiligheidshekken dat Gaza scheidt van Israël. De terrorist kon snel overmeesterd worden in de buurt van de grensovergang en werd overgedragen aan de veiligheidsdiensten voor verder verhoor [beeldbron: BTN].

De Hamas-terreurgroep is intussen begonnen aan haar jaarlijks weerkerend zomerprogramma waar zij duizenden kinderen in Gaza leren hoe ze terreuraanslagen tegen burgers kunnen uitvoeren met het doel om zoveel moelijk Joden te vermoorden (plaatje hieronder).

Op de zomerkampen krijgen ze een militaire training, met hindernissen parcours, leren hoe om te gaan met pistolen, geweren en kalishnikov machinegeweren en hoe handgranaten te gooien. Hen wordt verteld dat ze als martelaars in het islamitische Walhalla eeuwigdurend zullen beloond worden met 72 maagden als ze sneuvelen tijdens het doden van Joden of tijdens hun poging daartoe.

Tienduizenden kinderen, voornamelijk jongens tussen 12 en 16 jaar oud, nemen in Gaza momenteel deel aan zomerkampen in ware ISIS-stijl. Net zoals ISIS traint Hamas ze om terroristen te worden. Later, als ze groot zijn, zullen ze met bommengordels naar de grens worden gestuurd, waar ze zullen proberen te infiltreren in Israël om willekeurig Joodse gezinnen in hun huizen op te blazen.

Gaza: Kinderen leren hoe andere kinderen te vermoorden

Geldsmokkel onderschept
Intussen heeft het Israëlische leger in de loop van dinsdag 11 terroristen opgepakt in Judea en Samaria, die gezocht werden voor betrokkenheid bij terrorisme en gewelddaden gericht tegen burgers en veiligheidspersoneel. De terroristen werden overgedragen aan veiligheidsagentschappen voor verder onderzoek.

Een en ander kadert in een geheime operatie van de Shin Bet en de IDF die een witwaskring onthulden voor het overboeken van geld van Hamas in Gaza naar terreurcellen in Judea en Samaria, met behulp van een reisbureau. Het geld diende om terreuraanslagen te financieren om Joden te vermoorden en om terroristen te betalen.

Het geld werd overgedragen door schulden te verrekenen met verschillende onafhankelijke geldwisselaars met minimale hoeveelheden geld, waardoor registratie bij internationale banksystemen werd voorkomen. De grote hoeveelheden geld die via deze methode werden overgemaakt, werden gebruikt voor het plannen van terreuraanslagen.

Als onderdeel van de operatie arresteerden IDF-troepen en Shin Bet-officieren drie islamitische terroristen die de Hamas-terreurcel in Judea en Samaria bestuurden. Ibrahim Mzfr-A Mazari ‘en zijn broer Khaled uit het Arabische dorp Al-Nubani bij Ariel en Mohammad Abu Salim uit Rantis.

De eenheid van de woordvoerder van de IDF zei nadien in een verklaring:

Maak kennis met het op de West-bank gevestigde Al-Haramain ‘reisbureau’. In plaats van hotels te boeken, exploiteert Al-Haramain feitelijk een witwas-ring voor Hamas, waarbij illegale terreurgelden uit Gaza worden overgemaakt. Het netwerk dat we nu hebben onthuld, opereerde onder het mom van een burgerorganisatie in een poging de oorsprong en bestemming van het geld te verbergen.


Bronnen:

♦ naar een artikel11 wanted terrorists arrested overnight in Judea and Samaria” van 18 juli 2019 en een artikelIDF foils Hamas money laundering ring used to finance terror attacks in Israel” en een artikelMuslim terrorist arrested after invading Israel from Gaza” van 17 juli 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel van Kobi Finkler “Arabs suspected of firebomb attacks arrested” van 18 juli 2019 en een artikel van Ido Ben Porat “Method for transfer of terror funds revealed – Hamas terrorists transferred funds to Judea, Samaria by offsetting debts between money changers, using minimal cash” van 17 juli 2019 op de site van Arutz Sheva