Japanse games gigant Nintendo heeft 2de buitenlandse winkel in de wereld geopend in Tel Aviv

Op maandag 26 juni stonden duizenden kopers en fans urenlang aan te schuiven in het iconische Dizengoff Center van Tel Aviv in afwachting van de opening van de nieuwe Nintendo-winkel – de eerste die in Israël dwerd geopend en (na New York) slechts de tweede Nintendo Store in de wereld die tot dusver buiten Japan werd gebouwd.

Sommige shoppers droegen zelfs kostuums die hun favoriete personages uit videogames vertegenwoordigden. Als je avontuurlijk genoeg bent om de drukte te trotseren, zorg er dan voor dat je je Wheaties hebt opgeslikt en van tevoren ijzer hebt gepompt, zodat je je boodschappentassen naar huis kunt dragen.

Voor de leken: Nintendo is bekend en beroemd geworden met Mario, een fictief personage in de Mario-franchise voor videogames, eigendom van Nintendo en in 1981 gemaakt door designer Shigeru Miyamoto. Sindsdien zijn er ruim 500 miljoen Mario games over de toonbank gevlogen en is Mario de mascotte van het bedrijf geworden.

De winkel biedt zo ongeveer alles voor de gaming afficionado. Denk aan poppen (personages), kledingaccessoires, videogames, software … noem maar op, het is er. De Nintendo flagship store is 14 jaar geleden in New York City geopend. Een derde is gepland voor Tokio, aldus het bedrijf.

Tor Gaming oprichter, voorzitter en president Eran Tor is de man achter de nieuwe winkel in Israël en is de officiële marketeer van het merk in de Joodse staat. Hij is ook de persoon die iDigital en iConGroup, de officiële distributeur van Apple in Israël, oprichtte en beheerde, aldus Globes.

Videoverslag hierboven: Tel Aviv, 24 juni 2019. Israëliërs lopen storm voor de net geopende winkel van Nintendo

Hier op de Israëlische website van Nintendo
en ook op Facebook: Nintendo Israël


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Nintendo Opens 2nd Worldwide Store, in Tel Aviv” van 26 juni 2019 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.