Israëlische gevechtsvliegtuigen bestoken opnieuw doelwitten van Hezbollah en Iran in Syrië

Israëlische straaljagers namen andermaal Iraanse militaire posities onder vuur in Homs en de buitenwijken van Damascus, volgens het officiële Syrische persbureau SANA. Volgens rapporten werden Israëlische straalvliegtuigen gespot boven Libanon op lage hoogte voorafgaand aan de explosies in Syrië.

Explosies die werden gehoord in de regio Hermon in het noorden van Israël, werden mogelijk veroorzaakt door Syrische luchtafweergeschut. Eerste rapporten geven aan dat er een Iraans munitiedepot werd getroffen in de buurt van Jumrayah, ten noorden van Damascus. Een andere militaire positie ten westen van Homs, in de buurt van de Libanese grens, zou naar verluidt zijn getroffen.

SANA citeerde zijn correspondent als volgt:

De Syrische luchtverdediging heeft een aantal raketten onderschept. Arabieren melden dat ten minste drie mensen zijn gedood en 20 gewond zijn door een raket die is neergehaald in een civiel gebied in het district Sahnaya. Volgens onbevestigde berichten lanceerde de marine van het IDF vanavond kruisraketten als onderdeel van de aanvallen.

De Syrische staatstelevisie meldde op zondagavond dat de luchtverdedigingssystemen van het land verschillende raketten ten zuiden van Damascus onderschepten. Een Syrische militaire bron zei dat de luchtafweersystemen werden geactiveerd als reactie op Israëlische luchtaanvallen uit het Libanese luchtruim. Het officiële persagentschap van Syrië, SANA, meldde dat vier mensen werden gedood tijdens de aanval, waaronder een baby, en verschillende anderen raakten gewond.

Het Al-Mayadeen televisienetwerk, dat is gelieerd aan Hezbollah, meldde dat een van de doelen die werden aangevallen met raketten al-Kisswa was, dat volgens buitenlandse rapporten eerder verschillende keren werd aangevallen door Israël en dat naar verluidt Iraanse opslagplaatsen huisvest.

Het Syrische Observatorium voor Mensenrechten (SOHR) meldde dat de aanvallen werden uitgevoerd door luchtmacht- en marineschepen. Volgens het rapport richtten de aanvallen zich op het Syrische leger, Iraanse milities en Hezbollah in de buitenwijken van Damascus en Homs. Er werd ook gemeld dat ten minste tien doelwitten werden aangevallen in het gebied van Damascus.

Aan het einde van deze 62ste dag van de zwaarste escalatiecampagne, werden meer dan 550 lucht- en grondaanvallen uitgevoerd door het Syrische regime en hun geallieerde Russische gevechtsvliegtuigen in de zogeheten “de-escalatie” -zone. Aldus werden, sinds het begin van de campagne op 30 april 2019, minstens 2079 burgers gedood waarvan de helft vrouwen en kinderen, volgens SOHR.

Premier Netanyahu ontmoette vorige week maandag in Jeruzalem de secretaris Nikolai Patrushev van de Russische Nationale Veiligheidsraad. Netanyahu vertelde Patrushev:

Israël zal niet toestaan ​​dat Iran, dat oproept tot onze vernietiging, zich verschanst aan onze grens; we zullen er alles aan doen om te voorkomen dat het nucleaire wapens verwerft. Zelfverdediging is een zeer belangrijke les uit de twintigste-eeuwse geschiedenis, zeker voor het Joodse volk en zijn staat.

In de afgelopen jaren heeft Israël honderden aanvallen uitgevoerd op de terreurgroepen van Iran en Hezbollah in Syrië.

Cartoon hierboven: De Syrische president Bashar al-Assad, aka de Slager van Damaskus, neemt alle dagen een bad in het bloed van zijn burgerbevolking in Homs en Aleppo. Sancties afgekondigd door de Verenigde Naties maken niet de minste indruk op hem. Rusland en China houden hem de hand boven het hoofd. “Het is allemaal de schuld van Israël. Laat mij maar gerust, ik kan best voor mezelf zorgen,” antwoordde de Slager van Damaskus grijnzend.


Bronnen:

♦ naar een artikelIsrael strikes Iranian targets in Syria” van 30 juuni 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel van Elad Benari “Syria claims Israel attacked in Damascus and Homs” van 1 juli 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelIsraeli bombardment targets Iranian positions and others affiliated to the Lebanese Hezbollah in Damascus and Homs countryside” van 1 juli 2019 op de site van The Syrian Observatory for Human Rights (SOHR)

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Syria Reports: 4 Dead, ‘Many Wounded’ in Multi-Pronged Israeli Attack” van 1 juli 2019 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.