Israëlisch bedrijf Elbit Systems gaat Nederlandse Politie helpen cyberspace te beveiligen

Na een uitgebreid en concurrerend evaluatieproces werd Cyber Intelligence Ltd, een dochteronderneming van Elbit Systems, geselecteerd voor levering van een Cyber Intelligence-systeem aan de Nederlandse nationale politie.

Elbit Systems Intelligence 360-suite is een onderdeel van de geselecteerde oplossing met onder andere Cyber-capaciteiten . Intelligence 360-suite is ontworpen voor het garanderen van een hoge beschikbaarheid en schaalbaarheid en maakt aanpassingen mogelijk in onder meer workflow en wetgeving. Het zal maatwerk leveren in overeenstemming met de specifieke vereisten van de Nationale Politie.

Haim Delmar, Algemeen Directeur van Elbit Systems C4I & Cyber, merkte op:

Nederland blijft voor ons een belangrijke markt en we zijn er trots op dat we een bijdrage kunnen leveren aan de nationale beveiliging en openbare veiligheid. Ik geloof dat onze operationele ervaring en technologische voorsprong ons in staat stellen om onze klanten en partners superieure oplossingen te bieden.

Vorige week raakte bekend dat de Israëlische defensie-elektronica reus Elbit Systems Ltd., in de Verenigde Staten een contract van $ 26 miljoen heeft binnengerijfd. Elbit gaat de VS helpen om toezicht te houden op de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico.

Elbit is een internationaal hightechbedrijf, met zijn Israëlische afdeling in de gemengde Israëlisch/Arabische stad Haifa. Het produceert apparatuur voor zowel civiel als militair gebruik. Dit omvat binnenlandse beveiligingssystemen, ruimtevaart, inlichtingen surveillance en verkenningssystemen, geavanceerde elektro-optica, drones en meer.


Bronnen:

♦ naar een artikelElbit Systems Subsidiary Selected to Supply a Cyber Intelligence System to the Dutch National Police” van 3 juli 2019 op de site van Elbit Systems

♦ naar een artikelElbit Subsidiary to Supply Cyber Intelligence System to Dutch National Police” van juli 2019 op de siyte van CTech

♦ naar een artikelDochteronderneming van Elbit Systems-is geselecteerd voor levering van een cyberinformatiesysteem aan de Nederlandse nationale politie” van 3 juli 2019 op de site van Cision PRNewswire