Nieuw Zeeland excuseert zich voor het wegvagen van Israël van de kaart

Immigration New Zealand, een officiële website van de overheid, publiceerde een fact sheet met een kaart van het Midden-Oosten die een ‘Palestina’ liet zien, maar niet Israël. Na een spervuur ​​van klachten op sociale media is de webpagina verwijderd, hoewel er nog steeds screenshots van circuleren op het internet.

De factsheet, die informatie bood over Palestijnse immigranten naar Nieuw-Zeeland, identificeerde Oost-Jeruzalem ook als “de aangewezen hoofdstad van de staat Palestina“. Er werd ook geen melding gemaakt van Palestijns terrorisme, maar informatie op de pagina zei dat Israël tijdens de tweede intifada “massale repressie van Palestijnen” veroorzaakte.

De webpagina vermeldde ook de “economische sancties en een blokkade van Israël op het door Hamas gecontroleerde Gaza” zonder verdere uitleg. Kortom: de factsheet van NZI kon net zo goed een kopij zijn van de factsheet van zeg maar Hamas, de Islamitische Jihad of de Palestijnse Autoriteit itselves, die allen gemeen hebben dat zij Israël van de kaart willen vegen en vervangen door een islamitisch kalifaat.

Het is verontrustend en beschamend dat informatie die door een Nieuw-Zeelandse overheidsafdeling wordt verstrekt, zowel zo wild inaccuraat als gepolitiseerd kan zijn. Een student in een basisschool die Wikipedia weet te gebruiken, zou het beter kunnen doen.

Wat ons ertoe brengt ons af te vragen of deze ‘factsheet’ eigenlijk een ‘fantasiefiche’ is, een projectie van de waanvoorstellingen van de ministerie voor de toekomst. Als het ooit zou komen te geschieden, zou Immigratie Nieuw-Zeeland verplicht zijn om een ​​’fact sheet Israelische vluchtelingenquota’ op haar website te hebben“, schreef IINZ spottend.

Het Israel Institute of New Zealand (IINZ) vroeg om een ​​intrekking van de kaart. De directeur van het instituut, Ashley Church, zei:

De meest voor de hand liggende van de fouten was een kaart die het hele hedendaagse Israël als ‘Palestina’ labelde. Dit is ongelooflijk beledigend en het equivalent van de immigratie van Nieuw-Zeeland met een kaart van het Verenigd Koninkrijk die Schotland en Wales verwijderde en naar het geheel van de Britse Eilanden als Engeland zou verwijzen.

De Nieuw-Zeelandse Minister voor Immigratie heeft de Israëlische ambassadeur in Wellington schriftelijk op de hoogte gebracht omtrent het incident met de kaart. Minister Iain Lees-Galloway zei in de brief aan ambassadeur Itzhak Gerberg:

Ik kan u verzekeren dat de factsheet niet in overeenstemming was met het beleid van de regering van Nieuw-Zeeland. De kaart was duidelijk onnauwkeurig en stelde de staat Israël niet voor zoals het hoort. Ik verontschuldig me voor het feit dat dit is veroorzaakt en verzeker u dat er onmiddellijk actie is ondernomen om de situatie te corrigeren.

Met wereldwijd toenemend antisemitisme en anti-Israëlische stemmen die luider worden, is het vervangen van de gevestigde staat Israël door de imaginaire ‘Palestina’ op kaarten geen nieuw voorval.

Het is niet verwonderlijk dat de Palestijnse Autoriteit (PA), evenals tekstboeken en wandkleden op scholen die zijn uitgegeven door het United Relief and Works Agency for Palestine Refugees (UNRWA), Israël al jaren van zijn kaarten hebben geweerd. Palestinian Media Watch houdt een lange lijst bij van gevallen waarin deze organisaties Israël van hun kaarten verwijderen.

Presentator op de officiële Palestijnse televisie op 21 februari 2019, over een kaart waarop Israël is vervangen door ‘Palestina’:

Houd [jouw tekening van] de kaart van Palestina omhoog. Wat leuk! Als Allah het wil, zal heel Palestina naar ons terugkeren en zullen we genieten van zijn adembenemende uitzichten.

Deze omvatten PA-kaarten op het ‘Martyrs ‘Grave’ in Libanon, PA-tv-programma’s, PA-vlaggen, t-shirts, huisdecoraties, plaquettes toegekend in een Jeruzalem-sportclub, het Bank of Palestine-gebouw, het logo van de Association of Palestinian University Vakbonden, en zelfs een winnende tekening van de eerste prijs van een kunstwedstrijd, gefinancierd door de VS en de Europese Unie, die een Palestijnse familie toont met een AK-47 naast een kaart van ‘Palestina’ die Israël uitwist.

Plaatje hierboven: Deze kaart laat zien dat Israël over de jaren heen de controle opgaf van de Sinaï, de Gazastrook, Zuid-Libanon en veel van de West Bank. Eerder dan Israël er valselijk voor te stellen als een landstelende bandietenstaat, toont het exact aan dat Israël wellicht de enige staat in de geschiedenis is die vrijwillig de controle heeft opgegeven van meer dan tweederde van zijn territorium in ruil voor vage beloften op een stuk papier, of zelfs niet eens dat. En dat allemaal met het risico van ernstige zorgen over de veiligheid van zijn volk.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Henry Benjamin “Official New Zealand government website wipes Israel off the map” van 17 juni 2019 en een artikelNew Zealand immigration minister apologizes for official map excluding Israel” van 20 juni 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikel van Tsivya Fox “Who Took Israel Off the Map?” van 20 juni 2019 op de site van United With Israel

♦ naar een artikelImmigration New Zealand ‘Fact Sheet’ erases Israel and distorts history” van 14 juni 2019 op de site van Israel Institute of New Zealand (IINZ)

2 gedachtes over “Nieuw Zeeland excuseert zich voor het wegvagen van Israël van de kaart

  1. Frapant dat intelligente mensen op hoge posten stééds weer dezelfde domme ”fouten” maken en stééds over hetzelfde thema…….., Israel dat verdwijnt en “palestina” dat verschijnt.

    Je zou toch mogen aannemen dat dit soort ‘onbekwaamheid’ per direct word afgestraft i.p.v. alwéér een onbenullig ‘excuus’.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.