Hamas vat terreurcel van Al Fatah die vanuit Gaza raketten afvuurde naar het zuiden van Israël

Op vrijdag 14 juni vertelde Hamasleider Ismail Haniyeh aan de afgezant van de Verenigde Naties voor het Midden-Oosten dat “hij niet wist” wie in Gaza verantwoordelijk was voor het afvuren van twee raketten de voorbije week naar Israël. Afgelopen donderdag raakte één van die raketten een Joodse school van Chabad in de zuidelijk gelegen Israëlische stad Sderot waarbij gelukkig niemand gewond raakte.

Geen enkele factie heeft een raket afgevuurd naar Israël in de afgelopen week,” vertelde Ismail Haniyeh aan Nickolay Mladenov, volgens de Ynet nieuwssite. “We voeren een onderzoek uit om erachter te komen wie heeft geschoten,” zei Haniyeh. De meer dan dertien verschillende terreurorganisaties die actief zijn in de Gazastrook zouden allen geweigerd hebben om projectielen naar Israël af te vuren.

Maar kijk, een paar dagen later maakte Hamas bekend dat het “de daders” gevat heeft. Volgens bronnen werden een aantal moslimterroristen gearresteerd die in het noorden van Gaza wonen. Het bleek om leden van de Al-Aqsa Martelaren Brigades te gaan, de gewapende vleugel van Al Fatah en grote rivaal van Hamas, die de gebieden van de Palestijnse Autoriteit in Judea & Samaria bestuurt. Als dat geen toeval is?

Echter wat de IDF betreft maakt het helemaal niks uit welke van de terreurbrigades heeft gevuurd. “Wij houden enkel en alleen Hamas verantwoordelijk voor alles wat er gebeurt in de Gazastrook en wat er van daar op ons afkomt,” zei de woordvoerder van de IDF. Na de raketinslag in Sderot bombardeerde de IDF een aantal terreurinstallaties van Hamas in Gaza, inclusief een faciliteit van de zeestrijdkrachten van de terreurgroep, als reactie op de tweede raket die vanuit Gaza in twee dagen naar Israël werd gelanceerd.

Al Aqsa Martelaren Brigades
In 2007, heeft Abu Mazen, nom de guerre van Mahmoud Abbas, aka de ‘gematigde’ president van de Palestijnse Autoriteit, officieel aangekondigd dat alle gewapende groepen, behoudens de officiële PA veiligheidstroepen,  illegaal waren en dat de gewapende factie van Al-Fatah, met name de Al Aqsa Martelaren Brigades, de facto werd ontmanteld. “Deze Brigades bestaan niet meer,” aldus Abbas.

We zijn intussen weer meer dan twaalf jaar verder en er is helemaal niets veranderd. En Mahmoud Abbas? Die liegt nog steeds en alle dagen van het jaar, kwestie van de “schijn van gematigdheid” op te houden om zijn aanbidders in het Westen te lijmen en in het bijzonder zijn talrijke geldschieters aldaar ‘te vriend’ te houden [lees: een rad voor de ogen te draaien].

Plaatje hierboven: In januari 2017 paradeerden de volgens Abbas ‘niet meer bestaande’ Al Aqsa Martelaren Brigades openlijk door Gaza City naar aanleiding van de 52ste verjaardag van de eerste terreuraanslag van Al-Fatah (wat door hen de “Majestueze Lancering” wordt genoemd). Fatah is de politieke factie die wordt geleid door Mahmoud Abbas. De gemaskerde terroristen marcheerden openlijk door de straten van de stad, met hun wapens in aanslag met inbegrip van raketten.


Bronnen:

♦ naar een artikelHamas terror group nabs Fatah terror cell behind rocket fire at southern Israel” van 16 juni 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel op deze blog “Hamasleider Ismail Haniyeh ‘weet niet wie raketten afvuurt’ naar Israël” van 15 juni 2019 en een artikelHamasraket vanuit Gaza treft Chabad House in Sderot; Israël slaat terug” van 14 juni 2019