Palestijnen zeggen dat ze een Israëlische drone neerhaalden boven de Gazastrook

Palestijnse terroristen beweerden op dinsdag dat zij een Israëlische drone over de centrale Gazastrook neergehaald hebben.

De Israel Defense Forces bevestigden dat het kleine onbemande vliegtuig, bekend als een Skylark drone (veldleeuwerik) was neergestort in de Gazastrook, maar weigerde commentaar te geven op de oorzaak van het neerhalen van het vliegtuig.

De Israel Defense Forces bevestigen dat een drone is neergestort maar zegt dat het niet duidelijk is of de drone was neergehaald of een technische storing had. De IDF is aan het onderzoeken. Het woordvoerders kantoor van de IDF zei ook dat er geen gevaar was voor het verlies van gevoelige informatie.

Pas afgelopen maandag schoot de IDF een drone neer die vanuit de Gazastrook de Israëlische grens was binnengekomen. Die drone werd teruggevonden en overgedragen aan onderzoekers.

De terreurgroep Hamas in Gaza heeft eerder geprobeerd
om drones in Israël te lanceren:

In 2018 meldde de Israëlische nieuwssite Ynet dat Palestijnse drones vanuit de Gazastrook explosieve apparaten hadden laten vallen op Israëlische huizen in het zuiden, een feit dat volgens hem verborgen was door het Israëlische leger.

Het rapport illustreerde de vrees onder de locale bewoners dat dit een nieuwe methode van aanval zou kunnen worden in de volgende ronde van vijandelijkheden tussen Israël en Hamas. Maar een drone-oorlog is er nog niet van gekomen.

De verzetsbewegingen in Gaza zijn erin geslaagd om in de afgelopen vijf jaar zo’n 10 soorten UAV’s [onbemande vliegtuigen] te ontwikkelen,” vertelde Wasef Erekat, een Palestijnse militaire expert, aan het Turlse persagentschap Anadolu Agency. Erekat zei dat de Palestijnen twee soorten drones hebben, een voor het verzamelen van informatie en foto’s en de ander die een explosieve lading heeft om aanvallen uit te voeren.

Plaatje hierboven: Israël is de grootste exporteur van drones (onbemande vliegtuigen) ter wereld. In de voorbije jaren (cijfers 2013) bedroeg de verkoop van Israëlische drones een bedrag van in totaal 4,62 miljard dollars [beeldbron: WIN/The Times]


Bronnen:

♦ naar een artikelPalestinians claim to shoot down Israeli drone over Gaza Strip” van 16 juli 2019 op de site van World Israel News (WIN)

♦ naar een artikelPalestinian forces shot down an Israeli drone above Gaza skies” van 16 juli 2019 en een artikelIsrael is largest drone exporter in the world” van 19 mei 2013 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelGaza drone enters Israeli airspace, is shot down by IDF” van 8 juli 2019 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “Palestijnen zeggen dat ze een Israëlische drone neerhaalden boven de Gazastrook

  1. Blij met een dooie mus……, uh kapotte drone!

    De Gazaanse leiders blijken niet te willen accepteren dat de gespannen draad op knappen staat en hun ‘landgoed’ er binnenkort uit zal zien als de neergehaalde drone.

    Like

Reacties zijn gesloten.