Libanon: Hezbollahleider Nasrallah dreigt opnieuw Israël van de kaart te vegen

Plaatje hierboven: Beiroet, Libanon, 12 juli 2019. Nasrallah waarschuwt dat Israël ‘weggevaagd’ kan worden in een oorlog tussen de VS en Iran. Met een vinger wijst de leider van Hezbollah op een kaart van Israël de doelwitten aan die zijn terreurgroep zou kunnen raken [beeldbron: The Times]

Israël zal worden uitgeroeid in de volgende oorlog met Hezbollah, waarschuwde Hassan Nasrallah vrijdag in een interview met Al-Manar TV over de 13de verjaardag van de Tweede Libanonoorlog.

Elke oorlog zal groter zijn dan de oorlog van 2006 voor Israël en het zal het op de rand van uitsterven brengen”, vertelde de leider van de groep aan het Hezbollah tv-netwerk. Nasrallah zei dat er “verrassingen op de grond, in de lucht en op zee” zullen zijn in de volgende oorlog tussen de twee vijanden.

We beschikken over baanbrekende aanvalswapens, samen met menselijke capaciteiten vertegenwoordigd door de Radwan Force en al-Abbas Brigades [elite forces],” zei hij. “Onze wapens zijn ontwikkeld in zowel kwaliteit als kwantiteit. We hebben precisie-raketten en drones. De 70 kilometer lange Israëlische kust vanaf Netanya en eindigend bij Ashdod staat onder vuur van het verzet.

Nasrallah trok een kaart van Israël tevoorschijn (plaatje bovenaan) en wees op strategische doelen die Hezbollah zou kunnen treffen, waaronder Ben-Gurion Airport, wapenopslagplaatsen, petrochemische en waterontziltingsinstallaties, Tel Aviv en de haven van Ashdod.

Hij beweerde ook dat de groep Eilat op de Rode Zee zou kunnen treffen, eraan toevoegend dat Hezbollah-strijders “goed voorbereid zijn op de invasie van de Galilee” en dat de groepsleiding “verschillende scenario’s heeft voorbereid voor een dergelijk manoeuvre’.

Plaatje hierboven: De ‘Radwan’ elite eenheid van Hezbollah werd genoemd naar het meesterbrein in terreur van Hezbollah Imad Mughniyeh, wiens nom de guerre Hajj Radwan was. Hij werd op aanwijzen van de Israëlische Mossad op 12 februari 2008 door de Amerikaanse CIA met een autobom geliquideerd nabij de Syrische hoofdstad Damaskus [beeldbron: JTA]

Het Israëlische leger heeft herhaaldelijk gewaarschuwd dat de Libanese regering verantwoordelijk is voor het graven van grensoverschrijdende aanvalstunnels, waarvan zij beweert dat ze deel uitmaken van een Hezbollah-plan om gemeenschappen in Noord-Israël aan te vallen.

Het leger gelooft dat de aanvalstunnels zijn gebouwd als een geclassificeerde component in Hezbollah’s ‘Verover Galilea‘ -plan dat de elite Radwan-strijders van de groep in staat zou hebben gesteld om op het land te infiltreren in Israël, raket- en mortiervuur ​​van korte afstand te schieten en andere Radwan-strijders toe te laten via de tunnels infiltreren in gemeenschappen, gebieden afsnijden van hoofdwegen en zoveel mogelijk burgers en troepen doden.

Duizenden raketten zouden naar verwachting in de eerste paar uur van het conflict worden gelanceerd in de richting van de Joodse staat door het Iraans-gesteunde Sjiitische leger. Nasrallah gaf ook toe dat de groep het aantal strijders dat het regime van president Bashar Assad ondersteunde in het naburige Syrië in aantal was afgenomen als gevolg van de gevechten tijdens de burgeroorlog.

Het Syrische leger is sterk hersteld en heeft geconstateerd dat het ons vandaag niet meer nodig heeft“, zei hij. “We zijn aanwezig op elk gebied dat we ooit waren. We zijn er nog steeds, maar we hoeven er niet in grote getale aanwezig te zijn zolang er geen praktische behoefte aan is. Als er behoefte was om terug te keren, zouden allen die daar waren teruggaan.

