Anderhalve dag Palestijnse ‘pret’ met de soldaten van de IDF

Plaatje hierboven: Dé nationale sport in de Palestijnse gebieden: Joden bekogelen met stenen en brandbommen. Vrijdagse pret: honderden Palestijnse jongeren en kinderen gooiden stenen en molotov cocktails naar Israëlische soldaten aan de grensovergang van Qalandia tussen het noorden van Jeruzalem en Ramallah in Samaria [beeldbron: AFP]

Afgelopen zaterdagnacht arresteerde soldaten van de IDF zeven islamitische terroristen in Judea en Samaria, die gezocht werden voor betrokkenheid bij terrorisme en gewelddaden gericht tegen burgers en veiligheidspersoneel.

De terroristen werden overgedragen aan veiligheidsdiensten voor verder onderzoek. Als onderdeel van een voortdurende campagne tegen illegale wapens beamchtigden soldaten van de IDF en de grenspolitie een illegaal wapen in het Arabische dorp al-Yamun, ten westen van Jenin.

Videobeelden doken op in de Arabisch media waarin getoond werden hoe soldaten van de IDF konden ontkomen aan een groep jonge Arabieren uit de Palestijnse Autoriteit die hen achtervolgden en stenigden, zo meldde News 13. Maar dat was slechts het halve verhaal zo bleek.

Het incident vond plaats na een conflict in Kafr Qaddum, nabij Qalqilya. De IDF antwoordde: “Elke vrijdag zijn er onlusten in Kafr Qaddum. De IDF plaatst soldaten om de stenengooiers in een hinderlaag te lokken. Deze soldaten maakten hun taak af en renden naar hun volgende post. Ze ontsnapten niet, ze renden.”

Gewelddadige rellen braken uit tijdens een terrorismebestrijdingsoperatie in de wijk Issawyia in Jeruzalem, waarbij islamitische terroristen brandbommen en explosieven gooiden naar de soldaten die in het gebied opereerden. Veiligheidstroepen reageerden met rel-verspreidingsmaatregelen om de terroristen te verdrijven.

Ook op zaterdagavond arresteerde de veiligheidsdienst een 39-jarige moslimterrorist uit Shechem, die op weg was om een ​​terreuraanslag te plegen. Na een grootschalige klopjacht werd de terrorist gearresteerd in de centrale Israëlische stad Lod. De terrorist werd overgedragen aan veiligheidsdiensten voor verdere ondervraging.

En aan het grenshekken van Israël met Gaza hebben scherpschutters van de IDF het vuur geopend op een groep terroristen die doorheen het hekken trachtten te breken ten oosten van al-Bureji, met het doel Israël te infiltreren en zoveel mogelijk Joden te vermoorden. Minstens één van de terroristen raakte hierbij gewond. Eerder gooide een terrorist uit al-Bureji een granaat naar jeep van de IDF, zonder echter slachtoffers te maken.

“Wie het laatst lacht, lacht het best”


Bronnen:

♦ naar een artikel7 wanted terrorists arrested overnight – Muslims riot during counter-terrorism operation in Jerusalem” van 23 juni 2019 en een artikelMuslim terrorist on his way to carry out a terror attack arrested in central Israel” en een artikelIDF opens fire on Muslim terrorists attempting to invade Israel” van 22 juni 2019 op de site van Behind The News (BTN)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.