Iraanse Imam: antisemitisme in de V.S. is een ‘bedreiging voor de nationale veiligheid’

Plaatje hierboven: Toronto, Canada, 20 juni 2019. De Canadese mensenrechtenactivist Avi Benlolo (links), voorzitter van Friends of SWC for Holocaust Studies (FSWC) met naast hem de ‘Imam of Peace’ Mohamad Tawhidi (rechts) [beeldbron: Twitter]

De in Iran wonende Australische sjiitische moslim Imam en de president van de islamitische vereniging van Zuid-Australië Imam Mohamad Tawhidi, ook liefkozend bekend als de ‘Imam van de vrede’, veroordeelde eerder deze week antisemitisme en de toenemende aanvallen van Joodse mensen in Amerika in een video op Twitter.

De imam presenteert in zijn verklaring het idee dat een toenemend antisemitisme een directe impact heeft op de nationale veiligheid, dat het niet alleen een kwestie van haat is. Hij doet dit door te wijzen op het idee dat deze antisemitische daden onder anderen individuen ertoe aanzetten om naar buiten te komen en dit soort acties na te streven. Sommige daden van opruiing tot haat, waarnaar de Imam zinspeelde, komt van leden die zetelen in het Congres van de Verenigde Staten.

Wanneer je groepen mensen hebt die het perfecte platform vinden om buiten te komen en een andere minderheid aan te vallen, en dat het Joodse volk is, terwijl iedereen kijkt en absoluut niets doet of ze doen heel weinig, veroorzaakt dit instabiliteit binnen onze gemeenschappen, brengt het geweld en vormt het ook een bedreiging voor andere mensen,” verklaarde de imam.

De imam ging vervolgens verder met het geven van instructies over wat te doen voor degenen die antisemitisme zien plaatsvinden binnen hun gemeenschappen. “Wat ik doe en iedereen aanmoedig om te doen is wanneer je antisemitisme ziet, zorg ervoor dat je het veroordeelt, je schrijft aan je politicus, vraagt ​​hen waarom ze niet genoeg doen om deze kwestie van oplopende haat en stijgende piek in aanvallen op Joodse mensen te bestrijden… alleen omdat ze zich anders kleden,” zei de imam.

Tawhidi besloot zijn verklaring met de opmerking dat er ‘een groep mensen’ is, waar hij zoals gezegd stelde dat sommige leden van het Congres de conflicten in het Midden-Oosten naar de Verenigde Staten willen brengen. De Imam van de Vrede heeft bij vele gelegenheden eerder antisemitisme veroordeeld evenals Amerikaanse politici voor antisemitische acties en houdingen die zij als leden van het Congres bekleden.

Hij haalde scherp uit naar Minnesota Congreslid Ilhan Omar en Tlaib van Michigan voor hun gebrek aan veroordeling in Hamas’ acties begin mei, toen de regering van Gaza een spervuur ​​van raketten afvuurde in Israël gedurende het hele weekend van 4 en 5 mei 2019 toen ongeveer 700 raketten vanuit de Gazastrook neer denderden op willekeurige burgerdoelwitten in Israël.

Tawhidi heeft in het verleden verschillende pogingen ondernomen bij vertegenwoordigers Tlaib en Ilhan Omar, evenals kiezers die deze congresvrouwen hebben gekozen, maar weigeren hun acties te veroordelen. “Het is heel triest om te zien wat er in de Amerikaanse regering gebeurt. Mensen zoals Rashida Tlaib en Ilhan Omar, absolute fraudeurs en islamisten, die haat tegen het Joodse volk propageren,” verklaarde de imam publiekelijk.

Minnesota Congreslid Ilhan Omar

Ilhan gelooft niet dat het Joodse volk of het Joodse volk het bestaansrecht heeft”, zei hij, “Schaam u en schaam degenen die op haar hebben gestemd en die zwijgen. We moeten er alles aan doen om de vrede te bevorderen en ervoor te zorgen dat de Amerikaanse regering deze mensen geen platform biedt. Verhoog uw stem tegen haat,” zei Tawhidi tijdens een reis naar het beruchte nazi-concentratiekamp Auschwitz eerder dit jaar .

Met een zwart T-shirt met de woorden #WeRemember in wit gedrukt, heeft Tawhidi trots gepost over zijn de eerste Shia Imam “om zijn respect te betuigen in Auschwitz.” De foto, samen met een aantal andere berichten en een video uit zijn tijd in het vernietigingskamp museum op zondag, ging viral op sociale mediaplatforms. In een video, die hij maakte terwijl hij buiten de hoofdingang van Auschwitz stond, zei Tawhiri dat hij de site bezocht “om stelling te nemen tegen antisemitisme.”

Geïndoctrineerd en opgevoed om Joden te haten, zei Tawhidi: “Ik had nooit gedacht dat ik hier ooit zou komen om mijn respect te betuigen. Ik was iemand die een hekel had aan de Joden en de Joodse natie – het wordt tijd dat we wakker worden en echte mensen worden.

Tijdens zijn video-toespraak bekritiseerde Tawhidi ook het Amerikaanse Congres dat “het zich zou moeten concentreren voor het dienen van het Amerikaanse volk, het zou geen platform moeten zijn voor Islamitische leden van de Amerikaanse regering om hun haat tegen het Joodse volk te prediken.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Zachary Keyser “‘Imam of Peace’: antisemitism in the U.S. is a ‘threat to national security’ – “Raise your voices against hatred” van 22 juni 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ een artikel op deze blogImam Tawhidi haalt in KZ Auschwitz-Birkenau uit naar antisemitisme in eigen moslimrangen” van 5 februari 2019 en een artikelMoslim imam tegen christenen: ‘We hebben je gewaarschuwd: de radicale islam komt je pakken!’” van 30 mei 2019

3 gedachtes over “Iraanse Imam: antisemitisme in de V.S. is een ‘bedreiging voor de nationale veiligheid’

  1. Australische, in Iran geboren (en getogen?) was idd duidelijker geweest. Er zullen ongetwijfeld in Iran zelf ook imams leven die minder streng zijn. Op een andere site las ik dat er heel veel verschil is tussen fatwahs van verschillends imams uit dezelfde regio en in het hetzelfde land (een Arabisch land) en dat de jongeren zich meer aangesproken voelen door de één dan de ander. Vaak heeft het niks met Jodenhaat te maken. Hier in Nederland weet ik uit ervaring dat er dominees bestaan die vinden dat Joden verantwoordelijk zijn voor het lijden van Jezus en dat ik daarom naar de hel ga.

    Like

  2. Kijk eens aan. Dit gebeurt in de V.S. Eerst een stel gekken bij de Republikijnen met rare ideeën en nu een stel onfrisse figuren bij de Democraten. Het is zo erg dat er tenminste één de steun heeft van de KluKluxKlan. Steeds meer Amerikanen maken zich ernstige zorgen. Dit heeft niet zoveel met Trump te maken. De vuilspuiters zien hun kans. Dit is heel gevaarlijk. Ze hebben zo een podium. De Democraten zijn afgegleden en worden ongeloofwaardig.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.