Belgische jihadist opgepakt die aanslag wilde plegen op Amerikaanse ambassade te Brussel

De Belgische politie heeft een moslimterrorist gearresteerd en beschuldigd van dreigen met een terreuraanslag tegen de Amerikaanse ambassade in Brussel. Het federale parket meldt dat de anti-terreurcel van politie de terrorist zaterdag heeft gearresteerd en heeft gehandeld op basis van informatie waaruit zou kunnen blijken dat de ambassade zou worden aangevallen.

Vandaag begint in Bahrein onder leiding van de Verenigde Staten een economisch forum waaraan verscheidene Arabische landen deelnemen, om een oplossing voor het Israëlisch-Arabisch conflict te zoeken, ‘Peace and Prosperity’ genoemd. Nogal wat radicale moslims verzetten zich tegen normalisering van de betrekkingen tussen Israël en de Arabische wereld.

De moslimterrorist, die alleen werd geïdentificeerd door zijn initialen MG, werd maandag beschuldigd voor “het beramen van een aanslag in een terroristische context en het voorbereiden van een terroristisch misdrijf.” MG dreigde op de sociale media met een aanslag op de ambassade. De Belgische staatsomroep RTBF zegt dat de terrorist, die de beschuldigingen ontkent, al enige tijd werd gevolgd door de politie.

Volgens de krant Het Laatste Nieuws gaat het om de 22-jarige Matthew G. uit Vorst (Brussel), die zich reeds als minderjarige tot het salafisme bekeerde en radicaliseerde. Zijn naam stond tot 2016 op de OCAD-lijst van potentiële Syriëstrijders. De verdachte, die de aliassen Ibrahim Abu Abdellah en Ibrahim Ibn G. gebruikte, werd in de loop van 2016 geschrapt als kandidaat-vertrekker.


Bronnen:

♦ naar een artikelBelgian police arrest Muslim terrorist planning attack on US embassy in Brussels” van 24 juni 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikelBelgische bekeerling dreigt met aanslag op ambassade VS” van 25 juni 2019 en een artikelMan opgepakt die ervan verdacht wordt aanslag te hebben beraamd op Amerikaanse ambassade in Brussel” van 24 juni 2019 op de site van Het Laatste Nieuws (HLN)

2 gedachtes over “Belgische jihadist opgepakt die aanslag wilde plegen op Amerikaanse ambassade te Brussel

 1. Wat heeft de Islam toch een positieve invloed op ons leven & welzijn.

  Het zorgt voor werk…………………politie & justitie maken overuren.
  Het brengt saamhorigheid…….. menselijke integratie is voorbeeldig.
  Het zorgt voor beschaving………zelfcensuur was hard nodig.
  Het zorgt voor veiligheid…………ultieme bescherming van gebouwen.
  Het brengt vernieuwing…………..nieuwe mode inzichten op straat.
  Het toont een nieuwe skyline… moskee koepels i.p.v. kerktorens.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.