Amnesty International maant Tripadvisor aan tot economische boycot van Israël

De Britse ngo Amnesty International, een gekende zelfbenoemde mensenrechtenorganisatie, toont andermaal haar ware gezicht. “Maskers AF!” moeten ze op het kantoor van AI in Londen gedacht hebben toen de ngo op woensdag besloot om een tandje bij te steken in haar jarenlange haatcampagne jegens de Joodse staat.

Op woensdag heeft Amnesty International opgeroepen tot een toerisme boycot van de Israëlische gemeenten in Judea & Samaria en zet het management en de stafmedewerkers van de Amerikaanse reisorganisatie TripAdvisor onder druk om “te stoppen met profiteren van [Israël’s] oorlogsmisdaden.” Hiermee stapt Amnesty Internationale duidelijk in de voetsporen van de antisemitische boycot-Israëlgroep BDS (Boycot, Divert, Sanctions).

We schrijven u aan om u te vragen dat u zich zou uitspreken tegen de rol van TripAdvisor in het aanmoedigen van het schenden van de mensenrechten in de bezette Palestijnse gebieden“, las een open brief van Amnesty voor de website over toerisme. De in Groot-Brittannië gevestigde NGO zei dat de TripAdvisor, die toeristische aanbiedingen, door de gebruiker gegenereerde beoordelingen en andere inhoud organiseert, een van de belangrijkste drijfveren was voor het vestigen van bedrijven.

Door het toerisme in deze illegale nederzettingen te promoten, helpt TripAdvisor hun economieën te stimuleren en bij te dragen aan het immense lijden van Palestijnen die zijn ontworteld van hun land, hun huizen zagen vernietigd worden en hun natuurlijke hulpbronnen geplunderd worden voor gebruik in de nederzettingen“, aldus Mark Dummett (plaatje rechts), Bestuurder van Zaken en Mensenrechten bij Amnesty International.

De NGO drong er bij de werknemers op aan zich uit te spreken om het management onder druk te zetten. “Als medewerkers van TripAdvisor geloven we dat jij ook een echte macht hebt om een ​​verschil te maken door je uit te spreken en te eisen dat het bedrijf stopt met het vermelden van accommodaties en toeristische attracties in Israëlische nederzettingen,” schreef Dummett.

Er was geen directe reactie van TripAdvisor, of van de Israëlische regering op de brief, die in Israël werd vrijgegeven. In januari drong Amnesty aan op een boycot van het toerisme in de nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever en noemde de digitale toerismegiganten Airbnb, Booking.com, Expedia en TripAdvisor. Amnesty zei dat TripAdvisor “de belangrijkste focus van deze campagne was vanwege het relatieve belang van het bedrijf voor de toeristenindustrie in Israëlische nederzettingen.

Israëlische ministers hebben de campagne veroordeeld als “antisemitisch” en een “buitensporige poging om de feiten te verdraaien, Joodse erfenis te verwerpen en Israël te delegitimeren.

Israël heroverde Judea & Samaria op Jordanië in de Zesdaagse Oorlog van 1967 en waar tegenwoordig meer dan 400.000 Israëliërs wonen en werken. Het merendeel van de internationale gemeenschap beschouwt nederzettingen als illegaal en belemmert de oprichting van een onafhankelijke Palestijnse staat. Israël ziet het grondgebied als het historische hart van het Joodse volk en zegt dat het betwist wordt. Israël zegt dat het lot van de nederzettingen moet worden opgelost in vredesonderhandelingen met de Palestijnen.


Bronnen:

♦ naar een artikelAmnesty ups campaign for TripAdvisor to shun West Bank settlements” van 10 juli 2019 op de site van The Times of Israël

♦ naar een artikelIsrael and occupied territories: open letter from Amnesty International to Tripadvisor staff” van 10 juli 2019 op de site van Amnesty International

3 gedachtes over “Amnesty International maant Tripadvisor aan tot economische boycot van Israël

 1. Al dit soort ‘mensenrechten’ NGO’s zijn gewoon organisaties die een hoop kabaal maken maar niets voor elkaar krijgen.

  Het is een verzamelnaam voor gelijkgezinden die hun eigen haatgevoelens naar bepaalde landen/groepen/mensen of andere organisaties onder de noemer “humaniteit” openlijk kunnen uiten.

  In gewone mensentaal…een ordinaire haatorganisatie.

  Verder hebben ze niets, kunnen ze niets en doen ze niets.

  Ze zullen uiteindelijk aan hun eigen haat ten onder gaan.

  Like

 2. Leuke jongens. Het bestuur vindt dit blijkbaar goed. Toen ik jong was heb ik ze nota bene nog gesteund. Ik weet het wel. Toch heel erg jammer. Niks waard.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.