Palestijnse Autoriteit is haar eigen ergste vijand terwijl anderen economische welvaart willen brengen

Plaatje hierboven van het gewone Palestijnse volk; de ene helft gegijzeld door de Palestijnse Autoriteit op de Westbank en de andere helft gegijzeld door Hamas in de Gazastrook. Welvaart en voorspoed moeten wijken voor het hogere doel, met name de liquidatie van Israël. Eerst wapens voor de strijd en later (misschien) een stuk brood voor het volk…

Terwijl 39 landen in Bahrein zijn bijeengekomen tijdens een conferentie gericht op het brengen van economische voorspoed voor de Palestijnse Autoriteit, “is de PA zelf in feite het grootste obstakel en de reden voor haar eigen financiële crisis“, schrijft Palestinian Media Watch (PMW), een Israëlisch onderzoek instituut dat de Palestijnse samenleving bestudeert.

PMW beschuldigt PA-leider Mahmoud Abbas ervan zijn eigen zaak schade te berokkenen door voorrang te geven aan het financieel belonen van moordenaars en terroristen door middel van ‘betaal-voor-moord‘-salarissen in plaats van het geld van de PA te besteden “waar het nodig is en goed zou doen“.

Palestijnse Media Watch zegt dat het heeft gedocumenteerd dat PA-leiders het besluit steunen om de betalingen voort te zetten “zelfs ten koste van de gewone, gezagsgetrouwe Palestijnse burgers.” Onlangs hebben drie PA-topambtenaren hun steun aan de gevangengenomen Palestijnse moordenaars en terroristen benadrukt, zegt PMW.

Een van hen, zegt het Israëlische instituut, is hoofd van de algemene inlichtingendienst van de PA, Majed Faraj, die moordenaars en terroristen die Israëli’s vermoordden, beschreef als “de meest eervolle, de beste en de allerhoogste onder ons“.

Jodendoders zijn volgens Faraj, de crème de la crème van de Palestijnse samenleving. Hij heeft de dode en de gevangengenomen terroristen genoemd als de “tweede besten direct nà Allah“.

Faraj is blijkbaar genoemd als een van de mogelijke opvolgers van Abbas aan het roer van de Palestijnse zelfbesturende Autoriteit. “In zijn toespraak noemde Faraj ook verschillende moordenaars die ‘groeten’ waardig waren, waaronder aart-terrorist Abu Jihad die de moord had georganiseerd op minstens 125 Israëli’s en Abu Iyad die de moord gepland hadden op 11 Israëlische atleten in 1972 in München,” zegt PMW.

De PA Moefti, sjeik Muhammad Hussein, die de hoogste religieuze autoriteit in de PA is en in 2006 door Abbas werd aangesteld, verklaarde direct zijn steun voor de betaling van salarissen aan Palestijnse moordenaars en terroristen, waarbij hij uitlegde dat de PA verkiest hen absolute voorrang te verlenzen en dat ze ‘voor alles’ komen,” voegt PMW toe.

“It takes two to tango…”

Plaatje hierboven: Jeruzalem, 15 januari 2017. Israël’s voormalig Coördinator van Overheidsactiviteiten in de Gebieden (COGAT), majoor-generaal Yoav Mordechai (links) en minister voor Burgerzaken Hussein al-Sheikh (rechts) van de Palestijnse Autoriteit, ondertekenen een overeenkomst om het Israëlisch-Palestijnse waterverdrag te revitaliseren [beeldbron: COGAT]


Bronnen:

♦ naar een artikelPalestinian Authority its Own Worst Enemy as Others Try to Bring Economic Prosperity” van 26 juni 2019 op de site van United With Israel

♦ naar een artikel van Nan Jacques Zilberdik “Palestinians against Trump: Trump doll hanged and burned, Trump is a Nazi, his “Deal of the Devil” is dead, Fatah: Participants in Bahrain are backstabbing Palestine” en een artikelFatah youth threaten intifada in response to Bahrain Conference: “[We can] make the ground burn under the feet of the tyrants”” van 25 juni 2019 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Een gedachte over “Palestijnse Autoriteit is haar eigen ergste vijand terwijl anderen economische welvaart willen brengen

  1. De PA is niet haar eigen ergste vijand. Zij zorgen prima voor zichzelf.

    Het zijn onnozele palestijnen die de resultaten gepresenteerd krijgen.

    Maar zolang zij daar geen probleem mee hebben moeten wij ons ook geen zorgen maken.

    Als zij zo willen leven….”liever een lege maag dan normalizatie met Israel”……laat ze lekker voortdoen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.