Over de menselijke schilden van het nieuwe antisemitisme

Plaatje hierboven: Gaza, zomeroorlog 2014. Nadat de IDF een waarschuwingsschot losten naar dit doelwit in Gaza, stuurden Hamas zijn burgers naar boven om op het dak post te vatten en ze brachten zelfs hun kinderen mee. Dit om te verhinderen dat de IDF hun raketinstallaties, wapenopslagplaatsen e.a. terreurstructuren zou beschieten [beeldbron: JCPA/IDF]

Ik begrijp de denkwijze van de Israëli’s die de BDS-beweging verdedigden als antwoord op de anti-BDS-resolutie van Duitsland. Ze herinneren me aan de Palestijnen in Gaza die ter verdediging van de terroristen van Hamas kwamen als antwoord op Israëlische activiteiten tegen hen. Hoewel er belangrijke verschillen tussen de twee zijn, is de gelijkenis in hun denken diepgaand en duidelijk zichtbaar.

Degenen die op het dak van een gebouw in Gaza staan ​​en proberen de inspanningen van Israël te verhinderen om zichzelf te verdedigen tegen de terroristen die in het gebouw opereren, zijn geen terroristen. Ze zijn er niet om de Israëli’s zelf te doden. Ze zijn er om een ​​basisidentificatie uit te drukken met de terroristen, met hun doelen, en met de gewelddadige, terroristische middelen die ze gebruiken. Als ze daar zijn, belemmeren ze de strijd tegen terreur en versterken zo de terreur en ze worden deelnemers aan het gevaar dat terreur schept voor de soldaten en burgers van Israël.

Degenen die in reactie op de resolutie van Duitsland opkomen voor de verdediging van de BDS-beweging, zijn geen antisemieten. Ze doen dit niet om Joden te discrimineren, of ze nu in Europa of in de Verenigde Staten zijn. Ze doen dit om een ​​basisidentificatie uit te drukken met een beweging die bezoedeld wordt door antisemitisme, met haar doelen en met de kwaadwillende, antisemitische middelen die ze gebruikt. Wanneer ze daar opkomen, belemmeren ze de strijd tegen het nieuwe antisemitisme en versterken ze het, en worden ze deelnemers aan het gevaar dat antisemitisme creëert voor Joden en voor alle aspecten van hun leven.

Identificatie met de BDS-beweging is immoreel. Het maakt geen deel uit van een algemene strijd tegen verschillende gevallen waarin de strijdkrachten van één natiestaat aanwezig zijn op het grondgebied van een andere natie. Deze beweging heeft geen interesse in wat er in Tibet gebeurt. Het heeft geen interesse in wat er gebeurt op het schiereiland van de Krim. Het heeft geen interesse in wat er in de Westelijke Sahara gebeurt.

Zij zijn enkel geïnteresseerd in de aanwezigheid van de natiestaat van het Joodse volk in een betwist gebied. Het is een vorm van racisme om een ​​operatieve interesse in een enkele situatie te hebben, terwijl het fundamenteel en voortdurend alle vergelijkbare situaties negeert. Een racistische houding tegenover Joden wordt antisemitisme genoemd. De racistische denkwijze tegenover Israël is het nieuwe antisemitisme. Degenen die tegen de resolutie van Duitsland zijn, komen daartegen in opstand.

Waarom de BDS beweging immoreel is
Identificatie met de BDS-beweging is om andere redenen immoreel. Ten eerste is het doel van de beweging om alle mensen van Israël economische, culturele en politieke schade te berokkenen. Dit is een ondoordringbare identificatie die geen enkel probleem heeft met betrekking tot het eenvoudige, blinde toebrengen van schade. Ten tweede is het een laffe identificatie die geen enkele schijn van moed toont om in vergelijkbare situaties op te staan ​​tegen China of Rusland.

En ten derde, het is een hypocriete identificatie die geen enkel teken vertoont dat men bereid is zich te verzetten tegen de Verenigde Staten, die tijdens de ambtstermijn van president Trump op een nooit eerder geziene manier de belangrijkste geldschieter van Israël was. Als de BDS-beweging solide ideologische principes had, zou het zijn aanhangers oproepen om de Verenigde Staten te boycotten, ervan af te stoten en het te sanctioneren. Dat zal nooit gebeuren, want dat is geen basiskenmerk van antisemitisch gedrag.

Er moeten ook conclusies worden getrokken uit de onrealistische aard van de BDS-activiteit. In wezen is deze activiteit rijk aan financiering en magere prestaties. Rationele organisaties trekken lessen uit het voortdurende falen van hun activiteit. Goed gefinancierde ideologische organisaties houden niet op met opereren, zelfs als ze geen echte prestaties hebben om aan te tonen voor hun hectische activiteit; het tonen van de ideologie, zelfs als het helemaal nutteloos is, is hun grootste zorg.

