De oorlog van de Palestijnse leiders tegen corruptiepreventie

Een toenemend aantal Palestijnen eist dat de Palestijnse Autoriteit (PA) serieuze maatregelen neemt om een einde te maken aan de financiële en administratieve corruptie onder haar topmensen.

In plaats van gehoor te geven aan deze oproepen, heeft de Palestijnse Autoriteit er echter voor gekozen om de anticorruptieactivisten aan te pakken als onderdeel van een poging om haar critici het zwijgen op te leggen en anderen ervan te weerhouden transparantie en verantwoording te eisen.

De maatregelen van de Palestijnse Autoriteit tegen anticorruptieactivisten hebben veel Palestijnen boos gemaakt, die hun leiders ervan beschuldigen dat ze hun hoge ambtenaren dekken die ervan verdacht worden de macht te misbruiken voor hun eigen persoonlijke gewin.

Verhalen over de welig tierende financiële en administratieve corruptie in de Palestijnse Autoriteit verbazen niet degenen die de afgelopen twintig jaar verslag hebben uitgebracht over Palestijnse zaken. Wat verrassend is, is het groeiende aantal Palestijnse individuen en groepen die openlijk de Palestijnse Autoriteit, president Mahmoud Abbas en zijn hoge ambtenaren, tarten door over corruptie te praten en deze aan de kaak te stellen.

Wat de Palestijnse leiders hun volk eigenlijk vertellen, met andere woorden, is dat iedereen die klaagt over corruptie een verrader is die met de Amerikanen en Israëliërs samenwerkt tegen de belangen van de Palestijnen. Deze aanklacht brengt niet alleen de doodstraf met zich mee, maar brengt de beschuldigde en zijn of haar hele clan in de problemen. De Palestijnen zijn dus begrijpelijkerwijs op hun hoede voor een dergelijke beschuldiging.

De Palestijnse leiders ontzeggen hun volk niet alleen het recht op instellingen van behoorlijk bestuur, maar doen nu ook hun best om elke kans op verbetering van hun levensomstandigheden te blokkeren door de aanstaande conferentie in Bahrein te boycotten, die als belangrijkste doel heeft de Palestijnen economische welvaart te bieden en hen te bevrijden van mislukte leiders die er alleen maar belang bij hebben hun eigen bankrekeningen en die van hun familieleden te verrijken.

Lees hier verder het volledige artikel van Khaled Abu Toameh


Bronnen:

♦ naar een artikel van Khaled Abu Toameh “The Palestinian Leaders’ War on Preventing Corruption” van 17 juni 2019 op de site van The Gatestone Institute in een vertaling door W.J. Jongman en H. Sleijster

2 gedachtes over “De oorlog van de Palestijnse leiders tegen corruptiepreventie

  1. Dat is toch niet waar. Het volk heeft erg veel macht. Er hoeft maar iets te gebeuren en het is gebeurd met een bewind. Voorlopig vinden de meeste Arabieren daar dit nog de beste oplossing. Met hulp van de EU wordt dit ook zo overgedragen. Als het even kan helpt de EU ook nog met gelden dat er meer terrein bezet kan worden. Hierdoor wordt de relatie tussen de groepen onnodig vergiftigd. Er zou gestreefd moeten worden naar een gezamelijk belang om de welvaart te vergroten. Dat zal niet uitgaan van de PA of Hamas.

    Like

  2. palestijnen hebben niets te eisen. Zij moeten alleen doen wat hun bevolen wordt, op straffe van….. Met zulke Palestijnse leiders heb je als onderdaan geen vijanden meer nodig.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.