Parlementslid Ariel Kallner: ‘Stop de Palestijnse diefstal van Area C met de hulp van de EU’

Parlementslid voor Likoed, Ariel Kallner, hield op dinsdag een tournee door Judea en Samaria samen met de Regavim-beweging, waarin hij werd geconfronteerd met het fenomeen van de illegale overname door Palestina van Area C, die onder Israëlische veiligheids- en burgerlijke controle staat.

We moeten een noodplan opstellen om de vijandige overname van Area C een halt toe te roepen,” zei Kallner aan het einde van zijn rondleiding. “Tijdens de tournee die ik met Regavim hield, werd ik geconfronteerd met een zeer ernstig fenomeen: de Palestijnse Autoriteit, met de hulp van de Europese Unie, zet de oorlog voort om ons land te stelen,” zei hij en vervolgde:

De methode is eenvoudig: het bewerken van staatsgrond om in de toekomst te argumenteren voor ‘verwerking en versterking’ op het land. Een andere methode is om rond Joodse nederzetting te bouwen om het te wurgen, of in verlaten gebieden die zich allemaal op strategische plaatsen bevinden. De manier waarop de staat nu werkt is niet genoeg om de overname te beteugelen. Een nationaal noodplan is vereist. Ik ben volledig toegewijd aan het probleem en ben van plan dit niet los te laten.

Plaatje hierboven: Kaart van de Verenigde Naties van februari 2011 met in het bruin gekleurd het gebied Area C (62% van de betwiste gebieden van Judea & Samaria, aka de Westelijke Jordaanoever) dat in de Oslo Akkoorden van 1993 onder het bestuur van de regering van Israël werd geplaatst.

De Europese Unie wil thans eenzijdig af van die Oslo overeenkomst en het gebied Area C onder de controle brengen van de Palestijnse Autoriteit om en er een Palestijnse soevereine staat op te richten. Oost-Jeruzalem zou dan de hoofdstad van di islamitische kalifaat ‘Palestina’ worden, volgens Abbas bij voorkeur zonder Joden erin.

De Europese Unie wil de tweestatenoplossing aldus nillens willens door de strot van Israël duwen. Israël zou dan haar 3000 jaar oude hoofdstad opnieuw aan de Arabieren moeten wegschenken zonder veiligheidsgaranties en zonder vredesakkoord met de Palestijnen.

Door die maatregel zouden ongeveer 600.000 Joden, die thans wonen in ‘Oost’-Jeruzalem en in de betwiste gebieden van Judea & Samaria op vraag van de Palestijnen moeten oprotten en ‘Palestina’ aldus Judenrein maken.

Of zoals de ‘gematigde’ Nabil Sha’ath, leider en woordvoerder van de Palestijnse Autoriteit, in juni 2011 andermaal het idee verwierp van een Joodse en een Palestijnse staat die zij aan zij zouden leven:

Wij zijn nooit akkoord gegaan en zullen ook nooit, in om het even welke omstandigheden, ermee instemmen om Israël als de staat van het Joodse volk te erkennen… Er bestaat een kans op twee staten: een Palestijnse [staat] en een niet-Joodse staat Israël…


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hezki Baruch “Likud MK: Stop Palestinian takeover of Area C” van 19 juni 2019 en een artikel van Gary Willig “Report: EU funding PA takeover of Area C” van 7 april 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ een artikel op deze blog “Europese Unie helpt de PA Israël’s Area C gebied in Judea & Samaria illegaal te annexeren” van 7 april 2019

2 gedachtes over “Parlementslid Ariel Kallner: ‘Stop de Palestijnse diefstal van Area C met de hulp van de EU’

 1. Die communiste Mogherini Federica voert een “politiek” die diametraal tegenovergesteld is aan POTUS Trump’s benadering van Israël, ik vraag me trouwens af wie denkt dat vrouwmens te vertegenwoordigen.

  Like

 2. Wat Europa in het Midden Oosten wil, doet er verder niet zoveel toe. Als zij belastinggeld in lekkende emmers willen steken, moeten ze dit vooral doen. Hun rol daar als partner in wat dan ook is sowieso uitgepeeld. Niemand die hen nog serieus neemt.

  Op het moment dat Israel besluit om de boel af te breken….dan is het in een dag opgeruimd.

  Laat Europa zich vooral bezig houden met de toekomstige gevolgen van Brexit en de onmogelijke integratie van hun nieuwe burgers….daar zijn ze voorlopig nog wel even zoet mee.

  Als ze persé willen bouwen….op het eigen grondgebied a.u.b.
  In Israel hebben ze niets te zoeken of te bouwen.

  Die palestijnse staat die ze ambiëeren kunnen ze binnenkort op hun eigen grondgebied verwezelijken daar de kerken verdwijnen & Moskeeën verrijzen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.