IDF ontdekt in Israël 18de grens overschrijdende aanvalstunnel van Hamas vanuit Gaza

De IDF ontdekte een Hamas-terreurtunnel die het Israëlische grondgebied kruist, tijdens de aanleg van de ondergrondse barrière langs de grens met Gaza. IDF-technische eenheden zijn actief in het gebied. Het was niet meteen duidelijk of de tunnel die maandag werd blootgelegd, pas was gegraven of een oudere doorgang die nog niet was gevonden door de IDF.

Op dit moment voeren IDF-soldaten een onderzoek naar de tunnel. Meer informatie zal binnenkort worden verstrekt,” zei de IDF in een verklaring. “We danken IDF-soldaten en officieren die vastberaden en moedig zijn in het verdedigen van onze gemeenschappen“, zei de regionale raad van Eshkol. De grensoverschrijdende tunnel is reeds de 18de tunnel in zijn soort die werd ontdekt sinds het einde van de oorlog van 2014, volgens kanaal 12 nieuws.

Gisteren werden zware machines van het IDF naar de grens verschoven, hoewel Israëlische nieuwsbladen en -sites vanwege een zwijgbevel hierover niet konden rapporteren. De nieuwe ondergrondse barrière zal 65 kilometer (40 mijl) rond Gaza uitbreiden, van de nieuwe zeebarrière nabij het strand van Zikim in het noorden tot aan de grensovergang van Kerem Shalom in het zuiden.

Het is bedoeld om te voorkomen dat Hamas en andere islamitische terreurgroepen tunnels gebruiken om Israël binnen te vallen om terreuraanvallen uit te voeren en joden te vermoorden. Het hekken heeft een systeem van geavanceerde sensor- en bewakingsapparatuur om tunnels te detecteren. De bouw vindt plaats op slechts enkele tientallen meters van de grens met Gaza.

Het algehele Gaza-barrièreproject, met inbegrip van de bovengrondse nieuwe grenshekken (plaatje hieronder), zal volgens het leger tegen het einde van 2019 voltooid zijn.

Plaatje hierboven: Het Israëlisch ministerie van Defensie is begin februari van dit jaar begonnen aan de laatste fase van de bouw van een 20 voet (ca. 6 meter) hoog gegalvaniseerd stalen hekken dat de Gazastrook volledig omgeeft, zeiden Israëlische functionarissen [beeldbron: The Times]


Bronnen:

♦ naar een artikelIDF discovers cross-border Hamas terror tunnel that infiltrates Israel from Gaza” van 8 juli 2019 op de site van Behind The News

♦ naar een artikelTerror tunnel exposed in southern Gaza – IDF locates tunnel while constructing underground barrier along the Gaza border” van 8 juli 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Judah Ari Gross “IDF uncovers cross-border attack tunnel from southern Gaza” van 8 juli 2019 en een artikelIsrael starts construction on 20-foot-high fence surrounding Gaza” van 3 februari 2019 op de site van The Times of Israel

2 gedachtes over “IDF ontdekt in Israël 18de grens overschrijdende aanvalstunnel van Hamas vanuit Gaza

  1. Hallo EU-belastingbetaler.

    Als jullie weer klagen over té weinig geld voor onderwijs, zieken-en ouderen zorg , verminderde pensioenen, slechte wegen, dure creches etc.etc.etc………..hier zijn jullie centen.

    Gegeven als ‘hulp’ door jullie regeringen aan UNWRA, door PA gebruikt als salaris voor terroristen en door Hamas gebruikt als wapentuig……en nu opgeblazen door de IDF.

    Volgende keer even nadenken!

    Like

Reacties zijn gesloten.