Niemand schaadt de Palestijnen meer dan Abbas en zijn fake ‘Palestijnse Autoriteit’

Vorige week bracht de echte bron van Palestijnse ellende aan het licht. Het is niet Israël en niet het bestuur van Trump. Het is het Palestijnse leiderschap. Afgelopen vrijdag arresteerde de Palestijnse Autoriteit zakenman Saleh Abu Mayala uit Hebron na zijn terugkeer van President Trump’s conferentie in Manama Bahrein, die ging over de Amerikaanse economische plannen om de Palestijnen te helpen.

Abu Mayala maakt deel uit van een kleine groep zakenmensen van de Palestijnse Autoriteit, die hun volk willen zien bloeien. De minister van Buitenlandse Zaken van Bahrein raakte dit punt aan toen hij zei dat de conferentie “geen ander doel diende dan het Palestijnse volk te helpen.

Maar de hoge PLO-ambtenaar Saeb Erekat viel de Bahrein-bijeenkomst aan en riep elke Palestijn op om deze te boycotten; en voormalig PA-minister Ashraf Al-Ajrami vertelde me in een live televisiedebat dat Palestijnse “collaborateurs met de bezetting” zoals Abu Mayala “serieus gestraft” zouden worden.

Het initiatief van president Trump kwam tegen de achtergrond van twee mislukte Palestijnse staten: die in Judea en Samaria en die in de Gazastrook. Slechte overheid, slecht beheer van hulpbronnen, armoede, verspilling en ongebreidelde corruptie onder het Palestijnse leiderschap, hebben gecombineerd met instortende riolering en watersystemen die nooit meer werden onderhouden sinds de Israëliërs zijn vertrokken, en voedsel, medicijnen en macht, hebben de ellendigste plekken gecreëerd op de planeet.

De laatste nationale verkiezingen in de Palestijnse Autoriteit vonden plaats in januari 2005. In 2007 veroverde Hamas Gaza en sindsdien hebben beide regeringen zonder mandaat van de bevolking geregeerd. Beide regeringen onderdrukken de vrijheid van meningsuiting en democratische activiteiten en beide geven er de voorkeur aan om al hun hulpmiddelen en -gelden te misbruiken om oorlog te voeren tegen Israël, terwijl ze hun volk nodeloos doen lijden.

Ze investeren de donaties die ze ontvangen in ophitsing en terrorisme gericht tegen Israël, in plaats van te investeren in essentiële openbare diensten voor hun volk. Ze betalen salarissen aan hun terroristen achter de tralies in Israël, en om deze schande te ondersteunen, verlaagden ze de verloning van hun overheidsmedewerkers met 40%.

Tegelijkertijd zijn de Palestijnse leiders verstrikt in eigen winstbejag en corruptie. Mahmoud Abbas’ mentor en voorganger Yasser Arafat verduisterde miljarden dollars van internationale donaties aan de Palestijnse zaak. Het eigen vermogen van Abbas wordt geschat op $ 100 miljoen. Hamas verzamelt elk $ 5000 van Arabieren die naar het Westen willen emigreren.

Zoals vredesgezant van Trump, Jason Greenblatt, stelde, zijn Palestijnen die de conferentie in Bahrein bijwonen niet het verraad: ‘Verraad is dat de PA haar eigen mensen arresteert omdat ze de moed hebben nieuwe ideeën voor een beter leven te bespreken.’

Als de wereld de Arabieren wil bekrachtigen in de twee Palestijnse dictaturen, moet ze het voorbeeld van Trump volgen en de hoofden van de corrupte en bloeddorstige PLO en Hamas overstijgen. Beter nog, de wereld zou deze bendes van misdadigers, indien nodig met geweld, moeten verwijderen en vervangen door mannen en vrouwen van het bedrijfsleven en de industrie die oprecht het lijden van hun volk willen verlichten.

Een dag zoals alle andere in de Palestijnse gebieden…


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Israel “No One Hurts Palestinians Worse than the Palestinian Authority” van 5 juli 2019 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Khaled Abu Toameh “Palestinians: “‘Hamas Is Not Afraid of Elections’” van 1 juli 2019 op de site van The Gatestone Institute

♦ naar een artikel van Eliran Aharon “‘We exposed the true face of the Palestinian Authority’” van 25 juni 2019 op de site van Arutz Sheva

2 gedachtes over “Niemand schaadt de Palestijnen meer dan Abbas en zijn fake ‘Palestijnse Autoriteit’

  1. Zolang het Westen deze charlatan en zijn Mafioso regering blijft steuen, de UNWRA geld blijft sturen en niet wil erkennen dat Jordanie gewoon Palestina is….zolang blijven de aldaar wonende mensen gewoon de pineut.

    Like

  2. De onredelijke afkeer van Trump in Europa maakt het ook niet makkelijker. Ben het overigens lang niet altijd met Trump eens. Daar gaat het niet om.
    Een breed door Nederland gesteunde oplossing zie ik niet. Men kletst elkaar vaak dom na. Eigenlijk vindt men zich heel verstandig.

    Like

Reacties zijn gesloten.