Palestijnen: ‘2000 jaar oude Bedevaartsweg in Jeruzalem is van ons en de rest van de wereld ook’

Het “ministerie van religieuze instellingen en religieuze kwesties” van de Palestijnse Autoriteit publiceerde haar maandelijkse rapport over de heilige plaatsen van de islam. Volgens het document waren er in de afgelopen maand ongeveer 90 Joodse “aanvallen” op heilige plaatsen, waarvan er 25 gericht waren tegen de Al-Aqsa-moskee.

Kolonisten braken in islamitische heilige plaatsen in Salfit binnen en hielden daar Joodse rituelen, de speciale troepen van de politie, de grenspolitie en de [Israëlische] inlichtingendienst braken in op de school van het islamitische weeshuis in de Oude Stad van Jeruzalem en de kolonisten namen een winkel over in de Oude Stad van Hebron“, stelt het rapport.

Husam Abu al-Rab, directeur van het ‘religieuze ministerie’ van de PA, beweerde dat de “Israëlische activiteit tracht het karakter van de Oude Stad van Jeruzalem te veranderen, met name de Al-Aqsa-moskee.” In deze context noemde hij de inauguratie van de Bedevaartsweg die hij “een diefstal van islamitisch erfgoed en geschiedenis” noemde.

Wel een beetje vreemde reactie want de eerste islamitische heerser, Kalief Omar, maakte zijn entree in Jeruzalem pas in april 637 na Chr., zowat 1200 jaar nadat nadat de Tweede Tempel werd gebouwd en ook de Pelgrimweg ontstond, die overigens de nog veel oudere Eerste Tempel (Salomon’s Tempel) verving die in 586 v. Chr. was verwoest door de Babyloniërs.

Het feit dat de Joden reeds 2000 jaar lang Israël bewoonden vooraleer de profeet Mohammed werd geboren en zijn Islam had bedacht, dat feit blijft voor veel moslim Arabieren tot op vandaag nog steeds moeilijk te verteren. De geschiedenis van islam is amper dertien eeuwen oud, en is daarmee de jongste monotheïstische religie nà het Jodendom en het Christendom.

De 2.000 jaar oude Pelgrimsweg waar de Palestijnen zich zo boos om maken, is in feite een oude route die pelgrims gebruikten tijdens de Tweede Tempelperiode om offers te brengen in de Tempel. De weg werd vorige week onthuld in een speciale ceremonie, die werd bijgewoond door Amerikaanse functionarissen, een feit dat de PA boos maakte.

PLO-secretaris-generaal Saeb Erekat lanceerde een ongekende persoonlijke aanval op de Amerikaanse ambassadeur in Israël David Friedman en de afgezant Jason Greenblatt in het Midden-Oosten vanwege zijn deelname aan de onthulling, waarbij hij hen beschuldigde van het promoten van “racistische koloniale” belangen.

Hij was bijzonder boos op Friedman en zei dat hij “geen Amerikaanse ambassadeur” was, maar eerder “een extremistische Israëlische kolonist”. Later bekritiseerde hij de Amerikaanse genodigden opnieuw en zei dat ze een ‘nep’ -project hadden ingehuldigd.

Nabil Abu Rudeineh, de officiële woordvoerder van PA-voorzitter Mahmoud Abbas, bekritiseerde ook de aanwezigheid van de Amerikaanse functionarissen tijdens de ceremonie en beweerde dat de Pelgrimweg een “mythe” is.

Als de leugen maar vaak genoeg herhaald wordt, krijgt ze de schijn van waarheid,” zei Rijkspropagandaleider Josef Goebbels tijdens de periode van het Derde Duitse Rijk, en met die slogan in het achterhoofd maken PA-functionarissen regelmatig valse beweringen dat Israël Jeruzalem en de Al-Aqsa-moskee “aanvalt” en wil ‘Judaizeren’.

Zo beweerden in 2018 een aantal islamitische organisaties in Jeruzalem dat de ‘bezettingspolitie’ geleidelijk zijn hegemonie aan het bestuur van de Al-Aqsa-moskee opdringen. In een ander voorbeeld beschuldigden de PA-functionarissen ‘extremistische’ Joodse organisaties ervan een juridische strijd te voeren gericht op het bereiken van de Israëlische soevereiniteit in de Al-Aqsa-moskee.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dalit Halevi “PA: Pilgrims’ Road is ours – PA’s “religious endowments ministry” claims Israeli officials desecrated holy sites of Islam in 90 incidents this past month” van 8 juli 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel op deze blog “2000 jaar oude bedevaartsweg ontdekt in Jeruzalem’s Stad van David” van 30 juni 2019

3 gedachtes over “Palestijnen: ‘2000 jaar oude Bedevaartsweg in Jeruzalem is van ons en de rest van de wereld ook’

  1. Arabieren en Palestijnen hebben niets te eisen, hebben geen enkele historische achtergrond dan alleen die van verovering en uitroeien van gelovige stammen en volkeren. Dat is iets heel anders dan de grote leugens die telkens naar voren worden gebracht.

    Like

  2. Dit is gewoon een staaltje Islam-Taqqia ! beweringen,verdraaingen bedreigingen en afgelost met massa-slachtingen ! de hele salamiegeschiedenis is er van doordrenkt ! deze sekte heeft al miljoenen slachtoffers gemaakt ! lees eens de geschiedenis over hun ‘bekeringen” en huiver ! binnenkort ook bij u in de straat !

    Like

Reacties zijn gesloten.