Gazaanse terroristen ontsteken opnieuw 13 branden; Israël stopt levering brandstof aan de Strook

Ten minste 13 branden braken maandag uit in het Sha’ar HaNegev Regional Council District, waarvan iedereen aanneemt dat deze branden werden aangestoken met brandballonnen die terroristen vanuit Gaza over de grens met Israël stuurden.

Kort na vier uur ’s middags landde een van de brandballonnen op een kleuterschool in de wijk. Wonder boven wonder waren de kinderen al vertrokken en raakte niemand gewond in de vuurzee.

Een andere brand balkerde een heel veld zwart en de vlammen verspreidden zich naar een waterreservoir bij Kibbutz Nir Am. De vuurzee bereikte uiteindelijk het gedenkteken dat werd gecreëerd ter herdenking van de 73 IDF-soldaten die stierven in de botsing van twee militaire helikopters in 1997.

Een van de ballonnen landde op een kleuterschool in de regionale raad Sdot Negev, een paar minuten na het einde van de schooldag. Er waren geen verwondingen of schade. Brandbestrijdingsteams kwamen, samen met KKL-JNF-personeel, op de plaats van de branden en vochten om ze te doven.

De Coördinator van Regeringsactiviteiten in de Gebieden heeft dinsdagmorgen aangekondigd dat Israël de overdracht van brandstof naar de energiecentrale in de Gazastrook door de Kerem Shalom-overtocht onmiddellijk en tot nader order zal stoppen. Dit in reactie op het voortdurende afvuren van brandballonnen vanuit de Gazastrook op Israëlisch grondgebied.

… intussen aan het hekken dat Gaza scheidt van Israël gooien Palestijnen zich als lemmingen van de kliffen van de rede


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Gaza Arson Terror Continues to Burn Southern Israel” van 24 juni 2019 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikel van Kobi Finkler “Israel stops fuel transfers to Gaza” van 25 juni 2019 en een artikel11 fires from incendiary balloons” van 24 juni 2019 op de site van Arutz Sheva

3 gedachtes over “Gazaanse terroristen ontsteken opnieuw 13 branden; Israël stopt levering brandstof aan de Strook

  1. Islam = Barbarisme ! Israël moet breken met deze islamitische boevenbende!Laat deze islamitische vernielers maar verhuizen naar Brussel en Straatsburg (in de buurt van de twee kolderieke Europarlementen)Europa is dol op islam ,gewoon bezuinigen op ouderenzorg en jeugdzorg ,en natuurlijk gelijk islamonderwijs faciliteren !Last but not least vrouwen in de buurt van de twee Europarlementen verplichten een hoofddoek te dragen ,want anders….!!!

    Like

  2. Met dat warme weer heeft het een enorm effect. Ze vragen om bezetting, niet om het aanleggen van een treinverbinding. Als dat de jeugd moet voorstellen…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.