De BDS-activiteit wordt voortgezet omdat wat de aanstichters willen, een voortdurende weergave is van het nieuwe antisemitisme dat omvat – zelfs als de prestaties verwaarloosbaar zijn – het verleden, het heden en de toekomst. Zulke bewegingen hebben geen prestaties nodig om de manier waarop ze zichzelf pronken te rechtvaardigen. Ze bestaan ​​om met zichzelf te pronken. Hen helpen betekent dat je aan het voortdurende onophoudelijke tonen van het nieuwe antisemitisme moet beginnen.

Een morele evaluatie van de BDS-beweging moet ook een evaluatie bevatten van zijn houding ten opzichte van zijn partners in de strijd. Het heeft geen zin om de gemeenschappelijke doelstellingen te ontkennen tussen de activiteit van deze beweging en de terreuractiviteit van de organisaties die opereren op de grenzen van Israël naar het noorden, zuiden en westen. Deze groepen genieten van de ondubbelzinnige steun van Iran, een vijandige macht die duidelijk antisemitisch is.

Activiteit in het grootste deel van dit mozaïek van activiteiten kan niet losstaan ​​van wat er in andere hoofdonderdelen van dit mozaïek gebeurt. De inspanning om de beweging te verdedigen tegen de resolutie van Duitsland is medeplichtig aan, indirect maar onmiskenbaar, de antisemitische poging van Iran tegen het bestaan ​​van Israël en de terroristische inspanningen van Hamas en Hezbollah met hetzelfde doel.

De menselijke schilden van de terroristen zijn geen terroristen maar ook geen onschuldige burgers, vanuit het standpunt van de strijd tegen terreur. Uiteindelijk is er geen andere keus dan op te treden tegen de vrijwillige menselijke schilden, zelfs met militaire middelen, om zichzelf als noodzakelijk tegen de terroristen te verdedigen.

De menselijke schilden van het nieuwe antisemitisme zijn geen antisemieten maar ook geen onschuldige burgers, vanuit het standpunt van de strijd tegen het nieuwe antisemitisme. Uiteindelijk is er geen andere keuze dan tegen hen te handelen, met diplomatieke, wettelijke en economische middelen, om zichzelf te verdedigen als noodzakelijk tegen het nieuwe antisemitisme.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Prof. Asa Kasher “The Human Shields of the New Anti-Semitism” van 27 juni 2019 op de site van Jerusalem Center for Public Affairs (JCPA)

4 gedachtes over “Over de menselijke schilden van het nieuwe antisemitisme

 1. Ik begrijp niet dat wij als christenen zo stil zijn waar het gaat om de discriminatie van Israël>
  ik denk aan de opstelling van de NVWA inzake etikettering. Ik denk aan de opstelling van de VN met moties tegen Israël aan de WHO met anti Israël moties. Ik denk ook aan de financiering van de PA en Hamas vanuit de EU en Nederland.
  Wat doet men naar de CU die via Voordewind stevig pleit voor Israël maar in de kamer of in de regering wordt oorverdovend gezwegen. Wij zwijgen als het graf.
  Ra ra

  Like

  1. Het antwoord is toch vrij simpel……Israelhaat = Jodenhaat.

   Daar openlijke Jodenhaat (nog) onfatsoenlijk is heeft men nu de beschaafde kogel gevonden……”Mensenrechten”.

   Hiervoor is een prachtig humanitair scenario geschreven over een volk dat nooit heeft bestaan maar er opeens was mét een eeuwenoude geschiedenis in een historisch land dat door horden binnenstormende Joodse overlevenden van het Nazi regime en miraculeus opééns zelf veranderd in Nazi’s, was gestolen.

   Dit scenario word door gewillige Jodenhaters als ‘de oplossing van hun eigen Jodenprobleem geadopteerd.

   Vandaar de oorverdovende stilte…….., terwijl echte Christenen toch gewoon even hun Bijbel moeten openslaan om de waarheid te kennen.

   Like

 2. Dat is het niet alleen. Een groot deel van de bevolking hier denkt even te weten wat de oplossingen zijn voor bijv. het probleem in het MO. Ik denk, ben eigenlijk overtuigd -zeg dat ook vaak- dat de Israëli’s, met name het landsbestuur en ook het leger, zelf wel in staat zijn om zaken te doen met hun buren alle andere belanghebbenden.
  Een aantal buurlanden zullen langzaam een draai maken en andere misschien nooit. Je weet nooit hoe de toekomst zich zal ontwikkelen.
  Europa is maar een klein deel van de wereld en speelt straks geen hoofdrol meer. Wij denken nu dat de bomen in de hemel groeien en dat de welvaart altijd op dit niveau blijft. Ik hoop het voor iedereen. Het is niet vanzelfsprekend.
  Daarom is er voor een klein land als Israël maar één manier, excelleren, veel vrienden maken, goede handel bedrijven.

  Like

Reacties zijn gesloten.