Israël voegt weer twee F-35 stealth straaljagers toe aan zijn superieure luchtvloot

Plaatje hierboven: Nog even het logo aanbrengen (de Davidster natuurlijk, of wat dacht u?) en Israël heeft er weer twee F-35 stealth straaljagers bij [beeldbron: BTN]

Israël heeft opnieuw twee F-35 stealth fighter jets (Lockheed Martin F-35I) toegvoegd aan zijn reeds indrukwekkende luchtmachtvloot van de IAF en “versterkt daarmee Israël’s superioriteit en operationele capaciteiten,” zei de IDF in een verklaring.

Deze nieuwe toevoegingen zijn een verdere uitdrukking van het immer sterke militaire partnerschap tussen Israël en de VS“, voegde het IDF daaraan toe.

Tijdens een ontmoeting met F-35 piloten zei premier Netanyahu vorige week dat Israëls F-35 straaljagers “elke plek in het Midden-Oosten kunnen bereiken”, als reactie op bedreigingen door Iraanse functionarissen in de afgelopen dagen.

Iran heeft onlangs Israël met vernietiging bedreigd. Ze moeten onthouden dat deze vliegtuigen overal in het Midden-Oosten kunnen komen, inclusief Iran en zeker Syrië,“zei Netanyahu tijdens zijn bezoek aan de militaire luchtmachtbasis van Nevatim.

Overigens heeft ook België op 25 oktober 2018 de F-35 officieel geselecteerd als zijn nieuwste generatie jachtvliegtuigen en wordt daarmee het 13de land om deel te nemen aan het programma, samen met Israël, Nederland, Frankrijk, G-B enz.

België is van plan 34 van deze toestellen F-35A’s aan te kopen om de F-16 sectie te vervangen die ongeveer 54 jets telt. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de deal al goedgekeurd, met een geschatte waarde van $ 6,5 miljard.

Plaatje hierboven: Een Israëlische straaljager F-35 stealth fighter tankt brandstof bij in de lucht [beeldbron: ermaleksandr/Flickr]


Bronnen:

♦ naar een artikelTwo more F-35 stealth fighter jets join Israel’s growing fleet” van 14 juli 2019 op de site van Behind The News (BTN)

Een gedachte over “Israël voegt weer twee F-35 stealth straaljagers toe aan zijn superieure luchtvloot

  1. Is bij die Belgische aankoop van die geschatte €6,5 miljard al het smeergeld ook in die prijs inbegrepen of volgen er nog verrassingen?

    Like

Reacties zijn gesloten.