De onzalige drie-eenheid van BDS, terreur en antisemitisme in de ban slaan

Minister van openbare veiligheid Gilad Erdan (Likud) sprak dinsdag over “de belangrijkste bijeenkomst van de pro-Israëlische en anti-BDS-gemeenschap.” De conferentie, georganiseerd door de Global Coalition for Israel en het Legal Network, omvatte meer dan 300 joodse en pro- Israëlische leiders en juridische experts uit meer dan 30 landen over de hele wereld.

We hebben veel om trots op te zijn vanavond,” merkte Erdan op. “We hebben veel prestaties bereikt, waarvan sommige slechts een paar jaar geleden moeilijk voor te stellen waren. We deden wat we zeiden dat we zouden gaan doen: we gingen van verdediging naar de aanval en zetten BDS in de verdediging. We hebben het netwerk gebouwd om het netwerk te bestrijden. En we trokken het BDS-masker af en legden zijn ware gezicht bloot.

Terroristen in Maatpakken
Eerst en vooral leggen we de onzalige drie-eenheid van BDS, terreur en antisemitisme bloot. Hoe meer we graven, hoe meer verbindingen we vinden. Ons onderzoek naar de banden van de BDS met terreur, die culmineerde in het rapport ‘Terroristen in Maatpakken’, bracht meer dan honderd banden aan het licht tussen BDS-leiders en aangewezen terroristische groeperingen … Het groeiende besef van deze banden maakt BDS-terroristen ongewenst in geciviliseerde landen.

We leggen ook de antisemitische aard van de BDS-campagne bloot, de manier waarop het antisemitisme injecteert in het reguliere discours en een vijandige atmosfeer creëert voor Joden,” voegde hij eraan toe. “Meer en meer landen en instellingen nemen de IHRA- en State Department-definities van antisemitisme over, die zowel klassiek als nieuw antisemitisme incorporeren. De baanbrekende resolutie van de Bondsdag die de antisemitische aard van BDS erkent, was de belangrijkste stap tot nu toe.

Hij voegde eraan toe dat het belangrijkste doel is

[..] het voorkomen van antisemitisme en racisme, vermomd als BDS, van het bedreigen en het zwijgen opleggen van Joodse studenten en aanhangers van Israël. Zevenentwintig Amerikaanse staten, het Congres en de Britse regering hebben wet- en regelgeving tegen BDS aangenomen. Rechtbanken in Spanje en Frankrijk hebben anti-Israël boycots illegaal verklaard en BDS-activisten veroordeeld. Er zijn de afgelopen jaren meer dan vijftig rechtszaken tegen BDS gevoerd, waarvan er vele succesvol zijn geweest. De kracht van wetgeving en juridische actie werd gezien in de succesvolle inspanningen, geleid door mensen die hier zitten, om de boycot van Airbnb om te keren. En de meest intense campagne van het BDS, tegen het Eurovisies, er niet in geslaagd om een ​​enkele artiest of land te boycotten.

Nemend van de toename van antisemitische incidenten concludeerde Erdan:

We moeten samen staan ​​in het licht van het toenemende antisemitisme in al zijn vormen. De schutters in Pittsburgh en Poway gaven er niet om of hun slachtoffers hervormd of orthodox, republikein of democraat waren. BDS probeert ons geloof in het bestaansrecht van Israël als Joodse en democratische staat te verzwakken. We zullen onze toewijding aan de toekomst van Israël hernieuwen, zelfs als we het huidige beleid bespreken. BDS probeert jonge Joden afstand te doen van Israël. We moeten ze dichterbij brengen. Het probeert ons te verdelen. We zullen meer verenigd groeien.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Chana Roberts “Exposing the unholy trinity of BDS, terror and anti-Semitism” van 19 juni 2019 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “De onzalige drie-eenheid van BDS, terreur en antisemitisme in de ban slaan

  1. Antisemieten en zeker het zooitje dat behoord tot de BDS zijn loepzuivere hypocrieten dat is een feit.
    Ze zijn tegen de Israëlische “bezetting” (welke overigs) maar gebruiken wel technologieën ontwikkeld door (voornamelijk) Israëlische wetenschappers en of ingenieurs .
    In feite zouden ze net als de Amish mogen leven zonder de minste vorm van modern comfort waar veel zijn oorsprong vind in Israël.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.