Hamas beweert dat het Israëlische pogingen om terreurleiders te elimineren heeft verijdeld

Hamas, de Palestijnse terreurgroep wiens enige missie het is om Joden te vermoorden, zou naar verluidt Israëlische pogingen om  belangrijke islamitische terroristen leden van zijn gewapende vleugel de Izz ad-Din al-Qassam Brigades te liquideren, hebben gedwarsboomd, volgens een rapport in de Libanese krant al-Akhbar die bronnen in de terreurgroep citeerde.

Volgens het rapport probeerde Israël hen te liquideren na de mislukte undercovermissie in Gaza in november, waarbij zes islamitische terroristen werden uitgeschakeld inclusief een commandant van de Brigades, en waarbij tevens een officier van de elite-eenheid van de IDF door friendly fire om het leven kwam.

De bronnen vertelden de krant dat in tegenstelling tot eerdere directe pogingen om Hamas-terroristen te elimineren, Israël deze keer ‘stille methoden’ gebruikte die bedoeld waren om geen sporen achter te laten en die niet concreet daaraan kunnen worden gekoppeld.

De krant citeerde een terrorist die zei dat Hamas vorige maand een Israëlische medewerker heeft gearresteerd die het voedsel van een senior terroristlid van Izz ad-Din al-Qassam wilde vergiftigen. Het rapport vermeldde de naam van de terrorist niet maar zei dat een succesvolle vergiftiging een grote slag zou zijn geweest voor de terreurgroep.

Een andere poging tot moord werd gedwarsboomd nadat een met pakket dat ge-booby-trapped was naar een belangrijke terrorist was gestuurd, maar tijdig kon onderschept worden.

Op dinsdag lanceerde Hamas een grootschalige verrassingsoefening om de bereidheid van zijn terroristen voor de volgende oorlog met Israël te testen. De oefening werd uitgevoerd in coördinatie tussen al-Qassam Brigades (Hamas) en de Saraya al-Quds Brigades van de Islamitische Jihad terreurgroep. Het alarmniveau werd tot het hoogste niveau verhoogd en alle terroristen werden opgeroepen voor de dienst.


Bronnen:

♦ naar een artikelHamas claims it foiled Israeli attempts to assassinate senior Muslim terrorists” van 11 juli 2019 op de site van Behind The News (BTN)

Een gedachte over “Hamas beweert dat het Israëlische pogingen om terreurleiders te elimineren heeft verijdeld

Reacties zijn gesloten.