Antisemiet en egyptoloog Dr. Zahi Hawass moeit zich met veiling van Farao beeldje door Christie’s

Een drieduizend jaar oud hoofdbeeld van een eeuwig jonge Toetanchamon – de Egyptische farao die bekend staat als Koning Toet – gaat deze week in Londen onder de hamer ondanks een uitroep van afkeuring uit Cairo. Ook de beruchte antisemiet en egyptoloog Dr. Zahi Hawass laat weer van zich horen.

Veilinghuis Christie’s verwacht dat het 28,5-cm (11-inch) bruine kwartsiet overblijfsel uit de Vallei der Koningen op donderdag meer dan £ 4 miljoen (ca. 4,5 miljoen euro) zal ophalen. De Financial Times meldde dat het het eerste dergelijke Egyptische beeldje was dat sinds 1985 op de markt verscheen.

Het fijn gebeitelde hoofd van de kind-farao – zijn serene ogen en gepofte lippen die een gevoel van eeuwige vrede oproepen – komt uit de privé Resandro-verzameling van oude kunst die Christie’s voor het laatst in 2016 voor £ 3 miljoen heeft verkocht.

Maar de Egyptische autoriteiten die toezicht houden op de ongeëvenaarde verzameling antiquiteiten van het Noord-Afrikaanse land willen dat de veiling wordt stopgezet en dat de schat terugkeert. “De Egyptische ambassade in Londen verzocht het Britse ministerie van buitenlandse zaken en de veilingzaal om de verkoop te stoppen“, zei het ministerie van Buitenlandse Zaken van Egypte op 10 juni 2019.

Voormalig oud-minister Dr. Zahi Hawass vertelde AFP op zondag dat het stuk in de jaren ’70 lijkt te zijn “gestolen” van het Karnak-tempelcomplex van de grote monumenten van Egypte. “De eigenaren hebben onjuiste informatie gegeven”, zei hij in een telefonisch interview. “Ze hebben geen wettige papieren getoond om het eigendom te bewijzen.”

De thans 72-jarige egyptoloog Dr. Zahi Hawass is nog een illustere ouwe bekende van Israël en de Joden …

Plaatje hierboven: Dr. Zahi Hawass: “De Joden controleren Amerika en de rest van de wereld!” Hoe ’s werelds bekendste Egyptoloog de geschiedenis van Egypte en de Joden helemaal naar zijn [antisemitische] hand heeft gezet

Zahi Hawass
De Farao’s, de pyramiden, de mysterieuze Sfinks, de Nijl, het gouden masker van Farao Toet Ankh Amon, de Vallei der Koningen enz. Wel, wie kent deze befaamde Egyptoloog Dr. Zahi Hawass niet? Bekend van zowat elke documentaire over Egypte, gewillig medewerker van de TV-zender National Geographic en zovele anderen zenders. Dr. Hawass IS Egypte en dat ziet er helemaal niet goed uit… voor de Joden…

Boek van Dr. Zahi Hawass

Dr. Zahi Hawass was de secretaris-generaal van de Egyptische Hoge Raad voor Antiquiteiten. Hij is archeoloog en Egyptoloog en een alom gerespecteerde autoriteit waarnaar dagelijks  miljoenen mensen luisteren wat hij allemaal te vertellen heeft en die beelden en antieke vondsten op een overtuigende wijze aan elkaar praat en op eigenzinnige wijze “verklaart” aan  Jan en Alleman.

Echter, op 11 februari 2009 bracht MEMRI.org een interview uit met Zahi Hawass dat werd gezonden op de Egyptische openbare omroep TV, en waar hij het onderste van zijn tong liet zien over Joden en Israëli’s. De diepe Jodenhaat bij deze toparcheoloog zou anders nooit in het Westen bekend zijn geraakt. In het Midden-Oosten daarentegen verwacht men niks anders en wordt de virulente Jodenhaat van Dr. Zahi Hawass algemeen gewaardeerd.

Een fragment uit het interview:

Zahi Hawass: “Gedurende 18 eeuwen waren [de Joden] over de hele wereld verspreid. Zij gingen naar Amerika en namen er de controle van haar economie over. Zij hebben een plan. Alhoewel zij weinig talrijk zijn, controleren zij de volledige wereld.”

