Canadese moslim kandidate uit de partij gezet nadat ze Israël vergeleek met Nazi-Duitsland

Een kandidate om de Nieuwe Democratische Partij (NDP) te vertegenwoordigen in een kiesdistrict in Nova Scotia, Canada, werd uit de partij gezet voor tweets waarin zij ondermeer Israël beschuldigde van het plegen van genocide tegen de Palestijnen en het vergelijken van Israël met de nazi’s. Ze zei dat “Gaza het nieuwe Auschwitz” was en dat Israël zich heeft gericht op het “doden van meer dan 6 miljoen Palestijnen“.

De 54-jarige Rana Zaman, een moslima geboren in Pakistan, kwam in 1971 toe in Canada toen zij 6 jaar oud was. Ze noemt zichzelf een sociale activist, die zich voornamelijk inzet voor vluchtelingen, moslims en de strijd tegen islamofobia. Voor haar inzet kreeg zij een gemeenschapsprijs van het Nova Scotia Office of Immigration voor haar werk via de Immigrant Settlement Services Association of Nova Scotia (ISANS).

Rana Zaman, een Pakistaanse immigrante en een moeder van drie, kwam in het district Dartmouth-Cole Harbour op voor de NDP, een sociaal-democratische federale politieke partij in Canada. Ze is vorige week van de lijst geschrapt nadat een reeks antisemitische tweets van een jaar geleden waren opgedoken. De NDP noemde het “taalgebruik [van de kandidaat] op de sociale media onaanvaardbaar“.

In een reeks tweets gepost tussen 2 en 4 juni 2018, uitte Zaman haar verontwaardiging over het neerschieten van Palestijnse demonstranten. “Als Israël zo geavanceerd is, waarom kunnen ze dan niet vermijden weerloze paramedici en journalisten neer te schieten, tenzij ze onschuldige mensen opzettelijk vermoorden!” schreef ze op 3 juni. “De onrechtvaardigheid en arrogantie van Israël kunnen niet langer worden verdedigd en de mensen hebben het wel gehad met die vermoeiende oude retoriek van Israël.

Ze beschuldigde Israël later van het plegen van genocide tegen Palestijnen. Een tweet van haar van 4 juni 2018 leest: “Duizenden Israëli’s kwamen naar Palestina en werden verwelkomd toen de wereld hen afwees. Nu plegen ze een genocide tegen Palestijnen omdat Israël niet bereid is om te delen! Vertel me wat de Palestijnen zouden moeten doen.. gewoon sterven.. wacht even! Dat doen ze ook! Waar is uw hart?”

Een andere verwijderde tweet vastgelegd in screenshot luidde: “Ik vraag me af of Israël dit van de nazi’s leende nadat ze zagen hoe succesvol ze waren? Tegen de snelheid waarbij Israël aan het moorden is, vraag ik me af of ze meer dan zes miljoen Palestijnen beogen? Gaza is het nieuwe Auschwitz en Israëliërs zijn de bewakers!

In een verontschuldiging die op 21 juni naar de media werd gestuurd, schreef Zaman dat “leiders en vrienden in de Joodse gemeenschap haar hadden geleerd hoe het vergelijken van de acties van Israël met Nazi-Duitsland, ongepast, kwetsend en helaas als antisemitisch kan worden gezien.“Ze zei dat ze van plan was om “het bewustzijn te vergroten en een productieve dialoog aan te gaan.”

Een dag eerder, echter, noemde ze de kritiek nog een “aanslag op de vrije meningsuiting” en twitterde ze boos: “Ik vind het spijtig om te zeggen dat ik niet langer de kandidaat voor de NDP zal zijn vanwege woorden die zijn gebruikt in tweets over Palestina / Israël. Mijn poging mislukte om een ​​gesprek op te starten een jaar geleden, maar dankzij geïnteresseerde partijen is het vandaag succesvol! Activisme heeft zijn prijs, ik ben bereid om die te betalen.

Antisemitisme in Canada
De haat en onverdraagzaamheid jegens “de ander” en meer in het bijzonder de klassieke Jodenhaat die zich soms vermomd als Israëlkritiek, blijft gestaag toenemen in de wereld en dat is helaas ook het geval in Canada.

