Netanyahu aan Nasrallah: we zullen Hezbollah een verpletterende nederlaag bezorgen

Premier Netanyahu heeft op zondagmorgen, bij het begin van de wekelijkse kabinetsvergadering, de aan Iran verbonden terreurgroep Hezbollah gewaarschuwd dat Israël Libanon met ‘een verpletterende slag’ zal neerslaan als zijn moslimterroristen Israël durven te treffen.

In het weekend hoorden we Nasrallah’s opschepperige woorden over zijn aanvalsplannen. Het moet duidelijk zijn dat indien Hezbollah iets stoms zou durven te doen en Israël zou aanvallen, we hem en Libanon met een verpletterende militaire klap zullen slaan” zei Netanyahu.

De leider van de terreurgroep Hezbollah, Hassan Nasrallah, stak afgelopen vrijdag even zijn baardige kop uit zijn ondergrondse bunker waar hij zich sinds 2006 voor Israël verstopt, om een televisie-interview weg te geven naar aanleiding van de 13de verjaardag van het begin van de 34-daagse oorlog met Israël gekend als de Tweede Libanonoorlog.

“Oorlog zou Israël aan de rand van vernietiging brengen,” dreigde Narallah. Zodra we doelwitten kunnen aanvallen ten zuiden van Haifa kunnen we vandaag zeggen dat als Israël sites ten zuiden van Eilat had, we ze ook zouden kunnen raken. Heel Israël bevindt zich binnen het bereik van onze raketten.”

In tegenstelling tot Nasrallah, die opschepte over “game-changing aanvalwapens” en verrassingen door grond, zee en lucht, zei Netanyahu: “Ik ben niet van plan om ook maar iets over onze plannen te zeggen. Het is voldoende om te zeggen dat Nasrallah jarenlang terreurtunnels heeft gegraven… die wij op enkele dagen hebben vernietigd.

In december 2018 lanceerde de IDF Operation Northern Shield om grensoverschrijdende terreinstunnels die door Hezbollah van Libanon zijn gegraven bloot te leggen en te neutraliseren in Noord-Israël.


Bronnen:

♦ naar een artikelNetanyahu to Nasrallah: We’ll respond to Hezbollah with a crushing blow” van 14 juli 2019 en een artikelIDF: Iran’s annual funding of Hezbollah to attack Israel: $1 billion – Protecting Israelis: Priceless” van 21 december 2018 op de site van Behind The News (BTN)