Trump’s afgezant Jared Kushner herhaalt dezelfde fout

John Kerry, die onder de voormalige Amerikaanse president Barack Obama diende als minister van Buitenlandse Zaken, beweerde meer dan eens dat armoede tot terreur leidt. We zullen de armen economische voorspoed geven, dacht hij, en het niveau van terreur zal dalen. Als iemand dacht dat de regering van Trump van richting was veranderd, bewijst de ‘deal van de eeuw’ dat er niets is veranderd.

De economische workshop, die deze week in Bahrein wordt gehouden, is het bewijs. “We zullen de ‘Palestijnen’ economische welvaart geven, zegt Jared Kushner,” die het vredesteam van de Trump-regering aanvoert, “en het niveau van vijandschap zal afnemen.

Zowel Kerry als Kushner zouden, samen met vele anderen, moeten weten dat dit een illusie is. De armen in Afrika kiezen niet voor terreur. Er zijn miljoenen arme mensen in Nigeria. Ze kiezen niet voor terreur. En ook onder de ‘Palestijnen’ zijn degenen die voor geweld kiezen niet noodzakelijk arm.

De stad Shechem (Nablus) heeft de afgelopen jaren relatief veel welvaart gehad, dankzij de koopkracht van Israëlische Arabieren. Heeft het iets veranderd voor Zakaria Zubeidi? De afgelopen jaren heeft hij immers van de status genoten en is hij financieel welvarend. Maar hij keerde terug naar terreur.

Omdat hersenspoeling en opruiing veel sterkere wapens zijn dan de opties van geld en welvaart. Alle massale terreuraanslagen in de VS werden uitgevoerd door succesvolle moslimjongeren uit de middenklasse. Heeft een van die dingen hen verhinderd om terreur te kiezen?

Het grootste obstakel voor het bereiken van vrede was en blijft de fantasie van een ‘Palestijns recht op terugkeer’, die wordt ondersteund door niet onbelangrijke delen van de academische wereld, de media en de Israëlische en mondiale linkse partijen. In die zin bevorderen de anti-Israël-campagnes niet de vrede. Ze voorkomen ze. Om verder te komen in de richting van vrede, moeten we de ‘Palestijnen’ in de ogen kijken.

Ze gedragen zich als volwassenen op het moment dat we ze behandelen als volwassenen. Iedereen die rondwandelt op campussen over de hele wereld en van Israël een crimineel maakt, is iemand die zijn fantasieën stimuleert, iemand die UNRWA financiert, iemand die de illusie van terugkeer cultiveert – en iemand die het probleem bestendigt.

Het is moeilijk, heel moeilijk om een ​​hele gemeenschap af te leiden van illusies. De ‘krachten van vooruitgang’ cultiveren tenslotte illusies. Het is een stuk eenvoudiger om mensen uit te nodigen voor een workshop in Bahrein. Kerry’s fout zat in zijn theorie over armoede en terreur. Kushner, het is triest om te zien, herhaalt precies dezelfde fout.


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Singer “Trump should not pour $6.5 billion into Gaza and ‘West Bank’” van 23 juni 2019 en een artikel van Ben-Dror Yemini “Kushner is repeating the same mistake” van 22 juni 2019 op de site van Arutz Sheva

2 gedachtes over “Trump’s afgezant Jared Kushner herhaalt dezelfde fout

 1. Daar ben ik het zeker mee eens. We zullen zien hoe het nu verder gaat. De verwachtingen waren hooggespannen.
  Vind al die hulp niks. Zou het om investeringen gaan met verplichtingen dan wordt het iets anders.
  De Chinezen zijn bereid miljarden te investeren mits hun lange termijn doeleinden worden gediend.
  Het westen heeft jarenlang geld over de balk gegooid.
  Ben bang dat die tijd niet meer terug komt.
  Dus met of zonder plan van Trump zullen ze moeten kiezen.

  Like

 2. De énige manier om ‘de palestijnen’ hun zelfstandigheid terug te geven is om hen te behandelen als zelfstandigen!

  Wederkerigheid is het énige juiste antwoord.

  Als ze werken, verdienen ze geld.
  Werken ze niet dan is er geen eten!
  Kiezen ze voor dood & terreur, dan krijgen ze dood & terreur.
  Kiezen ze voor leven & vooruitgang, dan krijgen ze leven & vooruitgang

  Zo een voudig is het, maar……….,

  De palestijnse kwestie is het excuus waardoor de hele Arabische wereld op zijn gat ligt en ze geen meter vooruit komen.

  De palestijnse kwestie is het excuus van Europa om weer Jodenhaat te tolereren/legitimeren.

  De palestijnse kwestie is een van de beste verdienmodellen gebleken in de laatste 70 jaar.

  Waarom dit alles opgeven?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.