Duitsland: Palestijnse asielzoeker vermoordde een man omdat hij dacht dat het een ‘rijke Jood’ was

De Syrische vluchteling Mohammed Omran Albakr overtuigde zijn Palestijnse medeplichtige Iyad Bayatneh om een ​​Duitse miljonair te vermoorden omdat hij naar verluidt een Jood was. Het 57-jarige slachtoffer Michael Riecher, een vastgoedinvesteerder die niét Joods was, werd op 2 november 2018 in zijn huis gewurgd aangetroffen.

Een Palestijn die ervan wordt beschuldigd een Duitse man te hebben vermoord, zei dat hij zich op een ‘rijke Jood’ had gericht, zei een getuige tijdens de moordzaak. De 31-jarige Palestijnse man, die in de rechtszaal wordt aangeduid als Iyad Bayatneh, werd in november beschuldigd van medeplichtig te zijn aan de wurging van de vastgoedinvesteerder Michael Reicher.

Volgens het rapport vertelde de 28-jarige Albakr een aantal kennissen dat hij op zoek was naar hulp om Riecher, die naar verluidt goud en 250.000 euro in een kluis had, te beroven. Een in Libanon geboren Palestijn genaamd Haitham Ahmad, getuigde over Albakr en de 31-jarige Bayatneh. Ahmad, die een kapper is, e, zei dat hij Bayatneh als medeplichtige aan Albakr had aanbevolen omdat Bayatneh een ‘sterk hart’ heeft.

Geen Jood
De getuige, een kapper, zei dat de beschuldigde zei dat hij een ‘rijke Jood’ had omgebracht wiens mensen ‘mijn thuisland vernietigden’, volgens een rapport in de lokale krant Shwartzwalder Bote. De zaak wordt gehoord in de stad Horb am Neckar in de Zuid-Duitse deelstaat Baden-Wurttemberg.

Het was aanvakelijk niet helemaal niet duidelijk of de 57-jarige Riecher wel Joods was, volgens de Jerusalem Post, die de zaak voor het eerst in het Engels rapporteerde. Reicher hielp een plaatselijke synagoge zijn heiligdom te renoveren en zette zich in om Syrische vluchtelingen te helpen, aldus de Post. Echter “Michael Riecher war kein Jude“, bevestigde Knut Rössler, de advocaat van de co-eiser. Geen Jood dus.

De vermeende medeplichtige van Iyad was een Syrische vluchteling, Mohammed Omran Albakr, 28, die naar verluidt het plan bedacht om Riecher aan te vallen en te beroven, met wie hij zakelijke transacties had. Iyad had niets gezegd tegen de getuige dat Riecher was gedood als onderdeel van de aanval. Riecher was ziek met een longaandoening.

Dumb and Dumber
De Palestijn Iyad Bayatneh (r.) en zijn kompaan Haitham Ahmad (l.)


Bronnen:

♦ naar een artikel van Marcy Oster “Witness tells German court that Palestinian killed local man because he was a Jew” van 27 juni 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikel van Benjamin Weinthal “Syrian refugee persuaded Palestinian to murder German ‘Jew’” en een artikelPalestinian murdered German for being ‘Jew’ who ‘destroyed our country’” van 28 juni 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Jürgen Lück “Israel diskutiert über Mord in Nordstetten” van 27 juni 2019 en een artikelMord in Nordstetten: Eifersucht als Motiv?” van 21 juni 2019 op de site van de Schwartzwälder Bote

Een gedachte over “Duitsland: Palestijnse asielzoeker vermoordde een man omdat hij dacht dat het een ‘rijke Jood’ was

  1. Denken ze dat ze strafvermindering krijgen? Hoe werkt zo’n verknipte geest? Ze hadden natuurlijk gehoopt geld te vinden. Gewoon gajes.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.