‘Gele Hesjes’ salafist en jihadist veroordeeld die Alain Finkielkraut schoffeerde

Een Franse rechtbank heeft op vrijdag een voorwaardelijke straf van twee maanden uitgesproken tegen een ‘gele hesjes’-demonstrant die tijdens een protest antisemitische scheldwoorden schreeuwde naar een prominente Joodse intellectueel.

Op 16 februari 2019 was op videobeelden te zien hoe de 69-jarige filosoof Alain Finkielkraut in Parijs op de Boulevard du Montparnasse werd aangevallen door een Gele Hesjes-man die hem in het Frans toeschreeuwde: “Tu es haineux et tu vas mourir, tu vas aller en enfer. Barre-toi, sale sioniste de merde! Nous sommes le peuple. La France est à nous!”

(vrij vertaald als: “Je bent vol van haat en je gaat eraan! Je zal branden in de hel. Rot op, vuile zionist van m’n kl*ten! Wij zijn het volk! Frankrijk is van ons!”)

De politie kwam tussenbeide om filosoof en schrijver Alain Finkielkraut te beschermen nadat hij werd aangevallen door een groep demonstranten in de marge van een Gele Hesjes-betoging in Parijs in februari.

“Ik voelde absolute haat en helaas is dit niet de eerste keer,” vertelde Finkielkraut, aan de krant Journal du Dimanche. Hij drukte zijn opluchting uit dat de politie tussenbeide kwam en voegde eraan toe dat niet alle demonstranten vijandig waren geweest.

De Franse president Emmanuel Macron reageerde op het incident als volgt:

Een zoon van Poolse immigranten die een Franse academicus werd, Alain Finkielkraut is niet alleen een eminente letterkundige, maar een symbool van wat de Republiek toestaat voor iedereen. De anti-semitische beledigingen waaraan hij onderworpen is geweest zijn niet alleen gericht op een prominente academische man van letters, maar de ontkenning van wie we zijn, en wat maakt ons tot een groot volk. We zullen dit niet tolereren.

De rechtbank stelde vast dat de beledigingen ‘op Alain Finkielkraut zich leek te richten tot “een persoon van het Joodse geloof” en dat de term “zionist” bedoeld was “louter en alleen om de antisemitische aard van de opmerkingen te maskeren.

Binyamin Souleyman
De autoriteiten identificeerden de bewuste Gele Hesjes-man via video’s die hij plaatste op sociale media. Het gaat om de 36-jarige Benjamin Weller, geboren uit een Algerijnse vader en een Franse moeder en een vader van vijf, die in Mulhouse woont (tot 1914 de Duitse Stadtrepublik Mülhausen im Elsaß), alwaar hij een GSM-winkel runt. Sinds hij zich bekeerde tot de islam laat hij zich ‘Binyamin Souleyman‘ of ‘Slim’ noemen.

Hij is bekend bij de Franse inlichtingendienst omdat hij in 2014 radicaliseerde in de salafistische beweging. Naar verluidt nam hij in het buitenland aan verschillende acties deel van de ‘Association des Palestiniens de France Mulhouse’ zoals blijkt uit foto’s op zijn Facebook-pagina, waar hij ondermeer te zien is tijdens een actie in Libanon.

Op het proces verwierp Souleyman de beschuldigingen van antisemitisme en zei dat hij gemotiveerd werd door “de Palestijnse Zaak.”

De advocaat van Benjamin Weller zei dat hij tegen de uitspraak in beroep zou gaan. “We geloven dat er een dubbele standaard wordt gehanteerd als je het soort taal hoort dat Alain Finkielkraut gebruikt in televisiedebatten die de officier van justitie nooit in twijfel heeft getrokken,” zei advocaat Ouadie Elhamamouchi.

Elhamamouchi trad op namens de CCIF (Collectif Contre l’Islamophobie en France) en nam de verdediging op zich van de salafistische antisemiet. Advocaat Elhamamouchi staat tevens bekend als een fervente voorstander van het invoeren van de Sharia (de islamitische wet) die de Franse grondwet zou moeten vervangen.

Binyamin Souleyman
aka Benjamin Weller


Bronnen:

♦ naar een artikelFrench ‘yellow vest’ protester handed suspended sentence for anti-Semitic abuse” van 13 juli 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelBenjamin Weller, salafiste en Djihad anti-“Sionistes”” van 24 februari 2019 op de site van JForum.fr

5 gedachtes over “‘Gele Hesjes’ salafist en jihadist veroordeeld die Alain Finkielkraut schoffeerde

 1. “Nous sommes les peuple, la France est a nous”.

  Daar Frankrijk overspoeld is door vele ‘Slimme Souleymannen, heeft hij daar inderdaad een punt.

  Kijk naar de Franse economie & straatbeeld en je begrijpt waar die bekkerde slimmerik het over heeft.

  Like

 2. Europa zit barstensvol met dit soort islamitische slimmerikken ,Hitler zou zich verheugen met zulke fascisten om zich heen !!!Europa heeft behalve wat krokodillentranen huilen vanwege de holocaust niets ,maar dan ook echt niets geleerd !!L’histoire se repete???

  Like

  1. Het verschil met toen & nu? Israel!

   Zonder die vlucht route voor Joden (ja, anno 2019 alwéér nodig) word het opnieuw bedreigde Europese Jodendom opnieuw het aangeschoten Europese Joodse Jodendom want de bouwplannen voor de moderne versie van de oude vernietigingsmachine voor Joden liggen al klaar.

   Like

Reacties zijn gesloten.