Volgens Nasrallah zijn Israëlische aanvallen in Syrië ‘riskant’ voor de Joodse staat en zullen Iran niet uit het land verdrijven. Israëlische functionarissen hebben herhaaldelijk uiting gegeven aan hun bezorgdheid over de verschansing van Iran in Syrië en de smokkel van geavanceerde wapens naar Hezbollah vanuit Teheran naar Libanon via Syrië, en benadrukten dat beide redlines voor Jeruzalem zijn.

In een poging te voorkomen dat geavanceerde wapens Hezbollah bereiken, voert Israël vaak luchtaanvallen uit tegen Iran en zijn bondgenoten in Syrië. In januari zei premier Benjamin Netanyahu dat Israël een constant beleid voert om de verschansing van Iran in Syrië te voorkomen. Over de spanning tussen Washington en Teheran, waarschuwde Nasrallah: “Iran is in staat om Israël te bombarderen met wreedheid en geweld.”

Nasarallah, die zich al jaren in een bunker verschuilt uit schrik voor een aanslag op zijn leven en sinds het einde van de Libaonon oorlog in 2006 niet meer in het openbaar is verschenen, voegde eraan toe: “Een dreiging om Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten te vernietigen, kan de VS er niet van weerhouden een oorlog tegen Iran te voeren, maar eerder de dreiging om zijn troepen in de regio en Israël aan te vallen. Wanneer de Amerikanen begrijpen dat deze oorlog Israël kan vernietigen, zullen ze heroverwegen. De regio zal branden in het geval van een oorlog tegen Iran.

Favoriet videospelletje van Nasrallah: ‘Space Invaders


Bronnen:

♦ naar een artikel van Anna Ahronheim “Nasrallah: Israel will vanish in next war with Hezbollah” van 14 juli 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelNasrallah warns Israel could be ‘wiped out’ in war between US and Iran” van 13 juli 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Ron Kampeas “Top US official marks AMIA anniversary with pledge to intensify pressure on Hezbollah and Iran” van 12 juli 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikel van Elad Benari “Hezbollah: US sanctions are ‘unacceptable’ and ‘reprehensible’ van 12 juli 2019 op de site van Arutz Sheva

3 gedachtes over “Libanon: Hezbollahleider Nasrallah dreigt opnieuw Israël van de kaart te vegen

 1. Eerst was het Syrie die een flinke hap van Libanon verorberde…..nu is het Iran dat Libanon én Syria in haar greep heeft.

  Daar de sancties bedoeld zijn (en werken) om Iran financieel uit te drogen en daarmee haar proxi’s, zullen we steeds meer stoere taal vanuit Nasralla’s ondergrondse bunker horen.

  De Christenen in Libanon zijn bijna verdwenen en dus zal Israel in de komende oorlog daar géén rekening mee moeten houden, iets wat ze daarvoor wel deed.

  Libanon is een kruidvat dat op ontploffen staat door de sleutel aan Nasrallah over te dragen die deze voor eigen belang heeft doorverkocht aan Iran.

  Like

 2. Hoogmoed komt voor den val! Nasrallah zal de volgende oorlog niet overleven, dat zou hij eens moeten beseffen. Jammer ook voor Libanon, want er zal van dit land vrijwel niets over blijven. Natuurlijk zijn die 120.000 raketten van de Hezbollah een zeer grote bedreiging voor Israël, want ondanks de uitstekende raketafweer zal Israël nooit voldoende middelen hebben om duizenden raketten binnen een paar uur af te kunnen weren. Israël zal daarom geen terughoudendheid in acht kunnen nemen zoals bij vorige conflicten. Het zal vanaf het begin meteen met het hoogste geweldscenario inzetten. Israël vernietigen? Degene die dat gaat proberen is verdoemd!

  Like

 3. Zijn dit de woorden van een “man” die al JAREN leeft in een bunker onder de grond?
  Wat een stakker, ijdeltuit, nitwit & idioot.
  Hij heeft al een deel van zijn arm verloren en is zwaar diabeet en obese.
  Get a real job en laat Israel met rust.

  Like

Reacties zijn gesloten.