Palestijnse terroristen hebben opnieuw 19 branden aangesticht in Israël

Op woensdag lanceerden terroristen vanuit Gaza weer vele ballonnen en vliegers met brandbommen eraan gehecht en stichtten andermaal 19 branden in het zuiden van Israël, volgens de autoriteiten. De zuidelijke tak van de brandweer en reddingsdiensten zei dat de vlammen snel waren gedoofd.

In reactie op de talloze brandstichtingen hebben soldaten van de IDF het vuur geopend op de Palestijnse pyromanen in het gebied van al-Bureij-gebied in het centrum van Gaza. Volgens Arabische rapporten raakten twee islamitische terroristen door kogels gewond.

Eerder op woensdag openden IDF-sluipschutters het vuur op een terreurcel van moslimterroristen die brandbommen en explosieven lanceerden gehecht aan ballonnen en drones uit Gaza naar Israëlisch grondgebied. Arabieren melden dat een van de brandballon lanceerders in het been werd gecshoten in het gebied Khan Younis in het centrum van Gaza.

Arabieren melden dat IDF-tanks waarschuwingsschoten hebben gelost in de buurt van groepen islamitische terroristen die brandbommen en explosieven lanceerden. Volgens rapporten zijn ten minste 12 moslimterroristen gewond geraakt bij verschillende incidenten nabij de Erez Crossing, Khan Younis en Beit Hanoun.

Een algemene staking en drie dagen van woede werden afgekondigd in de Palestijnse Autoriteit en Gaza in protest tegen de door de VS gesponsorde economische top in Bahrein als onderdeel van het Midden-Oostenplan dat 50 miljard dollar aan investeringen voor de PA en de naburige Arabische landen voorziet.

Echter de Palestijnen willen geen geld. Zij willen eerst Israël hebben en van de kaart vegen en daarna pas over vrede praten.

Israël op zijn beurt kondigde op dinsdag aan dat het de levering van brandstof aan Gaza als reactie op de brandstichtingen daarop zou verminderen.

Het besluit van Israël om te stoppen met brandstoftransporten naar de enige elektriciteitscentrale van Gazastrook heeft het bestaande stroomtekort in de enclave aan de kust aanzienlijk verergerd,” zei Mohammed Thabet, een woordvoerder van de Gaza Electricity Distribution Company, op woensdag.

Thabet zei dat in de afgelopen paar maanden het elektriciteitsschema had gestaan ​​op acht uur beschikbare elektriciteit, gevolgd door stroomonderbrekingen van acht uur en eiste tevens het herstel van de aanvoer van brasdstof via Israël:

We hebben nu te maken met een substantiële afname van de hoeveelheid beschikbare elektriciteit. Een van de turbines is gestopt met werken en het huidige elektriciteitsschema is vijf uur beschikbare elektriciteit, gevolgd door stroomonderbrekingen van 11 uur. Dit is niet de juiste beslissing. Israël straft alle mensen in Gaza en frustreert hen. Het moet het onmiddellijk terugdraaien.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Iranian-backed Hamas Arson Terrorism Escalating on Israel’s Southern Border” van 26 juni 2019 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikelIDF tanks fire at firebomb-launcher terrorists in Gaza — Fires break out in southern Israel” en een artikelGeneral strike and violent riots: Gaza, PA protest US-sponsored 50-billion Mideast plan” van 25 juni 2019 en een artikelIDF opens fire on terrorists in Gaza — Fires break out due to incendiary drones, balloons” van 26 juni 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikelGaza arson balloons spark 19 blazes in south” en een artikelGaza official: Halt of fuel imports exacerbating power shortages” van 26 juni 2019 op de site van The Times of Israel

2 gedachtes over “Palestijnse terroristen hebben opnieuw 19 branden aangesticht in Israël

  1. Amen wijze woorden Shalom voor israel
    Ik hoop in october weer 3 weken te gaan
    Wat een mooi land

    Like

  2. Waar blijven de reactie’s van afkeuring op al deze islamitische terroristische brandstichtingen,misschien moeten er een paar Europese regeringsgebouwen per ongeluk worden getroffen door brandende pijltjes ( raketten)!!Nee Europa heeft van de tweede Wereldoorlog niets geleerd ,betreffende het Joodse volk!!!Europa wordt wederom door achterbakse laffe honden geregeerd !Islam en vrede bestaat nooit en te nimmer!!!Een Palestijnse staat mag en kan er nooit komen!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.