Hamas smokkelde bomexpert naar Israël, onder het mom van een humanitaire patiënt

De Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet onthulde afgelopen mei een poging van Hamas om in Israël een explosievenexpert binnen te brengen die door de Al-Qassam Brigades (Hamas) werd getraind in de loop van ongeveer een jaar om een ​​explosievenlaboratorium in Judea en Samaria te vestigen.

De expert, de 35-jarige Fadi Abu al-Sabah, trok de aandacht van de Hamas toen hij contact opnam met een arts in Gaza en haar betaalde om valse documenten voor te bereiden waarin werd gesteld dat hij geen goede medische behandeling in de Gazastrook kon krijgen, zodat hij zich kon aanmelden voor een vergunning voor behandeling in Jordanië.

Voorzien van de nodige vergunningen onderging Fadi training in het maken van explosieven en werd bekwaam genoeg geacht om terroristen in Judea en Samaria op te leiden. De 37-jarige Ashraf Sabah, een inwoner van Nusseirat in de Gazastrook, werd op 18 mei in Taibeh gearresteerd door de Shin Bet en de Israëlische Politie. Al-Sabah was eerder door de Al-Qassam Brigades van Hamas gerecruteerd in juli 2018.

Naast het trainen in het prepareren van explosieven, werd hem ook geleerd hoe hij het ondervragingsproces bij de Erez Crossing en het verhoor door de Shin Bet moest doorstaan.  Fadi werd gerekruteerd door Ashraf Sabah, een Hamas-terrorist uit de Gazastrook, die in 2015 werd vrijgelaten uit een Israëlische gevangenis nadat hij twaalf jaar had vastgezeten voor betrokkenheid bij bomaanslagen tegen de IDF-troepen langs de grens met de Gazastrook en voor het plannen van extra aanvallen.

De onderzoeken van de Shin Bet en de Israëlische Politie onthulden dat Fadi in juli 2018 voor het eerst werd benaderd door Sabah nadat deze had gehoord dat hij bezig was met het aanvragen van een humanitaire vergunning voor medische behandeling in Judea en Samaria. Het doel van contact opnemen met Fadi was het exploiteren van de toegangsvergunning om terroristische activiteiten te bevorderen.

Tussen juli en september 2018 ontmoette Fadi in het geheim terroristen van de Al-Qassam Brigades (Hamas) die hem trainden in het gebruik van explosieven. Hun geheime bijeenkomsten werden gehouden in het huis van Matsab Hasalmon, een lid van de Izzedine al-Qassam Brigades, die door Israël werd vrijgelaten in de Gilad Shalit-deal, met Ashraf Sabah, zijn broer Hassan Sabah en nog meer Hamas-terroristen.

De Shin Bet ontdekte ook dat Fadi van Ashraf een jas ontving met een verborgen stuk doek waarop codewoorden waren geschreven voor versleutelde communicatie tussen de Al-Qassam Brigades (Hamas) in de Gazastrook en de rekruten in Judea en Samaria. Fadi kreeg de opdracht de jas te bezorgen na het passeren van de Erez Crossing.

Maar zijn plan werd onthuld na een reeks recente arrestaties van terroristen van Hamas die waren gerekruteerd door de Al-Qassam Brigades in de Gazastrook. Op 15 mei ging Fadi naar de Erez Crossing en droeg een tas met de jas met het verborgen stuk stof. Eenmaal in Israël sloot hij zich aan bij Hamas-leden in Hebron. Hij werd op 18 mei gearresteerd. Na zijn onderzoek werd een zware aanklacht ingediend tegen Fadi in de Militaire Rechtbank van Judea.


Bronnen:

♦ naar een artikelIsrael says Hamas bomb-maker used medical permit to leave Gaza” van 4 juli 2019 en een artikel van Judah Ari Gross “Israel says it nabbed Iranian spy in West Bank trying to build espionage network” van 20 juni 2019 en een artikelShin Bet: Hamas planned suicide car bombing around Israeli election” van 28 april 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van David Israel “Shin Bet Arrests Hamas Explosives Expert Who Crossed into Israel on Humanitarian Permit” van 3 juli 2019 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikelHamas smuggled bomb expert into Israel, under the guise of humanitarian patient” en een artikel2 Muslim terrorists arrested after invading Israel from Gaza” en een artikelTerror attack thwarted, weapon discovered by canine officer in Hevron” van 3 juli 2019 en een artikel8 wanted terrorists arrested overnight in Judea and Samaria” van 4 juli 2019 op de site van Behind The News (BTN)

Een gedachte over “Hamas smokkelde bomexpert naar Israël, onder het mom van een humanitaire patiënt

  1. Die mensen hebben niets anders in hun zieke kop dan bommen & granaten.

    Israel is zelf schuldig dat ze deze ‘zieke’ mensen binnenlaat.

    Gewoon de grens dicht….dan vertrekken ze allemaal naar Europa waar ze met liefde zullen worden ontvangen.

    Like

Reacties zijn gesloten.