Palestijnse Arabische activist roept op tot Israëlische soevereiniteit in Judea en Samaria

Maak kennis met Bassam Eid, de directeur van de NGO Palestinian Human Rights Monitoring Group (PHRMG). Hij is een Palestijnse vluchteling en mensenrechtenactivist die geboren en getogen is in het Palestijnse vluchtelingenkamp  Shu’afat, ten oosten van Jeruzalem.

Bassam is een Palestijnse mensenrechtenactivist, die het voortdurend aan de stok heeft met de Palestijnse Autoriteit over de schendingen van de mensenrechten. Onlangs sprak Bassam op de recente Soevereiniteit Jeugdconferentie. Hij kent de waarheid, met name dat de Arabieren in Judea en Samaria vreselijk worden behandeld door hun eigen leiderschap en dat ze veel beter af zouden zijn onder Israëlisch bestuur.

Zoals Bassam graag zegt: “Palestijnen hebben veel meer waardigheid onder Israël”. Vandaar dat hij Israël steunt bij het toepassen van soevereiniteit in Judea en Samaria.

De massamedia zullen dit niet bekend maken. Politici en vooruitstrevende ‘mensenrechtenactivisten’ zullen dit niet bekend maken. Het is maar dat je weet dat het nepnieuws is en hoe nep-activisten van de ‘mensenrechten’ zijn. Bassam kent de waarheid en we zijn hier om die te delen.

Bassam Eid is de oprichter en directeur van de Palestijnse Monitorgroep voor Mensenrechten in Jeruzalem. Daarvoor werkte hij als een voormalige belangrijke veldwerker voor B’Tselem, een anti-Israël organisatie die zichzelf een ‘mensenrechtenorganisatie’ noemt.

Tijdens zijn 7 jaar bij B’Tselem was Bassam co-auteur van een studie getiteld ‘Neither Law or Justice‘ (augustus 1995), waarin de mensenrechtenmishandeling van de Palestijnse preventieve veiligheidsdiensten werd beschreven.

Jammer genoeg was B’Tselem, die trots is als een ‘mensenrechtenorganisatie’, nooit geïnteresseerd in het onderzoeken of rapporteren van de mensenrechtenschendingen van de Palestijnse Autoriteit. Ze wilden alleen maar dat Israël er slecht uitzag, ook al behandelt Israël de Arabieren op de meest humane manier, veel, veel beter dan de Palestijnse Autoriteit of de Hamas.

Bassam is een Palestijnse Arabier die het snapt. Hij kent de realiteit op de grond. Hij kent de verschrikkingen van de Palestijnse Autoriteit en hij kent de waarheid over de verbazingwekkende samenleving die Israël heeft voor alle mensen, inclusief de Arabische moslimbevolking.

Hij is niet verlegen in het luid en duidelijk zeggen dat de beste, meest humane toekomst voor de Arabieren in Judea en Samaria onder Israëlische controle moet zijn en niet langer onder de Palestijnse Autoriteit. Daarom werd Bassam gevraagd als gastspreker op de Soevereiniteit Jeugdconferentie. Het is belangrijk voor alle jongeren om de waarheid ook te horen van een Arabier die het snapt en de waarheid kent.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Avi Abelow “Palestinian Arab Activist Calls for Israeli Sovereignty in Judea & Samaria” van 20 juni 2019 op de site van Israel Unwired

2 gedachtes over “Palestijnse Arabische activist roept op tot Israëlische soevereiniteit in Judea en Samaria

    1. In ieder geval zijn er Arabieren die het durven te zeggen. Als ze hun verstand gebruiken dan zien er meer in hoe raar hun wereldbeeld in elkaar steekt en welke onrealistische verwachtingen ze koesteren.

      Like

Reacties zijn gesloten.