Interviewer: “Dr. Hawass, u bent een groot historicus en archeoloog. Ik zou het geheim willen ontsluieren hoe 15 miljoen mensen, waarvan 5 of 6 miljoen deze verachtelijke Joodse logica niet delen.. Met betrekking tot Israël en het Zionisme spreken wij over 7 of 8 miljoen mensen. Hoe is het mogelijk dat deze 7 of 8 miljoen de controle over de hele wereld hebben kunnen overnemen en de wereld van hun zaak hebben overtuigd, terwijl wij, meer dan één miljard Moslims, de wereld niet van onze oorzaak kunnen overtuigen? Hoe verklaart u dat vanuit historisch perspectief?”

Zahi Hawass: “De reden is dat zij het altijd eens zijn over één bepaalde kwestie. Zij hangen altijd samen en bewegen zich samen zelfs in de verkeerde richting. Wij anderzijds zijn verdeeld. Zelfs als maar twee Arabische landen het [over iets] eens konden zijn, zou onze stem luider klinken. Bekijk de controle die zij hebben over Amerika en de media.”

In een eerder artikel verschenen in Asharq Al Awsat, zei Dr. Hawass:

Het concept van het vermoorden van vrouwen, kinderen en oudere mensen… lijkt de Joden van Palestina in het bloed te zitten. [..] Het enige dat de Joden uit de geschiedenis hebben geleerd methodes zijn van tirannie en foltering – zozeer zelfs dat zij op dat terrein echte kunstenaars zijn geworden.

Wel ja, deze voorname historicus die op zijn website beweert een soort Indiana Jones te zijn [de held uit de avonturenfilms van Steven Spielberg], heeft nu een ander artikel in de Arabische krant Al Awsat al Asharq, waarin hij werkelijk verbazende dingen zegt:

Wat Israël nu doet is het schenden van regels en waarden; de Ibrahimi moskee en de moskee van Bilal Ibn Rabah [het Graf van de Aartsvaders en het Graf van Rachel] houden geen enkel verband van om het even welke aard met de Joodse geschiedenis, maar zijn een product van en een deel van de cultuur en de erfenis van Palestina.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dmitry Zaks “Tutankhamun sculpture’s London auction sparks Egyptian outcry” van 2 juli 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel en een videoRenowned Egyptian Archeologist Zahi Hawass: Jews Control the Entire” van 2 november 2009 op de site van MEMRI.org

♦ een artikel op deze blogDr. Zahi Hawass, toparcheoloog en… topantisemiet van Egypte” van 16 maart 2011

5 gedachtes over “Antisemiet en egyptoloog Dr. Zahi Hawass moeit zich met veiling van Farao beeldje door Christie’s

 1. Er is en dat kunnen we niet ontkennen, een kleine groep Joden, Asjkenazische Joden, later bekend als de Fam. Rotschilds, beheersen het allergrootste fortuin van de wereld, bezitten belangrijke functies in de top van media, tv, politiek en bankwezen.

  Like

 2. Een ander bekende “egyptoloog” en “romanschrijver” is Christian Jack.
  Ik heb hem ooit tijdens een interview op radio RTL (fr) horen beweren dat het Oude Egypte, toen dé grote beschaving, de enige was die “nooit aan slavernij deed”, iedereen was gelijk voor de wet, enz.. 😂
  Nooit de Bijbel gelezen? Nooit gehoord over het Joodse volk dat door Egypte gedurende meer dan 200 jaar als slaven onderdrukt was onder de meest onmenselijke voorwaarden? Nooit gehoord over de uittocht van Egypte?

  “Egyptologen”? Charlatans zijn het!
  Zielig.

  Like

 3. de Goddelijke Tut was het product van ank-a-naton en nefer-titi : broer en zus en een kratje Palm : de brekepoot viel uit zijn caros op zijn 18tiende jaar ! Egypte ! het land van ontgoocheling ? het land dat teert op langverloren geschiedenis ? Hawass is de Mickey Mouse van Midden-Oosten !

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.