Zuid-Afrika kijkt naar Israëlische watertechnologie om droogte te bestrijden

Plaatje hierboven: Port Elizabeth, Zuid-Afrika, 14 juni 2019. De GEN-350 is de middelgrote mobiele eenheid van Watergen Israel (logo links) die zowel binnen als buiten kan worden gebruikt en die tot 900 liter water per dag kan produceren. Het systeem genereert water van de hoogste standaard, ongeacht de luchtkwaliteit [beeldbron: Mype News]

Watergen, een in Israël gevestigd bedrijf dat innovatieve technologie gebruikt om schoon drinkwater uit de lucht te maken, werd door World Vision South Africa gekozen om een ​​mobiel watergeneratieproject te starten voor gemeenschappen in de Oostkaap.

Zoals het grootste deel van de rest van Zuid-Afrika, is de provincie de afgelopen jaren getroffen door ernstige droogteperiodes. De aanhoudend toenemende bevolking, vervuiling van rivieren, inefficiënte waterinfrastructuur en afhankelijkheid van watergebruik voor de kolenindustrie hebben allemaal bijgedragen aan de voortdurende uitdagingen bij het handhaven van voldoende zoetwatervoorziening in heel Zuid-Afrika.

World Vision South Africa was een winnaar van de Bill Ford Better World Challenge 2018, waarmee werknemers en non-profitorganisaties over de hele wereld de mogelijkheid hebben om kritieke humanitaire problemen in hun respectieve gemeenschappen aan te pakken en duurzame oplossingen te ontwikkelen. De lokale vestiging van World Vision zal een op maat gemaakte heavy-duty dubbel-assige aanhangwagen gebruiken om de GEN-350, een atmosferische watergenerator (AWG) geproduceerd door Watergen, te vervoeren om water te leveren aan ontelbare inwoners van de Oostkaap.

Met een gewicht van slechts 800 kilogram (1764 pond) is de GEN-350 transporteerbaar en eenvoudig te installeren. Elke unit bevat een intern waterbehandelingssysteem en kan tot 900 liter zuiver, veilig drinkwater per dag produceren. Omdat de GEN-350 geen infrastructuur nodig heeft om te werken, met uitzondering van een bron van elektriciteit, zal hij worden aangedreven door een dieselgenerator.

Een Ford Ranger 2.2 TDCi XL Double Cab, overgenomen van Eastern Cape Motors Ford North End in Port Elizabeth, zal de trailer met de GEN-350 slepen. In de komende twee jaar zal het project vers, veilig drinkwater leveren aan 50 ontwikkelingscentra voor jonge kinderen en een groot deel van de 79 scholen in Uitenhage en KwaNobuhle. Ten minste vier klinieken en naar schatting 3.400 huishoudens zullen naar verwachting ook de vruchten hiervan plukken.

Het World Vision South Africa-project kreeg een subsidie ​​van $ 200.000 in combinatie met het Ford Motor Company Fund en een extra $ 130.000 van Ford Research en Advanced Engineering. Het subsidiebedrag werd gedeeltelijk gebruikt om de GEN-350 te verwerven.

Watergen’s president, dr. Michael Mirilashvili, een Israëlische miljonair en filantroop afkomstig uit Georgië (plaatje rechts), bracht een gevoel van blijdschap over toen hij deelnam aan een andere humanitaire onderneming.

We zijn erg blij met deze gedeelde samenwerking. We delen dezelfde doelen als het helpen van gemeenschappen over de hele wereld.” Dr. Mirilashvili is de visionair achter het doel van Watergen om schoon, veilig drinkwater te bieden aan ieder mens over de hele wereld.

Willend meer te weten te komen over de gepatenteerde warmte-uitwisseltechnologie, bezocht Bill Ford, Executive Chairman van de Ford Motor Company, de kantoren en het dak van Watergen in Herzliya, Israël op donderdag 13 juni en proefde het water geproduceerd door de innovatieve GEN-350 AWG.

Watergen’s inspanningen om wereldwijd vers, puur water beschikbaar te maken, hebben ervoor gezorgd dat het bedrijf zijn plaats op de lijst van ’s werelds toptechnologie-pioniers in 2018 op de World Economic Forum heeft. Meest recent werd GENNY van Watergen genomineerd als de ‘Best of Innovation Honoree’ in de categorie ‘Tech For A Better World’ op CES USA 2019.


Bronnen:

♦ naar een artikelSouth Africa looks to Israeli water tech to fight drought” van 24 juni 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Alan Straton “Atmospheric water generator produces up to 900 litres of water per day” van 16 juni 2019 op de site van Mype News

2 gedachtes over “Zuid-Afrika kijkt naar Israëlische watertechnologie om droogte te bestrijden

 1. Wanneer het verstand verdrinkt in een dubbele moraal dan heb je een probleem.

  Zuid Afrika (een van de meest criminele landen ter wereld) dat Israel graag de les leest over mensenrechten & behandeling van palestijnen en daarom deze ‘apartheidsstaat’ boycot waar het kan.

  Pech voor deze pseudo moralisten dat Z-Afrika uitdroogt en Israel de technologie heeft dit te verhelpen.

  Principieel als ze zijn hebben ze deze hulp jarenlang arrogant van de hand gewezen.

  Maar ja…..zonder water zwemt de moraal het raam uit.

  Like

 2. Jammer dat deze technische hoogstand ter beschikking is van zuid Afrika. Een land dat zijn blanke boeren uitmoordt. Boycot dat land met alle middelen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.