Nederlands parlementslid Geert Wilders: ‘Breng al de Palestijnen over naar Jordanië’

Plaatje hierboven: De “Arabische Lente” [lees: Islamistische Nachtmerrie] komt maar moeilijk van de grond in Jordanië. Deze Palestijnse moslima is er in haar traditionele nijab alvast klaar voor. Nu nog de koning van Jordanië Abdullah II (portret) overtuigen en ‘Klaar is Kees‘, zei Geert Wilders

Een rechtse Nederlandse parlementariër roept op tot de overdracht van ingezetenen van de Palestijnse Autoriteit van Judea en Samaria naar Jordanië, en biedt het plan aan als alternatief voor het door de VS gesteunde vredesplan ‘Deal of the Century’ in het Midden-Oosten.

Geert Wilders, voorzitter van de rechtse Partij voor de Vrijheid (PVV), zei donderdag in reactie op de door de VS gesteunde economische top in Bahrein dat het vredesplan van president Donald Trump deel uitmaakte van een vruchteloze poging om de Palestijnse Autoriteit te handhaven, die hij een ‘bodemloze’ bron noemde waar de internationale gemeenschap ‘tevergeefs geld in gooit’.

Toen hij donderdagochtend sprak met Ernst Lissauer, bood Wilders zijn eigen plan aan, dat voor het eerst werd onthuld in 2010, als een alternatief voor het Amerikaanse plan en Wilders zei hierover:

Een vijftig-milard-dollar-plan voor de Palestijnen werd deze week door de VS aan de wereld gepresenteerd in oliestaatje Bahrein. Ruim twee jaar is er gewerkt aan een Midden-Oosten Vredesplan dat onder andere het Palestijns Israëlische conflict moet beëindigen. In Bahrein werd deze week het financiële deel van het plan aan de wereld gepresenteerd. Een ‘Marshall-plan’ dat een einde moet maken aan de bodemloze Palestijnse put waar de UN al zestig jaar tevergeefs geld in stort.

Maar, vervolgde Wilders, “de EU wordt niet gekend in de plannen die voornamelijk door rijke Arabische staten moeten worden opgehoest. In Den Haag is er nauwelijks belangstelling voor dit project van Trump. ‘Mijn plan, het Wilders-plan, is een beter plan namelijk; alle Palestijnen terug naar Jordanië.

Jordanië is Palestina
In 2010, opperde Wilders een voorstel om het Koninrkijk Jordanië om te dopen als ‘Palestina’ en het land om te vormen als een heimat voor de inwoners van de Palestijnse Autoriteit:

Jordanië is Palestina. De naam wijzigen naar Palestina zal een einde maken aan het conflict in het Midden-Oosten en de Palestijnen een alternatief thuisland bieden. Palestijnen moeten het recht krijgen om zich vrijwillig in Jordanië te huisvesten. Dat land zou zich dan kunnen omvormen tot Palestina en de Palestijnen kunnen daar dan in vrijheid hun eigen regering kiezen.

De Nederlandse politicus zei tevens dat hij wil wist waarom Palestijnen een probleem vormen in Israël: “Omdat ze na de vorming van het huidige Israël niet werden verwelkomd in de Arabische buurlanden. Ze leven nu gedwongen in kampen en krottenwijken, waar velen tot op de dag van vandaag lijden.

De Partij Voor Vrijheid (PVV), die nu de op een na grootste factie is in de Tweede Kamer, werd door de Jordaanse regering onder vuur genomen vanwege het voorstel, door Jordanië omschreven als ‘volksbedrog’.


Bronnen:

♦ naar een artikel‘Transfer all of the Palestinians to Jordan’ – Right-wing Dutch lawmaker pushes alternative to Trump’s Mideast peace plan, calling for transferring Arabs from Judea & Samaria to Jordan” van 28 juni 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Tim Engelbart “Video! Wilders over vrede in Israël: ‘Wilders-plan is het beste plan; alle Palestijnen terug naar Jordanië!’” van 27 juni 2019 op de site van De Dagelijkse Standaard

♦ naar een artikel van Geert Wilders “Palestijnse staat is er al: Jordanië” op de site van de Partij Voor Vrijheid (PVV)

3 gedachtes over “Nederlands parlementslid Geert Wilders: ‘Breng al de Palestijnen over naar Jordanië’

 1. De enige politicus in Nederland die zijn hoofd boven de korenmaat uitsteekt wat betreft het oprukkende islamisme in zijn eigen land.
  De reward van de overheid is dat hij als een paria wordt behandeld en er (heel) veel blij zijn dat hij permanent beschermd moet worden omdat islamieten zijn leven willen beëindigen.
  Wie heeft het steeds maar weer over de “religie van de ̶v̶r̶e̶d̶e̶ wrede” zal wel iets zijn van de domme mutsen en linksige islamofielen.

  Like

 2. Wilders heeft natuurlijk helemaal gelijk (al is het plan niet van hem) en zegt wat politici (nog) niet durven uit te spreken.

  Indien je écht het probleem wilt oplossen is dit de énige optie.

  Het is een win-win voor iedereen én uitvoering v.d. 2-staten oplossing.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.