Commotie onder Palestijnen en de wereldwijde Anti-Israël Lobby omwille van normalisering met Israël

Plaatje hierboven: In Bahrein vierden Arabieren en Joden tot in de vroege uurtjes de normalisering van de relaties tussen Israël en de Arabische wereld, tot grote spijt van wie het benijdt [beeldbron: MEO]

De Palestijnse Autoriteit arresteerde zaterdag een Arabische zakenman uit Hebron die deelnam aan de door de VS geleide economische workshop in Bahrein. Volgens Arabische rapporten arresteerden de inlichtingendiensten van de PA Salah Abu Mayala onmiddellijk na zijn terugkeer van Bahrein naar Hebron. Echter, en wellicht na protesten van de VS en Israël, werd Mayala enkele uren later weer vrijgelaten.

Jason Greenblatt, de Amerikaanse vertegenwoordiger voor internationale onderhandelingen, schreef zaterdagavond op Twitter dat de Palestijnse Autoriteit (PA) Salah Abu Mayala had vrijgegeven, een zakenman van Hevron die deze week deelnam aan de door de VS geleide economische workshop in Bahrein.

Greenblatt reageerde:

We zijn blij dat de PA de Palestijn heeft vrijgelaten die ze hebben gearresteerd na het bijwonen van de workshop Peace to Prosperity. We kijken ernaar uit ons gesprek voort te zetten met iedereen die de workshop heeft bijgewoond en met iedereen die een betere toekomst voor de Palestijnen wil.

Pogingen om andere deelnemers op de conferentie in Bahrein te arresteren waren niet succesvol omdat de deelnemers, met inbegrip van Ashraf Ghanem uit Hebron die ook aan de conferentie deelnam in Bahrein evenals Ashraf al-Jabari, op tijd de Groene Lijn konden oversteken naar door Israël gecontroleerd gebied.

Ondanks de afwezigheid van officiële Israëlische en PA-vertegenwoordigers woonden ongeveer 15 Arabische zakenmensen uit Judea, Samaria en Jeruzalem de workshop in Bahrein bij en spraken zij publiekelijk met Israëli’s. De PA heeft de conferentie officieel geboycot en drie dagen van woede uitgesproken uit protest tegen de door de VS gesponsorde economische top in Bahrein als onderdeel van het Midden-Oosten plan, waarin 50 miljard dollar wordt geïnvesteerd in de PA en de naburige Arabische landen.

Terwijl Bahrein, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zich publiekelijk dichter naar Israël bewegen, trokken Palestijnse aanhangers van terreur tegen Israël de straat op in Judea-Samaria en Gaza om te protesteren tegen de normalisatie met de Joodse staat. In Irak bestormde een menigte de Bahreinse ambassade laat op donderdagavond in protest tegen het besluit van de Golfstaat om een ​​Amerikaanse top te organiseren waar Israëlische zakenlieden aanwezig waren.

Israëli in Bahrein
Er was nogal wat commotie onder Arabieren en Palestijnen over een Israëlische journalist die een selfie plaatste op het internet waarin hij met zijn Israëlisch paspoort poseerde voor de inkom van het kantoor van de “Bahraini Society Against Normalization with Zionist Enemy”.

Dat is een tijdelijk product van de locale afdeling van de boycot-Israël groep BDS Bahrain. die zich kant tegen elke normalisering van de relaties met Israël. Wat later poetsten enkele arabieren demonstratief met zwabbers de plek waar de Israëli had gestaan om “de vloer met het Zionistische vuil schoon te vegen.

Ook dat plaatje circuleerde tegen lichtsnelheid onder Joden- en Israëlhaters op het internet. Het werd ook gedeeld op de officiële Facebookpagina van Al Fatah, de politieke factie van PA-president Mahmoud Abbas, en ook door het anti-Israëlische ‘Quds Network Service‘ (plaatje hieronder):


Bronnen:

♦ naar een artikelHevron: Arab businessman who took part in Bahrain workshop arrested by the PA” van 29 juni 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel van Aussie Dave “Palestinians Heart Bahraini Society’s “Cleaning Of Zionist Filth” van 26 juni 2019 op de site van Israellycool

♦ naar een artikelPA releases businessman who took part in Bahrain conference” van 30 juni 2019 en een artikelHevron businessman who attended Bahrain workshop arrested” van 29 juni 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ een artikel op deze blogVideo: Wat zal het lot zijn van de Palestijnen die wèl deelnamen aan econo-top in Bahrein?” van 27 juni 2019

Een gedachte over “Commotie onder Palestijnen en de wereldwijde Anti-Israël Lobby omwille van normalisering met Israël

 1. Ja, stel je voor……. “normalisatie”.

  Een vies woord dat het met een dikke zwarte balk moet weggestreept worden.

  Het is de Palestijnse & anti Israelische gemeenschap nog niet duidelijk dat fanatici & losers uiteindelijk altijd aan het kortste eind trekken.

  De wereld draait door onder aanvoering van positieve winnaars en mensen met de wil er een te worden.

  Het arresteren van de palestijnse zakenman (en de angst van de rest om terug te komen) laat precies zien in welk ‘vredes’ kamp de PA zit.

  Ramallah: Europa, stuur ons geld want we zijn zoooo zielig door “de bezetting door die kindermoordenaars uit Israel” en niemand wil ons helpen!!

  Brussel: Komt voor mekaar!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.