Vrijdag in Gaza: 6000 relschoppers, terroristen vuren raketten af en stichten vele branden in Israël

De Israëlische strijdkrachten zeiden vrijdagavond dat twee raketten vanuit de Gazastrook werden afgevuurd naar het zuiden van Israël. Geen verwondingen werden gemeld. Raketsirenes werden aanvankelijk gehoord in Nir Yitzhak en Sufa – twee gemeenschappen dicht bij de grens met de Gazastrook – en de inslag van een raket werd gemeld. De sirenes klonken om ongeveer tien uur ’s avonds, waardoor ingezetenen naar bomschuilplaatsen haastten.

Bijna twee uur later zei de IDF dat er een tweede raket werd afgevuurd vanuit de enclave aan de kust. Het tweede projectiel viel in een open gebied en veroorzaakte geen waarschuwingssirenes. De IDF bevestigde dat de raket explodeerde in een open gebied en dat er geen letsel of schade was. Geen sirene klonk voor de explosie, “want er was geen bedreiging”, volgens de verklaring.

Eerder op vrijdag heeft de IDF nieuwe batterijen van het Iron Dome-raketafweersysteem bijgeplaatst in het zuiden van het land toen Hamas dreigde met de dood te wreken van een van zijn leden die een dag eerder door soldaten was doodgeschoten in wat het leger omschreef als een “een misverstand.”

Zoals elke vrijdag na het gebed in de locale moskee, waar de ‘gelovigen’ door hun imams worden opgepept om Joden te lijf te gaan, sommeerde Hamas andermaal zo’n 6.000 relschoppers om naar het veiligheidshekken te trekken. Ze staken autobanden in brand, gooiden stenen, brandbommen en granaten naar de soldaten en trachtten over het hekken te klauteren en het te saboteren om Israël binnen te dringen en Joden te vermoorden.

Het Hamas-gerunde ‘gezondheidsministerie’, aka Pallywood in Gaza, zei dat 55 mensen gewond zijn geraakt, waarvan zowat 33 gewelddadige relschoppers schotwonden opliepen volgens kanaal 13. Een jeep van de IDF werd in brand gestoken met een brandbom die door de terroristen werd gegooid tijdens de gewelddadige rellen. Er vilen gelukkig geen gewonden onder de soldaten.

Minstens drie branden braken uit in het laatste uur in het zuiden van Israël als gevolg van brandbommen en explosieven die aan ballonnen waren bevestigd en vanuit Gaza door terroristen naar Israël werden gelanceerd. Meerdere brandweereenheden hadden te maken met bosbranden in de Sha’ar HaNegev Regional Council en Kissufim.


Bronnen:

♦ naar een artikel2 rockets fired from Gaza toward southern Israel; no injuries reported” van 12 juli 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel “Rockets Launched at Israel After Gaza Factions Vow Revenge for Killing Hamas Member; No Injuries Reported” van 12 juli 2019 op de site van Haaretz

♦ naar een artikelRockets fired by Muslim terrorists from Gaza at Israeli civilians in southern Israel” en een artikelMuslim terrorists riot along the Gaza border – Iron Dome deployed in southern Israel” van 12 juli 2019 en een artikelFires broke out in Israel due to firebombs launched by Muslim terrorists from Gaza” van 11 juli 2019 op de site van Behind The News (BTN)

3 gedachtes over “Vrijdag in Gaza: 6000 relschoppers, terroristen vuren raketten af en stichten vele branden in Israël

 1. Raketten kosten geld.
  Hoezo honger & miserie in Gaza?

  Zolang de wereld geld blijft doneren naar dit terror regime via de UNWRA/Qatar zijn ze medeschuldig aan de verlenging van dit conflict.

  Maar dit is waarschijnlijk ook de bedoeling.

  Like

 2. De kazernes van Hamas zijn de Gazaanse moskeeën
  De koepels van die moskeeën zijn de helmen van Hamas
  De minaretten van die moskeeën zijn de bajonetten van Hamas
  De Gazaanse gelovigen zijn de soldaten van Hamas, Palestijnse Islamitische Jihad of alle andere terreurgroepen in Gaza

  Like

 3. Wat een bezoek aan een moskee toch teweeg kan brengen,allah en zijn misleide aanhangers volgen toch maar netjes het voorbeeld van hun pedofiele ,gewelddadige boegbeeld Mohammed !!!Gelukkig voor Europa kunnen wij met de islam nog een turbulente toekomst tegemoet gaan ,zelfs de naam – christen Arie Slob wil de gemeente Westland dwingen islam school toe te laten , zou YESHUA ( JEZUS) tegen onnozele Arie hebben gezegd dat ook Mohammed een weg is naar de een of andere vader .(de duivel )Goed hè die naamchristenen van de “christenunie” !

  Like

Reacties zijn gesloten.