In hoger beroep bij VN beschuldigen Zuid-Israëliërs Hamas van schenden van hun mensenrechten

Inwoners van Zuid-Israël bereiden zich voor om een ​​beroep te doen op de Verenigde Naties met beschuldigingen dat de Palestijnse terreurgroep Hamas, die de Gazastrook regeert en probeert Israël te vernietigen, hun mensenrechten schendt.

De gemeenschappen plannen het beroep in antwoord op de voortdurende lancering van brandballonnen en -vliegers uit Gaza naar Israël, die in het weekend werden voortgezet ondanks een onofficieel bestand dat onlangs werd vernieuwd tussen de Israëlische regering en Hamas, volgens een rapport van zaterdag van Channel 12 News.

Inwoners van de getroffen Zuid-Israëlische gebieden en lokale politieke leiders controleerden de wettelijke vereisten voor het indienen van een onafhankelijk beroep bij de VN, aldus het rapport. De gemeenschappen die het dichtst bij Gaza staan, zijn de laatste jaren ook getroffen door herhaalde geweldsrondes waarbij Palestijnse terreurgroepen ontelbare raketaanvallen hebben gelanceerd.

In het afgelopen jaar hebben wekelijkse grensprotesten duizenden demonstranten uit Gaza naar de veiligheidsafrastering getrokken in evenementen die vaak gewelddadig worden, met rellen en pogingen om door het veiligheidshekken te breken dat de Strook scheidt van Israël.

Bovendien heeft een bijna constante stroom van brandgevaarlijke apparaten die vanuit Gaza zijn gelanceerd, het wild en de landbouw in Zuid-Israël gedecimeerd. Deze week zijn ongeveer 100 branden gestart met door ballons overgebrachte brandbrommen uit Gaza, volgens cijfers van de lokale brandweer.

Als reactie op de aanhoudende aanvallen – een schending van een onofficieel staakt-het-vuren-akkoord tussen Israël en Gaza-terreurgroepen – stopte Israël de levering van benzine en diesel naar de Strook op dinsdag, een beweging die kritiek trok van mensenrechtenverdedigers die deze actie veroordelen als een collectieve straf.

Op vrijdag bevestigde een niet nader genoemde Israëlische functionaris, als onderdeel van een hernieuwde wapenstilstand, dat Israël de brandstofleveringen had hervat die eerder in de week waren afgesneden en verlengde de visserijzone van 10 zeemijl opnieuw tot 15 zeemijl.

Israël erkent officieel geen staakt-het-vuren of onderhandelingen met Hamas, een islamistische terreurgroep die Gaza regeert en probeert Israël te vernietigen. De ambtenaar zei dat Hamas in ruil daarvoor “beloofde de aanvallen op Israël te stoppen”, een verwijzing naar de brandgevaarlijke ballonnen.

Vrijdag zag echter andermaal een uitbarsting van branden nabij de grens en op zijn minst brak er één brand uit in de buurt van Kibbutz Nir Am op zaterdag. Israël heeft terughoudend om dodelijk geweld te gebruiken tegen de groepen die de ballonnen lanceren en neigt in plaats daarvan tot represailles tegen aanvallen door de visserijzone van Gaza te beperken. Inwoners van Zuid-Israël hebben herhaaldelijk het leger opgeroepen meer geweld te gebruiken om de aanvallen met brandstichtingen te voorkomen.

Zuid-Israëli’s hebben de regering beschuldigd van het in het algemeen verwaarlozen van hun veiligheid, en hen te behandelen als ‘kanonnenvlees’, zoals Jeruzalem probeert te ruilen met Hamas voor rust. Israël heeft ook toegestaan ​​dat Qatar periodiek cashleveringen naar Gaza stuurt in een poging om Hamas te mollificeren, die telkens gewelddadig wordt wanneer wordt beweerd dat Israël vertragingen oploopt of verhindert dat de geldleveringen de grens overschrijden.


Bronnen:

♦ naar een artikelIn UN appeal, southern Israelis to accuse Hamas of violating their human rights” van 29 juni 2019 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “In hoger beroep bij VN beschuldigen Zuid-Israëliërs Hamas van schenden van hun mensenrechten

  1. Ik wens ze veel succes, maar verwacht niets. Als het omgekeerde het geval is en Hamas of elders Hezbollah gaat klagen dan is er een kansje. De omgekeerde wereld. Zo gaat dat.

    Like

Reacties zijn gesloten.