Duitse Joden verlangen terug naar normaliteit in hun dagelijks bestaan

Plaatje hierboven: Antisemitische grafitti in het Duitse Bamberg is van alle tijden. Zo werden op 14 juni 1965, amper 20 jaar na het einde van WOII, een gedenksteen en de muren van de synagoge van Bamberg besmeurd met swastika’s en antisemitische slogans [beeldbron: BPB]

Antisemitisme neemt weer toeneemt in Europa en zelfs in Beieren kan deze tendens worden waargenomen. Ook de praktijk voor interne geneeskunde van Josef Schuster in het centrum van Würzburg staat onder dagelijks politietoezicht.

Schuster is de voorzitter van de Centrale Raad van de Joden in Duitsland en is een van de meest kwetsbare personen. Elektronisch all-round toezicht op en doorlopende persoonlijke bescherming zijn normaal voor hem. Dagelijks antisemitisme, vooral de vijandigheid in het netwerk, kan niet meer worden voorkomen.

Justitie wil een duidelijk signaal tegen antisemitisme. Daarom heeft de Beierse Justitie sinds afgelopen zomer antisemitisme officieren geïnstalleerd bij de procureurs-generaal in Bamberg, Neurenberg en München, om potentiële daders te signaleren en antisemitisme te sanctioneren.

Voor alle Joden in Beieren, wilden we een duidelijk signaal geven: De rechterlijke macht staat stevig aan uw zijde en u kunt als u de straat opgaat voor honderd procent op ons rekenen,” benadrukte de openbare aanklager te München, Andreas Franck. In het gebied van de procureur-generaal in München hebben er zowat 150 antisemitische misdrijven per jaar plaats, een verdubbeling sinds 2015.

Joden verlangen weer naar de normaliteit. Eva Ehrlich, een actieve gepensioneerde in München, geeft niet alleen rondleidingen door de locale synagoge. Ze werkt vanuit haar huis voor Hagalil, het grootste Joodse online magazine in het Duits, dat ze met haar man heeft opgericht.

Ze voelt zich veilig in de Beierse hoofdstad, maar ze is “echt zittend op ingepakte koffers, zeggend dat als het echt slecht wordt we naar Israël gaan,” zeggen vele joodse vrienden. Het enige wat Eva Ehrlich wenst, zelfs voor Beieren, is normaliteit. “Als je meer eens gewoon kon leven, dat mensen weer over de straat konden gaan met een keppeltje, met een Davidster, zonder dat je daarover wordt op aangesproken.

Gezien de toename van antisemitische incidenten zijn het vooral jonge Joden die Beieren willen verlaten, vertelde afgelopen vrijdag 5 juli Charlotte Knobloch. De voorzitster van de Joodse Gemeenschap van München en Opper-Beieren zei verder aan de Augsburger Allgemeine: “Dit is niet alleen een gevoel, maar een feit. De angst grrijpt om zich heen en als u het advies krijgt om niet als herkenbre Jood op straat te gaan en geen keppel te dragen, dan gaan de alarmbellen luid rinkelen.”

“U moet persoonlijk beslissen om al dan niet hier te blijjven,” zei de 86-jarige. maar “Ik maak me zorgen over onze nakomelingen. Dat ze tegen het antisemitisme moeten strijdens dat weer tot leven werd gebracht onder alle omstandigheden.” Volgens de politie is het aantal antisemitische misdaden in Beieren voortdurend gestegen tot 219 vorig jaar.


Bronnen:

♦ naar een artikelSo kämpft der bayerische Staat gegen Antisemitismus” van 24 februari 2019 op de site van Bayern – BR.de

♦ naar een artikel van Lino Mirgeler “Knobloch sorgt sich wegen Antisemitismus um Nachkommen” van 5 juli 2019 op de site van Radio Bamberg

Een gedachte over “Duitse Joden verlangen terug naar normaliteit in hun dagelijks bestaan

 1. Uit ieder slechts ontstaat iets goeds…..en omgekeerd.

  EU Jodenhaat:
  De winnaars? Israel.
  De verliezers? Europa.

  Een jonge, geintegreerde goed opgeleide generatie Joden zal naar Israel vertrekken.

  Hun plaats zal ingenomen worden door miljoenen primitieve niet opgeleide fanatiek anti Westerse jonge Moslims/Afrikanen die veel vrouwen en héél véél kinderen krijgen die niet de Westerse maar de anti Westerse normen & waarden met de paplepel krijgen ingegeven.

  Het oude Europa waar de demografie verandert door vergrijzing,
  de 1-pers. huishoudens stijgen & familie’s verminderen waardoor er veel te weinig kinderen worden geboren.

  Een perfect doorgedachte strategie die Europa zal doen wegzinken in het moeras van haar eigen domheid & valse waarden.

  Allemaal geen probleem…….als die rotjoden maar weg zijn!

  Hoe is het mogelijk dat 70+ jaar na de Holocaust in de straten van Europa weer Jodenhaat getolereert word!

  Maar dat is niet de schuld van het beschaafde Europa……maar van Israel en haar ‘bezetting van gestolen palestijns land”.

  Like

Reacties zijn gesloten.