Amerikaanse regering zet drie parlementsleden van Hezbollah op zwarte lijst terroristen

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft drie leden van de Libanese terreurgroep Hezbollah gesanctioneerd door hen op een zwarte lijst te plaatsen voor terreurgerelateerde activiteiten, waaronder twee leden van het Libanese parlement en een veiligheidsfunctionaris die verantwoordelijk is voor de coördinatie tussen de veiligheidsagentschappen van Hezbollah en Libanon.

Het ministerie zei dat de drie personen hun “bevoorrechte posities gebruikten om de kwaadaardige agenda van Hezbollah te faciliteren en de agenda van Iran uit te voeren.” Een verklaring die dinsdag is vrijgegeven, zei dat de parlementsleden Amin Sherri en Muhammad Raad alsook veiligheidsfunctionaris Wafic Safa, werden gesanctioneerd wegens ‘optreden voor of namens’ van de terreurgroep Hezbollah die nog steeds een sleutelrol speelt als regionale proxy van Iran, die haar campagne in Syrië ten gunste van Bashar Al Assad helpt.

Het was de eerste keer dat het Office of Foreign Assets Control van de Amerikaanse schatkist een lid van het parlement van Libanon had aangewezen op basis van een sanctielijst die gericht was tegen degenen die door Washington werden beschuldigd van steun aan terroristische organisaties. De actie verspert Amerikaanse burgers van het omgaan met de drie individuen en blokkeert alle activa die ze in de Verenigde Staten kunnen bezitten. Het beperkt ook hun mogelijkheid om toegang te krijgen tot het Amerikaanse financiële systeem.

In april loofde de Trump-regering beloningen uit van elk maximaal 10 miljoen dollar aan informatie die de financiën van de Hezbollah-terreurgroep van Libanon verstoort. De afdelingen van de staat en de schatkist zeiden dat het geld zal worden uitbetaald aan mensen die informatie verstrekken, zoals de namen van Hezbollah-donoren en -financiers, bankgegevens, douane-inkomsten of bewijs van transacties met onroerend goed.

Een parlementslid van Hezbollah haalde scherp uit naar het besluit van de Verenigde Staten om twee parlementsleden van de groep op zijn zwarte lijst te plaatsen en noemde het een “belediging” voor Libanon. Het Amerikaanse besluit “is een belediging voor het Libanese volk”, vertelde Ali Fayyad het MTV-nieuwskanaal van Libanon volgens haar website, en riep het parlement en de regering op om een ​​formele veroordeling uit te vaardigen.


Bronnen:

♦ naar een artikelUS imposes sanctions on Hezbollah MPs for terror-related activities and doing ‘Iran’s bidding’” van 9 juli 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikelUS puts Hezbollah lawmakers on sanctions blacklist for first time” en een artikelHezbollah slams US sanctions on MPs as ‘humiliation’ for Lebanese” van 10 juli 2019 op de site van The Times of Israel

2 gedachtes over “Amerikaanse regering zet drie parlementsleden van Hezbollah op zwarte lijst terroristen

  1. Lennybrit : wel effectief maarre : ruim de helft van het libanese parlement is van hezblla ! met nogal veel terreur-facties in libanon- hezbolla,iraanse garde is/isis , maronieten druzen falangisten en meer lijkt het net zo’n bizar wespennest als gaza !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.