Video: Wat zal het lot zijn van de Palestijnen die wèl deelnamen aan econo-top in Bahrein?

Ondanks een Palestijnse boycot van de vredesconferentie in Bahrein vloog een handjevol Palestijnse zakenlui in het geheim naar het evenement. Wat zal er gebeuren als ze naar huis terugkeren?

Een aantal Palestijnse bedrijfsleiders woonde deze week de Bahreinse ‘Peace to Prosperity’-conferentie bij in Bahrein, die ernaar streeft binnen tien jaar meer dan $ 50 miljard en een verdubbeling van het Palestijnse BBP te genereren.

Ondanks een Palestijnse boycot van de top, hebben een handjevol zakenlieden waaronder bijvoorbeeld de 45-jarige Ashraf al-Jabari (plaatje rechts), de collectieve positie getart en vliegen ze onder de radar tijdens het evenement naar Bahrein, evenals een aantal Israëlische zakenlui [!] hoewel Israël officieel niet aanwezig (mocht) zijn op de economische top.

Dank u Ashraf Jabari voor uw onbevooroordeelde benadering van onze aankomende economische workshop. Kon niet beter akkoord gaan dan met jou,zei VS-gezant naar het Midden-Oosten Jason Greenblatt vorige maand toen Jabari aankondigde dat hij aanwezig zou zijn.

Echter, met de Palestijnen boos over hun aanwezigheid, wat zal het lot zijn van deze ondernemers zoals Jabari?

Video: The Fate of Palestinians Who Attended Bahrain Summit


Bronnen:

♦ naar een artikelWATCH: The Fate of Palestinians Who Attended Bahrain Summit” van 27 juni 2019 op de site van United With Israel