Na gestage maar relatief kleine stijgingen sinds 2014, steeg de door politie gerapporteerde haatmisdaad in Canada in 2017 scherp, met 47% meer dan in het voorgaande jaar, berichtte de Canadese overheidsorganisatie Statistics Canada donderdag. De toename was grotendeels in haatgerelateerde vermogensdelicten, zoals graffiti en vandalisme.

Voor het jaar 2017 rapporteerde de Canadese politie 2.073 haatmisdrijven, 664 meer dan in 2016. Hogere aantallen werden gezien in de meeste soorten haatmisdrijven, waarbij incidenten gericht tegen de Joodse, islamitische en zwarte bevolkingsgroepen het grootste deel van de nationale stijging voor hun rekening namen.

In 2018 hadden we ons hoogste aantal geregistreerde antisemitische incidenten gemeld aan ons in de afgelopen 35 jaar van onze controle en het blijft groeien,” zei B’Nai Brith woordvoerder Harvey Levine die zei dat hij “met afschuw vervuld was door de cijfers. We zijn geschokt dat er nog steeds haatmisdrijven zijn tegen alle minderheidsgemeenschappen,” zei hij. Levine zei dat er waarschijnlijk veel haatincidenten zijn die niet worden gemeld.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Maura Forrest “Federal NDP candidate in Nova Scotia ousted for comments comparing Israel to Nazi Germany” van 28 juni 2019 op de site van The National

♦ naar een artikel van Marcy Oster “Canadian candidate removed for tweets accusing Israel of committing genocide” van 30 juni 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikelCanadian candidate removed for tweets accusing Israel of committing genocide” van 1 juli 2019 op de site van The Times of Israel

4 gedachtes over “Canadese moslim kandidate uit de partij gezet nadat ze Israël vergeleek met Nazi-Duitsland

 1. En zo komt Israël steeds meer alleen te staan over de hele wereld.
  Alarmerend!!
  In Amerika nu ook hier…..
  In Europa is dit al heel lang zo…..

  Like

 2. Islam en Jodenhaat (antisemitisme) gaan hand in hand ( e.j.bron 20 april 2018)! Deze haat is wijdverbreid en uit zich ook tegen Christenen!!Het faciliteren van de islam is een zeer kwalijke zaak en heeft niets van doen met zogenaamde godsdienstvrijheid !!!Deze Pakistaanse mevrouw heeft deze Jodenhaat al van jongs af aan met de islamitische paplepelingegoten ,en ondanks dat ze vanaf 1971 in Canada verblijft ,geen afstand genomen van deze ongebreidelde haat!!!Er bestaat gelukkig ook een religie ,die leert juist je vijanden lief te hebben!

  Like

 3. Shalom Shapira;
  Even iets ter aanvulling op uw voorlaatste zin…………….
  ………de geschiedenis leert, dat de mensheid NIETS van de geschiedenis leert.
  Dit zijn de woorden van een Britse generaal, in de 19de eeuw.
  En is, zoals u stelt, nog steeds complete waarheid.
  Eveneens in dezelfde eeuw, plande ene Albert Pike, de 3 grote wereldoorlogen.
  Waarvan er al 2 zijn gebeurt!
  De 3de is op komst. En mogelijk al gestart.
  Shalom.

  Like

 4. Ik blijf me verbazen over de fanatieke domheid van al deze Moslims.

  Hoe is het mogelijk dat zij op zulke verantwoordingsvolle jobs belanden?

  Dit kan alleen maar doordat zij gesteund worden door mensen met hetzelfde intelligentie quotient als zijzelf.

  Lezen zijn geen boeken? leren zij geen geschiedenis? Luisteren zij nooit naar een ander mening dan die uit hun eigen dorp?

  Ondanks alle info aanwezig lijkt het dat de mensheid stééds dommer word.

  Hierdoor stoomt de wereld langzaam maar zeker af naar haar eigen Armageddon.

  De geschiedenis leert ons dat de volkeren der aarde niets uit de geschiedenis geleerd hebben…..en dit is het resultaat.

  Niets blijft onbestraft!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.