Palestijnen boos nadat vaststaat dat zij geen enkele historische band hebben met Filistijnen

Het ‘buitenlandse ministerie’ van de Palestijnse Autoriteit veroordeelde een tweet van premier Binyamin Netanyahu over de connectie van het Joodse volk met het land Israël.

Netanyahu had in een reeks tweets gelinkt aan artikelen over een nieuwe studie waaruit bleek dat de oorsprong van de Filistijnen ligt in Zuid-Europa en dat er geen verband bestaat tussen de Filistijnen en de huidige Palestijnse Arabieren. “De connectie van de Palestijnen met het Land van Israël is niets vergeleken met de 4000 jaar lange verbinding die het Joodse volk met het land heeft”, schreef hij:

Er is geen verband tussen de oude Filistijnen en de moderne Palestijnen, wier voorouders duizenden jaren later van het Arabische schiereiland naar het land Israël kwamen“, merkte Netanyahu in een andere tweet op.

Het bureau voor buitenlandse zaken van de PA merkte op dat Netanyahu’s “misleidende” opmerkingen een poging waren om het “nationale bestaan ​​van het Palestijnse volk in zijn geboorteland Palestina” te ontkennen en om het kolonialisme op de bodem van de staat ‘Palestina’ te vestigen en om het politieke conflict om te keren in een conflict van religieuze en etnische aard.

“Het conflict in Palestina is tussen een buitenlandse kolonist die ons land heeft veroverd, onze mensen met geweld heeft verdreven, en de meest afschuwelijke vorm van etnische zuivering tegen ons volk uitvoert en probeert buitenlandse onderdanen op hun plaats te huisvesten”, zei het bureau in een uitspraak.

Plaatje hierboven: Arabische woestijnvolkeren; zeldzame ingekleurde foto (fotochrome) van rondtrekkende Bedoeïenen in het Land van Israël omstreeks 1890-1900 [beeldbron: Western Asia] Hieronder hetzelfde beeld maar dan begin jaren 1970. ’t Was nog niet veel veranderd toen.

Sommigen zullen zich vanaf 1964 om politieke redenen opeens ‘Palestijnen’ gaan noemen. Ze besloten zich definitief te settelen in het Land van Israël en hun dromen over welvaart, melk en honing, voortaan koppelen aan Joodse hervestiging en opmerkelijk ondernemingschap. Ook hun dromedarissen, geiten en schapen zullen zich voortaan ‘Palestijnen’ heten. Een nieuwe entiteit is 55 jaar geleden opgerezen uit het zand van de Arabische woestijnen. 🙂


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dalit Halevi “PA outraged by Netanyahu’s statement – PA “foreign ministry” condemns Netanyahu’s tweet about the Jewish people’s connection to the Land of Israel” van 9 juli 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Ben Sales “PM minimizes Palestinian ties to the land, highlighting larger debate” van 9 juli 2019 en een artikel van Amanda Borschel-Dan “Know thine enemy: DNA study solves ancient riddle of origins of the Philistines” van 3 juli 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel op deze blog “DNA onderzoek onthult: Filistijnen kwamen uit Europa en verdwenen in locale bevolking” van 5 juli 2019

6 gedachtes over “Palestijnen boos nadat vaststaat dat zij geen enkele historische band hebben met Filistijnen

 1. Philistijnen kwamen uit Europa en Palestijnen uit het niets.
  De één is dood, de ander heeft nooit bestaan.

  Nu de opgravingen dit bewijzen is de PA kwaad want ‘poeffffff het hele geconstrueerde verhaal over ‘hun geschiedenis van ‘hun gestolen land blijkt nu een bewezen leugen.

  Nu blijft de vraag hoe de VN, UNESCO & EU deze leugen weer recht gaan breien…….want vertrouw er maar op, dat gaan ze zéker doen.

  Like

 2. Shapira ! als de anti-semieten ( van welke club dan ook ) zich na 1948 niet meer interne gelegenheden van Israel hadden gemengd waren “de palestijnen”nooit opnieuw uitgevonden ! Joodjes Pesten is voor velen een verwrongen hobby !

  Like

 3. “Palestijnen” snijden zich meerdere keren in hun eigen vingers. Niach had 3 zoons: Sem Cham en Jafet. De Arabieren claimen dat zij van Sem afstammen, net als Abraham en de joden. De aartsvader van de Filisteinen is Cham. Zoiets als “Op het verkeerde paard gewed”. Bovendien noemden de Romeinen het joodse Heilige Land, om hem te minachten, Palestina. Totale chaos bij de “Palestijnen”.

  Like

 4. Neem me niet kwalijk ? in de nederlandse geschiedenis is zo’n bizarre periode ook eens geweest : na een roerige periode gingen sommige zich weer goed voelen door zich Bataven te noemen en zelfs de Bataafse republiek op te richten ! zelfs in de kolonien werdt daar aan meegedaan ( Batavia) De Grootsheid en Verhevenheid der Bataven ? of kleine groepjes migranten die in de Betuwe gingen wonen ? in Israel hebben ranzige arabieren zich nu ook zo aan de geschiedenis vergrepen ! triest volkje dat met andermans veren pronkt !

  Like

Reacties zijn gesloten.